top of page

Herkän vatsan ravintovalmennus

Päivitetty: 28. jouluk. 2019VATSA KUNTOON - PYSYVÄSTI <3


Kärsitkö herkästä vatsasta? Sen oireita ovat mm. turvotus, ummetus ja ripuli. Stressi ja kiireinen elämäntyyli estävät säännöllisen ruokarytmin ja päädyt usein haukkaamaan jotain “helppoa ja nopeaa” - ja maha ei valitsemastasi vaihtoehdosta pidä? Useat ruoka-aineet ovat jo pannassa, mutta merkittäviä muutoksia ei näy ja kieltolistalla olevien ruoka-aineiden määrä vain kasvaa? Nyt on aika lopettaa turha kärsiminen ja paneutua tämän verkkovalmennuksen avulla herkälle vatsalle sopivaan ruokavalioon - oman vatsasi ehdoilla!


Pahimmillaan vatsavaivat voivat haitata sosiaalisia kanssakäymisiä ja olla jopa kivuliaita - tähän on kuitenkin ratkaisu. Salla Rikkilän verkkovalmennuksessa opit koostamaan ateriat vatsaystävällisillä ruoka-aineilla ja pitämään säännöllisestä ruokailurytmistä kiinni. FODMAP-ruokavalion avulla voidaan kartoittaa juuri sinulle sopivat ruoka-aineet ja mahdolliset oireiden aiheuttajat, sekä huomataan, mitä voit syödä tällä hetkellä missäkin määrin ilman oireita.


Jos siis kaipaat apua vatsan oikutteluihin, tämä verkkovalmennus on sinua varten! Parhaassa tapauksessa vatsasi voi valmennuksen jälkeen huomattavasti paremmin ja olet oppinut paljon siitä, kuinka voit parantaa vatsasi hyvinvointia ja samalla kokonaisvaltaista hyvinvointiasi myös jatkossa. Samalla olet vähemmän stressaantunut, syöt entistä monipuolisemmin ja jaksat paremmin!


Tämä verkkovalmennus sisältää selkeät ohjeet miten edetä, ja saat itse valita, kuinka tarkkaan haluat noudattaa esimerkkiruokavaliota. Saat myös ohjeet ruuan määrän säätämiseen oman tarpeesi mukaisesti sekä kattavat infot sopivien ruoka-aineiden valintaan.
Monesti vatsan oireilu saattaa olla monen tekijän summa. Ruokavaliosta on saatettu karsia jopa turhaan ("varmuuden vuoksi") sellaisiakin ruoka-aineita, jotka eivät välttämättä edes ole oireiden taustalla. Pahimmillaan herkkävatsaisen ruokavalio on niin suppea, että se jo itsessään herkistää vatsaa entisestään. Myös oireiluun liittyvä stressi saattaa pahentaa oireita. Valmennuksen avulla opit tunnistamaan oikeasti sellaiset ruoka-aineet, jotka aiheuttavat sinulle tällä hetkellä oireita, ja opit myös, miten pitää tästä huolimatta ruokailu mahdollisimman monipuolisena. Valmennuksen aikana saat myös herkälle vatsalle sopivia resepti-vinkkejä sekä vinkkejä stressin hallintaan ja unen laadun parantamiseen.


Tämän verkkovalmennuksen avulla pääset irti mahdollisista turhista ruoka-rajoituksista ja löydät juuri sinulle sopivan ruokavalion, jonka avulla vatsasi voi hyvin! Valmennuksen tavoitteena on se, että pystyisit myös jatkossa laajentamaan ruokavaliotasi vatsan tilanteen rauhoituttua. Valmennuksen tavoitteena on, että voisit syödä mahdollisimman monipuolisesti ja joustavasti ilman turhaa stressiä. Tavoitteena on myös saada vatsasi voimaan mahdollisimman hyvin.


Lisäksi valmennuksen tavoitteena on oppia vatsan hyvinvointia tukevia elämäntapoja sekä stressinhallintataitoja, joilla on myös suuri merkitys vatsan hyvinvoinnille. Rajoitettujen ruokien tilalle saadaan muita hyviä vaihtoehtoja ja opitaan käyttämään ruuanlaitossa mahdollisesti myös uusia ruoka-aineita, jotta ruokailu olisi mahdollisimman monipuolista.


Jos esimerkiksi FODMAP-ruokavalion kokeilu on kiinnostanut, mutta se on tuntunut hankalalta, pääsee valmennuksen aikana kokeilemaan ruokavaliota ja sen toimivuutta itselle ohjatusti askel askeleelta. Rajoitettujen ruokien tilalle tarjotaan vaihtoehtoja ja opitaan käyttämään ruuanlaitossa mahdollisesti myös uusia ruoka-aineita. Saat myös vinkit siihen, miten voit tukea hyvää suoliston bakteerikantaa, jolla on iso merkitys sekä vatsan hyvinvointiin että mieleemme!


Valmennus lyhyesti:


  • Kuusi viikkoa kestävä verkkovalmennus

  • Kaksi erilaista esimerkkiruokavaliota ja ohjeet, kuinka valita itsellesi sopiva tapa edetä

  • Ohjeet FODMAP-ruokavalion hyödyntämiseen vatsan rauhoittamisessa ja myöhempään rajoitteiden purkamiseen

  • Vinkkejä ja infoa sekä videoiden että tekstin muodossa (vatsan hyvinvointi, elämäntavat, ravinto, uni, stressi, liikunta)

  • Testejä, joiden avulla voit kartoittaa vatsasi hyvinvointia ja sen muutosta, ja omaa jaksamistasi/stressitasoasi

  • Vatsaystävällisiä reseptejä

  • Chat-ominaisuus: tässä valmennuksessa voit olla suoraan yhteydessä valmentajaasi

  • Muut SYKE Tribe-mobiilisovelluksen tarjoamat tukityökalut


Valmentaja valmennuksen takana


SALLA RIKKILÄ


Salla Rikkilä on ihmisläheinen, kokenut ja kannustava valmentaja. Hän ymmärtää hyvin sen, kuinka ihminen on kokonaisuus, jossa psyykkinen puoli vaikuttaa fyysiseen ja toisin päin. Salla on tehnyt usean vuoden ajan valmennustyötä hyvin erilaisten haasteiden parissa ja saanut aikaan hyviä tuloksia! Ravitsemukseen liittyvät asiat ovat hänen suuri kiinnostuksenkohteensa ja hän haluaa todellakin auttaa muita voimaan paremmin! Ruoka ei saa aiheuttaa turhaa stressiä ja viedä voimia ja energiaa - päinvastoin!


Salla on kouluttautunut personal traineriksi Trainer4You:n kautta ja hän on myös FIHF-ravintovalmentaja. Personal trainerin työtä Salla on tehnyt vuodesta 2014 ja hän on toteuttanut lukuisia nettivalmennuksia ja ohjelmapaketteja yksilövalmennuksen ohella.


Sallan vahvuudet ja erityiset kiinnostuksen kohteet valmentajana ovat muutosvalmennukset (pysyvät elämäntapamuutokset) sekä ravintovalmennukset erilaisille asiakasryhmille (sisältäen myös erilaiset haasteet, kuten tunnesyöminen, erityisruokavaliot jne.). 


Nyt on juuri sinun mahdollisuutesi panostaa itseesi ja vatsasi hyvinvointiin, joten lähde rohkeasti mukaan TÄÄLTÄ!

Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page