top of page

Ikä ei ole este elämäntapamuutokselle

Päivitetty: 27. jouluk. 2019

Lue pian 80 vuotta täyttävän Aarren energinen muutostarina!


Tein elämäntapamuutoksen 66 vuoden ikäisenä yrittäjäeläkeläisenä ja leskenä, kun sain omaa aikaa. Takana minulla on pitkiä työpäiviä ja lyhyitä yöunia sisältänyt yrittäjän elämä.


Videolla Aarre näyttää missä kunnossa hän tällä hetkellä onMiten matka lähti liikkeelle?


Homma käynnistyi siten että alkuun (vuosina 2006-2012) lähinnä hiihdin ja pyöräilin ympäri Satakuntaa vuosittain tuhansiakin kilometrejä


Sitten muutin Poriin, jossa aloin käymään Puls-salilla 68 vuoden iässä. Kuntosaliharjoittelu oli tullut mukaan kuvioihin.


Kesällä hiihdin Jämin hiihtoputkessa ja yhtäkkiä olinkin ilmoittautunut Pirkan 30 km:n lenkille, joka tosin ei mennyt putkeen koska lumet sulivat… Hiihdin sitten tämän sijasta yhtenä sunnuntaina Jämin putkessa 50 kilometriä - treenijuoma kääntöpaikalla ja kahvipaussit kahvilassa.


Muutama vuosi myöhemmin 75-vuotiaana ehdin viimein aloittaa Krav Magan!

Sitä olisin useasti tarvinnut yrittäjänä Helsingissä, kun poistin omaisuuttani huumeveikoilta, jotka kävivät hakemassa Pasilan aseman kaupastani pakattuja sisäfileitä jälleenmyyntiin yksityisille ja kuppiloihin.


Lopetin kuitenkin itsepuolustustreenit oranssiin vyöhön vuonna 2017 säästääkseni niveliäni muihin löytämiini harrastuksiin. Taustalla tässä oli pieni onnettumuus sillä hankin nimittäin ensimmäisen moottoripyörän 50 vuoden tauon jälkeen 66 vuoden ikäisenä ja kaaduin sillä parin viikon sisällä. Onneksi alusta oli pehmeä ja vauhtia kohtuullisesti. Seurauksena solisluun pää nousi kuitenkin kuopastaan ja sitä ei suostuttu leikkaamaan vanhuksen ollessa kyseessä. Tämä vaivaa edelleen, joten jonkun verran on joutunut miettimään erilaisia suoritustapoja treeniliikkeisiin.


Vuotta myöhemmin 76-vuotiaana aloitin Happy Dance -tanssikurssit. Kävin myös tuossa ihan pari viikkoa sitten V2-tansseissa 50 vuoden paussin jälkeen. Yllättäen nuoretkin tytöt hakivat, vaikka tanssin vähän fuskaten :)Tilanne tällä hetkellä?

Jouni Rovio teki minulle treeniohjelman SYKE Tribeen reilu vuosi sitten. Perusteellisen kuntotestin jälkeen hän ihmetteli kuntoani, kun tein muutaman tempun, joita hän ei ollut nähnyt nuorempienkaan koskaan tekevän.


Nyt myöhemmin olen poiminut treeniohjeita omatoimisestikin SYKE-ohjelmista soveltuvin osin.


Täytän keväällä 80 vuotta. Monet pitävät minua salilla temppuilijana tai kahjona. Minua se ei haittaa, jos lisäilen täysiin pakkoihin 40-45 kiloa lisäpainoja, joilla kuormilla teen erilaisia "vetoja" seisten, istuen, maaten eri laitteissa.. Pohje- ja vatsalihakset ovat myös ok.


Haasteena on tosiaan tuo olkanivel. Vasen olkanivel ei pysy kasassa vetoliikkeissä muuten kuin kääntämällä vasen kämmen vastaotteelle. Punnerruksissa vanha moottipyöräonnettumuus edelleen kummittelee ja vasemman solisluun pää nousee kuopastaan ja rajoittaa siten esimerkiksi vapaalla tangolla tehtäviä punnerruksia. Kaikki koneetkaan eivät valittavasti sovellu kohdallani punnerruksiin.


Maksaisin kohtuuhinnan vähän käytetyistä, vahvoista rintalihaksista, mutta hitsin pimpula, kun ei niitä ole kaupan…
Suunnitelmat jatkolle?


Alkukesästä ajattelin haastaa 80-vuotiaat salihemmot leikkimieliseen "kolmiotteluun", jossa haastaisin porilaiset Talvisodan aikaan syntyneet jäbät kilpailuun "Porin vahvin yli 80-vuotias salilla kävijä”.


Jokainen valitsisi kolme itselleen sopivinta salilaitetta, joilla mielellään hyväksytyillä tyylillä pyrkisi kovaan tulokseen!


Jostain varmaan löytyisi pari ammattilaista arvostelemaan ja antamaan sijoituspisteitä? Personal trainerit eivät tunnu soveltuvan tehtävään, koska näkevät vain suoritusten virheet.


Kesästä 2020 voinkin sitten alkaa treenaamaan Concept2 500 metrin soutua ja katsoa, kauanko kestää päästä yli 80-vuotiaana 80-kilosten SE-tuloksiin.


Kolme viikkoa kesti treenata Hooveria, että pääsin 75 kilon lisäpainoihin, jotta pystyin pyytämään hierojaani, Suomen taekwondon pronssimitalisti Henrika Paleniusta, tekemään taekwondopotkun lapaluillani seisten.Aarre Suurosen treenivideoita voit katsoa lisää TÄÄLTÄ!Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page