top of page

Liike on lääke lihaksiston jumeihin sekä kiputiloihin

SYKE Marketplace julkaisi hiljattain uuden valmennuskategorian nimeltä Health & Healing. Tämä kategoria sisältää valmennuksia yleisen terveyden ylläpitoon, vaivojen ennaltaehkäisyyn sekä kuntoutukseen. Aiheet kuulostavat jonkun korvaan ehkä tylsiltä tai kaukaisilta, mutta kaikki ihmiset kärsivät jossain vaiheessa elämäänsä erilaisista ja eri syistä johtuvista kiputiloista. Eikö olisikin hienoa, että näitä kiputiloja pystyy tiettyyn pisteeseen asti myös ennaltaehkäisemään? Tällä hetkellä valikoimastamme löytyy valmennukset päänsärkyä ja selkäkipuja satunnaisesti tai jatkuvasti poteville. Matka kohti kivuttomampaa arkea voi siis alkaa!


Taas särkee päätä! Mikä avuksi?


Kärsitkö herkästi niska- ja hartiaseudun jumeista ja niistä johtuvasta päänsärystä?

Päänsärky voi johtua monesta eri syystä ja yksi näistä syistä niska- ja hartiaseudun jumissa olevat lihakset. Tämä on yleistä varsinkin päätetyötä tekevillä ihmisillä, koska työasennot eivät istuessa ja koneen näyttöä tuijottaessa aina ole kaikkein ergonomisimmat. Tilanteeseen voi kuitenkin vaikuttaa itse. Pitämällä huolta ylävartalon lihaksistosta voit vähentää lihasjumeja merkittävästi, joka taas vähentää lihasperäistä päänsärkyä. Ylävartalon lihaksistosta voi pitää huolta myös ennakoivasti, joten tilanteen ei ole tarvinnut vielä eskaloitua harjoittelun aloittamiseksi.


Tino Jalonen ja Kira Tiivola rakensivat SYKE Marketplaceen Eroon päänsärystä - hartiat rennoiksi ja vetreiksi -verkkovalmennuksen, jossa keskitytään erityisesti näiden ylävartalon lihasten vahvistamiseen, jotta näistä jumeista johtuva päänsärky saataisiin aisoihin tai parhaimmassa tapauksessa estettyä kokonaan.


Kuulostaako niska- ja hartiaseudun harjoittelu tylsältä ja ainoastaan iäkkäille sopivalta harjoitusmuodolta? Asia ei todellakaan ole näin, sillä jumit ovat monelle työikäiselle toimistotyöläiselle arkipäivää eikä kipuihin välttämättä jaksa panostaa kiireisen arjen lomassa. Ehkä kuitenkin kannattaisi, sillä vähenevän päänsäryn lisäksi saat vahvan ja terveen ylävartalon lihaksiston, joka ei petä edes iän lisääntyessä.

Eroon päänsärystä - hartiat rennoiksi ja vetreiksi -verkkovalmennuksessa pääset tekemään harjoituksia Tinon ja Kiran opastuksella. Harjoitukset on opastettu videolla ja pääset tekemään harjoituksia videon tahtiin. Verkkovalmennus sisältää myös rentoutumisharjoituksia, tietoa unesta sekä harjoitukset myös käsien ja purentalihasten vaivojen ennaltaehkäisyyn.Ei mun pää oo kipee, selkään koskee


Myös selkäkipuja voivat aiheuttaa useat eri syyt. Selkä voi yhtälailla kipeytyä niin liikkumattomuudesta kuin myös liian kovasta treenaamisesta, jos selän lihaksisto on kovin heikko. Jos selkä on jo kipeä, liikunta ei välttämättä tunnu houkuttelevalta vaihtoehdolta. Yksi tärkein selän kuntoa ylläpitävä asia on kuitenkin selän lihaksisto, jonka ollessa hyvässä kunnossa myös mahdollisuus äkillisiin tai jo pitkittyneisiin kipuihin pienenee.


Selän hyvinvointi on niin ikään tärkeää elämän kaikissa vaiheissa - olitpa sitten opiskelija, työikäinen tai jo eläkkeellä. Parantunut keskivartalon hallinta sekä varmuus oman selän kestämistä kohtaan auttavat sekä arjen askareissa kuin myös liikunnan harrastamisessa. Myös selän kuntoon siis mahdollista vaikuttaa itse, jopa lyhyiden harjoitusten avulla.


Kivuton selkä - ryhti kuntoon ja selkäkivuista eroon -verkkovalmennus sisältää mukana tehtäviä videoharjoitteita, joiden avulla pääset harjoittamaan selän lihaksistoa - joko ennaltaehkäisevästi tai selkää kuntouttaen. Lisäksi valmennus sisältää muun muassa infoa tyypillisimmistä selkäsairauksista sekä jokaviikkoiset rentoutusharjoitukset. Asiantuntevina valmentajina myös tässä valmennuksessa toimivat Tino Jalonen sekä Kira Tiivola.
Näiden valmennusten avulla opit huoltamaan kehoasi jo ennaltaehkäisevästi, jotta myöhempiä ongelmia ei syntyisi. Molemmat valmennukset sopivat myös jo jumeja tai kipuja omaaville, jolloin tavoitteena on ensin lihaksiston kipu- tai jännitystilan neutralisointi.


Liian usein ongelmia aletaan kuitenkin ratkoa vasta sitten, kun kipu tai jumit häiritsevät jo merkittävästi elämää - mitä jos panostaisit lihaksiston hyvinvointiin jo ennaltaehkäisevästi?

Commentaires


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page