top of page

Stressaako? Verkkovalmennus avuksi stressinhallintaan

Stressi on tila, missä kehon vireystaso on noussut. Mitä stressi oikeastaan siis on? Voiko siihen vaikuttaa? Mikä kaikki sitä voi aiheuttaa? Stressaako sinua?


Oletko joskus pohtinut, miksi looginen ajattelu ja muisti alkavat prakaamaan kiireisenä työpäivänä tai ajanjaksona? Se johtuu juurikin siitä, että kehosi on todennäköisesti liiallisesti virittynyt erilaisille ärsykkeille. Toisin sanoen se on siis stressiä.


Kaikki stressi ei kuitenkaan ole pahasta ja jos et kokisi lainkaan stressiä, olisi se melko huolestuttavaa. On myös olennaista ymmärtää, että stressi on henkilökohtainen kokemus eikä voida määritellä, miten paljon stressiä tilanne x aiheuttaa kaikille ihmisille. Jotkut stressaavat herkemmin ja pienemmistäkin asioista, kun taas toiset pystyvät olemaan viilipyttyinä melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa. Huomaa, että stressi eli kehon vireystila voi nousta liian korkeaksi myös positiivisten asioiden takia!


Stressi on kolmen tekijän summa. Siihen vaikuttavat:


  1. Ympäristö ja ärsykkeet

  2. Mielen kyky tulkita tilanteita

  3. Kehon ja mielen kyky sekä resurssit käsitellä kuormaa


Usein stressiä koetaan tai sen ajatellaan johtuvan asioista, joihin ei voi itse vaikuttaa: on kiire, suunnitelmat muuttuvat lyhyellä varoitusajalla, työpaikalla alkoivat YT-neuvottelut, kumppani on ärsyttävä ja pinnaa kiristää, auto meni rikki ja niin edelleen. Mitä siis tehdä, kun isoon osaan sinua tällä hetkellä stressaavista asioista et voi vaikuttaa?


Stressi kuriin -verkkovalmennuksessa pääset tutustumaan stressiin ja ennen kaikkea sen hallintaan. Usko tai älä, mutta suurin valta on lopulta sinulla. Stressinhallinta on muutosta ympäristössä sekä muutosta omassa ajattelussa, tunteissa ja käyttäytymistä - uudelleenohjelmointia siis.Stressi kuriin -verkkovalmennus on saanut paljon hyvää palautetta:


"Valmennus antoi paljon hyvää informaatiota. Se laittoi pohtimaan asioita erilaisesta näkökulmasta ja auttoi muuttamaan jo lyhyessä ajassa omia toimintatapoja: tiedostamaan ajoissa hetket jolloin olisi hyvä muuttaa omaa ajatusta/asennetta ja toimintaa."


"Koen, että tästä valmennuksesta on ollut oikeasti minulle apua! Toki voi olla monen asian yhteissumma; oli talviloma, valon määrä lisääntyy, uusi rakkaus... Mutta nämä harjoitukset, tekstit ja hengitykset ovat olleet todella hyviä. Loppuajasta jäi päiviä väliin, mutta halusin tehdä ajan kanssa ne."


"Tietoa ja hyviä vinkkejä oli runsaasti. Rytmittäminen ja ikään kuin jatkuva oman hyvinvoinnin läsnäolo valmennuksessa toimi itselleni hyvin. Terhin kiinnostus asiaan loi mukavan sävyn moneen aineistoon."
Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page