top of page

Näin onnistut verkkovalmennuksessa – 3 vinkkiä ensikertalaiselle

Päivitetty: 9. maalisk. 2021

Oletko osallistumassa ensimmäistä kertaa verkkovalmennukseen? Mitä sinun tulisi odottaa valmennukselta? Mitä sinun tulisi odottaa valmentajalta? Entäpä sisällöltä?


Verkkovalmennus on loistava keino lähteä tavoittelemaan omia hyvinvointiunelmia.


Mutta, pelkkä osallistuminen verkkovalmennukseen ei kuitenkaan vielä riitä takaamaan tuloksia. Sinun pitää tehdä ne!


Ja tehdäksesi OIKEASTI tavoitteistasi totta, sinun kannattaa panostaa erityisesti näihin kolmeen asiaan, jo ennen valmennusta, koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!


1) Miksi tavoittelet mitä tavoittelet?


Kaikki lähtee oikean valmennuksen valinnasta. Olet varmasti ollut joskus elämäsi aikana tilanteessa, jossa olet miettinyt että apua, mitä mä teen täällä?


Me haluamme välttää tuon tunteen valitsemalla sinulle heti oikean verkkovalmennuksen. Valmennus joka ruokkii motivaatiotasi ja auttaa sinua onnistumaan!


On olemassa paljon hyviä verkkovalmennuksia, mutta sinä tarvitset vain yhden. Verkkovalmennuksen, joka sopii parhaiten juuri sinun tavoitteeseesi ja tilanteeseesi.


Valitaksesi oikean verkkovalmennuksen, sinun täytyy tietää tarkalleen, mikä on tavoitteesi. Miksi tuo kyseinen asia on sinulle niin tärkeä, että haluat lähteä tavoittelemaan sitä?


Kun tavoite on kirkkaana mielessäsi ja tiedät, miksi sen saavuttaminen on sinulle tärkeää, teet myös kaikkesi saavuttaaksesi tuloksia. Olet sitoutuneempi omaan tavoitteeseen.


Kokeile seuraavaa harjoitusta. Ota kynä ja paperi. Kirjoita vastauksesi yhdellä lauseella.


Mikä on tavoitteesi?


Haluan… (miten jatkaisit lausetta?)

  1. Miksi tuon tavoitteen saavuttaminen on sinulle tärkeää?

  2. Miksi edellä mainitsemasi asia (tavoitteen saavuttaminen) on sinulle tärkeä?

  3. Ja miksi juuri tuo edellä mainitsemasi asia on sinulle tärkeä?

  4. Miksi edellä mainitsemasi asia on sinulle tärkeä?

  5. Ja viimeisen kerran, miksi edellä mainitsemasi asia on sinulle tärkeä?

  6. Voilá!

Viimeisellä rivillä (kohta 5) on oikeastaan SE SYY, mikä tavoitteesi on ja miksi se on sinulle tärkeä.


Jos jäit jumiin jo puolivälissä vastaustesi kanssa, voit miettiä, oliko ensimmäiselle riville kirjoittamasi tavoite oikeastaan sinulle tärkeä tällä hetkellä ollenkaan?


Tehtävässä ei siis ole olemassa vääriä vastauksia, vaikka se olisi jäänyt kesken. Kokeile tarvittaessa uutta tavoitetta.2) Miten saavuttaa tavoitteet?


Samaan tavoitteeseen on monta tietä. Sen vuoksi on tärkeää pohtia, miten teet tavoitteestasi totta!


Kirjoita ylös, millaiset mahdollisuudet sinulla on realistisesti tässä elämäntilanteessa panostaa omaan tavoitteeseen. Ota huomioon työaikasi, sosiaalinen elämäsi ja muu elämäntyylisi. Ja jätä ennen kaikkea varaa myös pienille sattumille. Niitä elämässä riittää aina.


Esimerkki, asetit omaksi tavoitteeksesi elämäntapamuutoksen. Haluat ensitöiksesi lisätä liikuntaa.


Löydät kolme erilaista valmennusta, jotka ovat suunnattu nimenomaan aloittelijoille liikunnan lisäämiseen. Yhdessä valmennuksessa treenataan tarkan viikko-ohjelman mukaisesti useamman kerran viikossa salilla, toisessa valmennuksessa tavoitteena on edetä kävelystä juoksuun, kolmannessa panostetaan monipuoliseen harjoitteluun ja arkiliikuntaan.


Mikä valmennus sopii sinun tavoitteeseesi ja elämäntilanteeseesi parhaiten? Tiukka aikataulutus, paikasta riippumaton treenityyli kävellen ja juosten vai joustava harjoittelun ohjelmointi arkiliikuntoineen?3) Mitä nyt?


Tiedät jo miksi ja miten lähdet verkkovalmennuksessa tavoitettasi kohti. Mieti vielä, mitä toivot valmennukselta? Oletko sosiaalinen joka kaipaa tukea ja kannustusta? Vai tykkäätkö mieluummin tehdä asiat itse?


Jos olet sosiaalinen ja kaipaat kannustusta, valitse valmennus, jossa on ryhmän ja valmentajan tuki saatavilla, jotta matkasta tulee sinun näköisesi. Yksinpuurtajalle voi puolestaan sopia paremmin tyyli, jossa valmiin ohjelman jälkeen työskennellään itsenäisesti loppuun asti.


***


Onneksi olkoon!


Suunnittelit juuri itsellesi polun, miten onnistut verkkovalmennuksessa.


Olet valmis tosi toimiin <3


Summa summarum, onnistuneen verkkovalmennuksen resepti on valmiiksi kirjoitettu käsikirjoitus, joka sisältää aimo annoksen rakkautta lajiin, lusikallisen armollisuutta, hyppysellisen periksiantamattomuutta ja sopivan hautumisajan.


Voit olla varma, että hyvistä suunnitelmista huolimatta eteen tulee aina vaikeita päiviä. Enemmin tai myöhemmin. Sen sijaan, että soimaisit itseäsi itsekurin puutteesta, muistuta itseäsi niinä hetkinä tämän tehtävän avulla, miksi tavoitteesi on sinulle tärkeä ja haluat saavuttaa sen <3


Ihanaa verkkovalmennusta!


Päivi


 

Tutustu Päivin verkkovalmennukseen pienet askeleet klikkaamalla TÄSTÄ


Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page