top of page

SYKE-tiimi esittäytyy: Piia

Päivitetty: 28. jouluk. 2019Vihdoin ja viimein markkinointipuolikin näyttää täällä naamansa ja kertoo tarinansa :)


Olen siis Piia, kotoisin Pohjois-Karjalasta ja aiemmilta ammateiltani media-assistentti sekä kulttuurituottaja. Pitkäaikainen haaveeni Tampereelle muuttamisesta toteutui, kun muutin Jyväskylästä Tampereelle vuonna 2016 tekemään AMK-työharjoitteluani ja suoritin loputkin opinnoista sitten Tampereelta käsin. Valmistumisen jälkeen oman alan työt olivat (tai ovat edelleenkin) kiven alla, joten päädyin sitten toiselle alalle töihin.


Tämä työ ei kuitenkaan ollut ihan mua varten. Sain vuoden työskentelyn jälkeen melko vaikean työuupumuksen epäsäännöllisen kolmivuorotyön takia, jonka vuoksi olin puolisen vuotta sairauslomalla. Tuona aikana pääsin kuitenkin TE-toimiston Digimarkkinointi ja verkkokauppa -koulutukseen. Koulutuksen aikana tajusin, että ei hitsi, tämä on juuri sitä mitä haluan tehdä työkseni! Valitettavasti (ja toisaalta myös onneksi) firma, johon työharjoittelua koulutuksen aikana tein, ei minua voinut palkata ja sairauslomani jatkui.


Koulutuksen innoittamana hain sitten melkeinpä kaikkiin digimarkkinointia ja verkkokauppaa koskeviin työtehtäviin mitä Pirkanmaalta löysin - tuloksetta. Muutamaan työhaastatteluun asti pääsin, mutta aina joku meni edelle. Tein työhakemuksia päivittäin lähes kahden kuukauden ajan, mutta pettymys ja turhautumisen tunne olivat aika suuria, kun mikään ovi ei tuntunut aukeavan. Oma pää alkoi myös hajota siihen, kun ei ollut koulua tai työtä mihin lähteä aamulla. Lopulta päätin luovuttaa hetkeksi ja keksiä jotain muuta. Näin kuitenkin vielä ilmoituksen digimarkkinointiin ja verkkokauppaan liittyvästä rekrykoulutuksesta. Vaikka rekrykoulutus ei suoranaisesti ollut lupaus työpaikasta, päätin yrittää - vielä kerran.


Sitten asiat alkoivatkin edetä aika nopeasti. Hakemuksen laittamisesta kaksi päivää myöhemmin olin jo ryhmähaastattelussa koulutukseen, seuraavalla viikolla muutamassa työpaikkahaastattelussa ja seuraavana maanantaina olikin jo ensimmäinen koulutuspäivä. Samalla viikolla aloitin työharjoittelun jo Sykkeelläkin.


Nyt, 6 kuukautta myöhemmin, olen ollut virallisesti Sykkeellä töissä jo kuukauden. Ihan hullua, miten nopeasti asiat muuttuvat totaalisesta epätoivosta siihen, että olet unelmiesi työpaikassa :)


Suurin haaste hyvinvoinnissa minulle on ollut 10 vuotta kestänyt vaikea masennus, joka tosin tällä hetkellä näyttäisi olevan ensimmäistä kertaa oikeasti paranemaan päin. Olen aina ollut kova suorittamaan ja vertailemaan itseäni muihin enkä ole osannut olla kovinkaan armollinen itselleni. Näistä piirteistä en kyllä vielä nytkään ole eroon päässyt, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa :) Nykyään osaan jo huomata, että nyt pitää vähän hellittää ja olla yksi päivä vain kotona tekemättä kertakaikkiaan mitään. Ehkä noin muuten on ollut vaikeuksia löytää motivaatiota itsestä huolehtimiseen (riittävä liikunta ja terveellinen ruokavalio), mutta tämäkin on helpottunut masennuksen helpottumisen myötä :) Sanoisin siis, että mulle masennus on ollut aika iso este tai ainakin hidaste omaan hyvinvointiin panostamiselle kaikilla osa-alueilla.


Mun perhe on aina ollut liikunnallinen ja itsekin olen nuorempana harrastanut vuosia niin yleisurheilua, ratsastusta kuin salibandyakin. AMK-aikoina liikunta jäi aika vähälle, mutta 1.12.2016 maailmaan syntyi pieni karvapallero, joka luokseni sitten muutti. Toteutin siis kaikista isoimman haaveeni, joka mulla on ollut lapsesta asti - ja se oli oma koira :) Koiraharrastus on vienyt mut kyllä täysin mennessään ja se viekin suurimman osan mun vapaa-ajasta. Koira on kuitenkin ollut mulle iso asia, joka on lisännyt omaa hyvinvointia ihan huimalla tavalla: säännöllinen ulkoilu, uudet ystävät ja ennen kaikkea koiraharrastamisen ilo ja mielekäs ja melko liikunnallinen tekeminenkin! Mua ei siis esimerkiksi kuntosalilta löydä, koska en vain yrityksistä huolimatta ole mitään kipinää siihen koskaan saanut. Uskonkin, että jokaiselle löytyy varmasti mieluisa ja itselle sopiva liikuntamuoto :)


SYKE on mun mielestä joustava ja kotoisa työpaikka, jossa kyllä myös oikeasti saa haastaa itseään eikä todellakaan mennä sieltä mistä aita on matalin. Sykkeessä on paljon potentiaalia kasvaa entistä isommaksi yritykseksi ja erityisesti tänä syksynä lanseerattu SYKE Marketplace on mun mielestä ihan huikea juttu. Meillä on pieni ja tiivis tiimi, jossa kaikki täydentää toisiaan <3 Itsekin näin melko introverttinä ihmisenä olen löytänyt suhteellisen helposti paikkani Sykkeen työyhteisöstä, mistä tietenkin kiitos parhaille työkavereille! :)


Mun mielestä mielenkiintoisin SYKE Marketplace -verkkovalmennus on Breathingman - Hengityksen voima. Mulla on tosin ollut niin kiireinen syksy, etten vielä itse ole löytänyt aikaa perehtyä hengitysharjoituksiin (jep oon hyvä malliesimerkki miten ei kannata toimia), mutta uskon saavani hengitysharjoituksista apua mm. omiin satunnaisiin ahdistuskohtauksiin, jännittämiseen, stressinhallintaan jne. :)

Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page