top of page

Valmentamisen tulevaisuus - lue vinkit kuinka pysyt mukana!Teknologia valtaa alaa kuin alaa ja se on tällä hetkellä nopeiten kasvavin teollisuuden ala. Myös valmentajien on hyvä varautua siihen, että teknologiaratkaisut tulevat entistä tärkeämmiksi valmennuskentällä. Tämä ei kuitenkaan ole huolen aihe vaan ennemminkin mahdollisuus kasvattaa omaa valmennusbisnestäsi.


Oletkin ehkä jo huomannut, että yhä useampi valmentaja tarjoaa palveluitaan verkossa esimerkiksi Facebook-nettivalmennuksena tai jopa jonkinlaisella nettivalmennusalustalla.


Kuinka sinä aiot erottaa omat valmennuksesi kilpailijoista, jotka voivat tarjota omia valmennuksiaan yhä isommalle määrälle ihmisiä - ja koko ajan edullisemmin sekä entistä helpommin parantuneiden maksutapojen sekä helpon ostamisen myötä?


Mitkä trendit tulevat valtaamaan myös valmennusalaa seuraavan parin vuoden aikana? Nappaa tästä vinkit tulevaisuuden valmennuksen suunnitteluun!


Mobiililaitteet kourassa entistä enemmän


Ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa mobiililaitteiden parissa. Näin ollen kaiken materiaalin tulisi olla helposti saavutettavissa myös mobiilisti. Tämä koskee luonnollisesti myös valmentajien tarjoamia palveluita. Asiakas ei välttämättä enää tyydy siihen, että pelkästään kotisivusi ovat mobiiliystävälliset - hän haluaa palvelut suoraan mobiiliin. Ihmiset eivät enää kanna mukanaan kynää ja paperia niin kuin ennen vanhaan - nykyään kaikki on helpompi kirjoittaa muistiin puhelimeen. Lisäksi voit varata puhelimen kautta jo lähes kaiken kampaamoajasta ruoan kotiinkuljetukseen - pelkkien kännykkäsovellusten avulla.Paperit ja kynät jo kenties historiaa?


Mobile is the medium

Kuluttajat siis lähtökohtaisesti olettavat sitä, että valtavia paperikasoja ei enää tarvitse kannella ympäriinsä tai että perinteiselle kynälle olisi jotain käyttöä. Siksi onkin varmaa, että mitä paremmin asiakas löytää esimerkiksi treeni- ja ravinto-ohjelmat suoraan puhelimestaan, sitä tyytyväisempi hän on. Puhelin on myös todennäköisemmin aina mukana.


ICF:n (International Coach Federation) tekemän tutkimuksen mukaan 65% valmentajista uskoo, että sovelluskäyttöisestä valmennusalustasta tulee tärkeä osa valmennuskenttää vuosien 2020-2022 aikana.


Siirtymällä verkkovalmentamiseen luot myös enemmän läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta kuin mitä paperiversioilla. Lisäksi oma työsi on helpompaa, sillä voit unohtaa sekaisin olevat tiedot Exceleissä, sähköpostissa, Whatsappissa ja aina hukassa olevissa vihkoissa.


Tiesitkö että me tarjoamme verkkovalmennusratkaisuja yksittäisille valmentajille sekä valmennusyrityksille. Niistä voit lukea lisää TÄÄLTÄ >>


Tulevaisuudessa myyt kulutushyödykettä


On totta, että valmennettava tarvitsee usein henkilökohtaista opastusta, mutta ei digitalisaatio sitä pois sulje. Kuvittele se ennemminkin lisäarvona henkilökohtaisen valmennuksen lisäksi: digiin siirtyminen ei automaattisesti tarkoita, että lopettaisit kaikki henkilökohtaiset ohjaukset asiakkaidesi kanssa. Digin avulla voit seurata asiakasta myös näiden tapaamiskertojen välillä, jonka lisäksi data kertyy helposti yhteen paikkaan. Verkkovalmennuksista ennustetaankin kasvavan nimenomaan hyödykkeitä.


Mitä on mikro-oppiminen ja miksi se toimii?


Mikro-oppiminen on myös nousussa. Lyhyesti mikro-oppiminen tarkoittaa sitä, että tieto tai muu materiaali paloitellaan käyttäjälle pieniin osiin, jolloin tieto on helpompi sisäistää. Mieti itse: lyhyt tietoisku tärkeistä vitamiineista, jopa jaettuna yksi vitamiini per päivä, verrattuna monen sivun dokumenttiin kaikista vitamiineista, joka tulisi sisäistää kerralla. Pieni määrä informaatiota on huomattavasti helpompi sisäistää ja tuoda osaksi omia elämäntapoja.


Teknologia kehittyy jatkuvasti ja tulevaisuuden trendit tulevat todennäköisesti keskittymään pelillistämiseen, lisättyyn todellisuuteen, yhdellä klikkauksella maksamiseen sekä robotiikkaan. Viimeistään näiden yleistyttyä paperiversiot kuntosalillakin unohdetaan lopullisesti.


Jos olet kiinnostunut kehittämään taitojasi digitaalisen valmentamisen maailmassa, voimme lämpimästi suositella sinulle SYKE Certified Digital Wellbeing Coach -koulutusta. Lue lisää TÄSTÄ!Arvaatko muuten, mikä on toiseksi nopeiten kasvava ala maailmanlaajuisesti? Usko tai älä, mutta se on hyvinvointivalmennus!

Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page