top of page

HELJÄ-TUULIAN "HELKKY" TARINA ITSEENSÄ USKOMISESTA

"Sinä hetkenä kun painolasti tuntui kovimmalta, päätinkin tarttua kiinni elämäni ohjaksista"


Heljä-Tuulia Helkky koulukiusaaminen

Hei sie siellä! Mie oon Heljä-Tuulia eli Helkky, Pohjois-Karjalan kasvatti - oman elämänsä selviytyjä ja tosielämän "bossgirl".

Miut tunnetaan itsevarmasta asenteesta sekä tabuista puhumisesta ja teenkin tätä nykyä täyspäiväisesti töitä yrittäjänä ja somevaikuttajana. Miun tarina tähän pisteeseen ei kuitenkaan oo ollut millään tapaa helppo. Se on pitänyt sisällään isoja mutkia ja syviä kuoppia. Sellaisia, jotka ovat jossain kohtaa tuntuneet jokseenkin mahdottomilta.

Kuten ehkä saatat huomata, mie tuun maalta. Ja se kuuluu edelleen miun murteessa, vaikka tätä nykyä tää unelmiaan rokkaava pinkkitukkainen mimmi asusteleekin pääkaupunkiseudulla. Murteesta mie en luovu. Enkä periksiantamattomasta asenteesta, jonka tähden oon tätä nykyä vielä elävien kirjoissa.


Mie oon mie - vaikka voissa paistais

Ensisilmäyksellä vois ajatella, et miun elämä on helppoa ja kivaa. Totuus on kuitenkin toinen. Miun matkassa kulkee myös paniikki - ja ahdistuneisuushäiriö. Oon askel askeleelta oppinu elämään niiden kanssa, mutta nämä kaksi pirulaista on peruja miun nuoruusvuosilta.


Miun taustalla on noin 10 vuotta koulukiusaamista ja yksi teini-iän parisuhde, jossa jouduin hyväksikäytön kohteeksi useampaan otteeseen. Minuu on kiusattu fyysisin ja henkisin keinoin. Minuu on jätetty ulos porukoista. Minuu on haukuttu koulun käytävillä. Miulla on ollut turvaton olo koulumatkoilla ja koulun. käytävillä.

Minuu kiristettiin seksillä, minuu pakotettiin asioihin, miut lyötiin maahan kerta toisensa jälkeen myös sanallisesti. Tuo aikakausi on ollu miun elämän rankinta aikaa.


Ihmiset luulevat että oisin aina ollut itsevarma ja rohkea

Olin varsinkin nuorena pienikokoinen, hoikka ja pitkä tyttö. Oon kuullut olevani lauta, lättäperse, honkkeli, vemmelsääri - ja niin ruma, ettei miun kanssa kannattanu missään nimessä hengailla. Jopa miun ekalle poikaystävälle soitettiin, et älä oo ton kanssa - se on ruma. Et voi olla sen kanssa.


Jossain kohtaa kasvatin itselleni pitkän otsatukan ja aloin piiloutua silmälasien taakse. Sain niistä jonkinlaista turvaa isoa, pahaa maailmaa vastaan. Miulle musiikki oli yksi niistä asioista, joiden avulla selvisin. Piano- ja laulutunneilla sain ääneni kuuluviin omalla tavallani.Heljä-Tuulia Helkky koulukiusaamisesta ja somevaikuttajuudesta

Paluu miun lapsuuteen ja nuoruuteen


Miun nuoruuden myötä oma itsetunto oli aika lailla nollassa. Koin myös, ettei elämällä taida olla miulle mitään tarjottavaa. Oon käynyt myös sellaisia hetkiä läpi, jolloin oon miettinyt onko tää maanpäällinen elämä sittenkään minuu varten.


Mut se mitä mie en oo koskaan ollu: mie en oo ollu luovuttaja. Mie oon aina taistellu tieni takaisin. Mie oon aina ollu valmis tekemään töitä unelmieni eteen. Sen takia mie oon vielä täällä.


Jossain kohtaa kaikkien vastoinkäymisten jälkeen mie päätin, et miun on aika alkaa elää itselleni. Miun on aika etsiä onnistumisia, joista saan lisää varmuutta ja tervettä asennetta siitä, et minuu ei enää paineta alas. Miun on aika näyttää jokaiselle epäilijälle, et minuu ei kaadeta.


"tapa ittes anorektikko"

Kasvatin pala palalta, askel kerrallaan miun itsetunnon uudelleen. Se vaati helkkaristi töitä. Se vaati hetkiä, jolloin jouduin menemään täysin out of my comfort zone.


Se vaati hetkiä, jolloin miun oli päätettävä annanko muiden määritellä sen kuka ja mitä mie oon, vai teenkö sen itse.


Nykyisen ammattini myötä oon joutunut kohtaamaan samaa kiusaamista ja vihaa mitä koin nuorempana. Se on ollu ajoittain tosi raskasta ja vieny miut lopulta jopa terapiaan saakka. Julkisessa työssä työskentely ei ole aina se helpoin juttu. Kaikkee siun tekemistä arvostellaan ja siusta etsimällä etsitään virheitä. Ja auta armias, kun teet jotain väärää. Siut cancelloidaan sen jälkeen huolella.Mutta tiedättekö mitä? Mie oon päättäny taistella kaikkea tätä vastaan. Päätin sen jo vuosia sitten.


Mie oon niin pitkän tien tähän pisteeseen käyny, etten todellakaan anna kenekään tulla miun unelmien tielle. Mie aion olla nyt ja jatkossa JUST SITÄ mitä mie oon. Miun ei tarvii olla yhtään enempää tai vähempää.


Miulla on oikeus olla mie.


Oon vuosien varrella taistellut niin somevihaa, nettivihaa, anonyymipalstoja kuin muita moraalisesti väärin olevia asioita vastaan. Oon joutunut näitä myös itse käsittelemään, sillä niin miun parisuhteesta, työstä, terveyshuolista kun persoonasta ja ulkonäöstä on puhuttu vuosien varrella aika kauheita juttuja. Minuu on seurattu lääkärin vastaanotolle, levitelty toinen toistaan kaameampia valheita ja uhkailtu. Silti oon tässä. Koska tiedän itse mitä teen, mitä haluan ja kuka olen.


Miulle yks tärkeimmistä asioista tässä elämässä on oikeudenmukaisuus. Siihen kun lisätään se, et me voitas olla ihmisiä ihmiselle - aikamoinen paketti kasassa.

Helkky eli Heljä-Tuulia on instagramvaikuttaja jolla on mielenkiintoinen historia ja tarina jakaa kaikille koulukiusaamisesta kärsineille ja narsistisessa suhteessa olleille tukea.

Miun ajatuksena ja tavotteena on saada voimaa ja yhteisöllisyyttä varsinkin naisille. Mie haluan omalta osaltani näyttää sen, ettei naisen tarvii olla naiselle susi. Kukaan meistä ei oo toinen toistaan parempi. Ja yhdessä ollaan paljon, paljon enemmän.

Tänä päivänä saan tehdä unelmieni työtä ja toimia sosiaalisen median vaikuttajana - ja valmentajana. Miulla on isot verkostot, paljon ystäviä ja tukipilareita, joita nuorempana kovasti kaipasin. Miun entisistä epävarmuuden kohteista on tullu miulle vahvuuksia. Oon elävä esimerkki siitä, et heikkoudet voi kääntää voitoksi.Asun osan vuodesta ulkomailla ja nautiskelen Espanjan lämmöstä aina syksyisin.


Miun työ kulkee miun mukana minne ikinä meenkään.


Miun tavoitteena on auttaa mahdollisimman montaa ihmistä uskomaan itseensä ja omiin mahdollisuuksiin. Meissä jokaisessa on nimittäin mielettömästi voimaa.


Ja mie uskon sinuun. Ja toivon, että tää teksti muistutti sinuu siitä, ettei sillä oo väliä mistä sie tuut vaan vaan minne sie oot menossa.


-HelkkyHELJÄN TARINA YLE AREENASSA

Klikkaa tästä YLE:n sivuille


YHTEYSTIEDOT:

Intagram @heljatuulia

TikTok @heljatuulia

heljalappi@gmail.com


 

SYKE premium Helkky

SYKE PREMIUM -VALMENTAJA HELKKY


Heljä on uransa aikana saanut useaan otteeseen palautetta siitä, että hänellä on taito inspiroida ihmisiä ja sysätä heitä hyvällä tavalla eteenpäin. Tämä on vain ruokkinut Heljän halua valmentaa ja auttaa. Vuonna 2020 hän lanseerasikin ekan oman sosiaalisen median verkkokurssinsa, joka saavutti suuren suosion ja kursseja myydään edelleen päivittäin. Heljä valittiin SYKE Tribella myös SYKE Premium- valmentajaksi huhtikuussa 2023.SYKE PREMIUM?

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


SYKE Premium on uusi konsepti, joka nostaa esille huippuvalmentajat, jotta asiakkaat voivat helposti tunnistaa luotettavan, arvostetun ja valmentamiseen sitoutuneen valmentajan. Premium-valmentajat täyttävät tietyt ehdot, kuten monipuolisen valmennustarjonnan, aktiivisuuden sekä korkeat asiakasarviot.Heljä Tuulia Helkky - SYKE Premium koulukiusaaminen

 


SYKE Tribe valmentajille


SYKE Tribe on skaalautuva valmennusalusta, joka auttaa valmentajia tuottamaan tehokkaita, laadukkaita ja monipuolisia valmennussisältöjä, oli sitten kysymys yksittäisistä harjoitusohjelmista tai moniulotteisista verkkovalmennuksista.


SYKE Tribe kuluttajille


SYKE Tribe on markkinapaikka, valmennusohjelmisto sekä verkkovalmennusalusta, joka yhdistää kuluttajat ja valmentajat uudella tavalla - etsi sinulle sopiva valmis verkkovalmennus tai hanki henkilökohtainen valmentaja ja löydä oma polkusi. Me haluamme auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan henkilökohtaisen valmentajan tai valmiin valmennuskokonaisuuden muuttuvien trendien ja villitysten joukosta. Käytä valmentajahakuamme tai etsi sopiva valmennus SYKE Marketplacesta - matkasi kohti tavoitteitasi on juuri alkanut!

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page