top of page

Miten korona on vaikuttanut ihmisten hyvinvointiin?

Mikä on ollut koronan vaikutus ihmisten hyvinvointiin? Onko treenaaminen loppunut kuin seinään vai ovatko kotitreenit tulleet osaksi arkea? Maistuuko edelleen terveellinen ruoka vai onko ehkä tullut kerrytettyä muutama koronakilo herkuttelemalla etätyön ohessa? Millaista sisältöä tai millaisia valmennuksia valmentajien pitäisi tuottaa? Vai eikö hyvinvointi vain kiinnosta juuri nyt?


Kysyimme SYKE Triben kuluttaja-asiakkailta mielipiteitä koronan vaikutuksesta hyvinvointiin ja millaista sisältöä valmentajilta toivotaan nyt poikkeusaikana. Sana oli vapaa ja rohkaisimme rehellisiin palautteisiin. Vastata sai anonyymisti.


Vastausten määrä yllätti meidät ja vastauksia tulikin todella laidasta laitaan. Tiivistetysti korona-ajalla on ollut sekä hyvinvointia lisääviä että vähentäviä vaikutuksia. Toiset ovat kunnostautuneet hyvinvoinnin parissa, kun arki ei enää ole niin kiireistä ja toisaalta jotkut taas ovat jumiutuneet sohvan perukoille sipsipussin kanssa. Voit lukea koosteen kaikista vastauksista alta.1. Miten korona-aika on vaikuttanut itsestäsi huolehtimiseen?


Painonpudotus/lean down kotona.


Nyt on aikaa ja mahdollisuus etätyössä tehdä asioita, kun ei tarvitse montaa tuntia päivässä istua autossa.


Itseen korona-ajan vaikutus on ollut passivoiva. On vähän jämähtänyt sinne kotisohvalle.


Tavallaan tällä tilanteella on ollut sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia. Hyötyliikunta on nykyään todella paljon vähäisempää, kun lomautuksen myötä työmatkakävely/-pyöräily sekä fyysisesti kuormittava työ on jäänyt pois. Toisaalta nyt on ollut aikaa ja jaksamista panostaa hyvään ruokavalioon ja etenkin luonnossa liikkumiseen.


Kyllä itse kaipaan paljon ystäviä ja perhettä. Kyllä tämä on itselläni vaikuttanut negatiivisesti. Tuntuu että välillä on jaksamisessa tekemistä


Koronan vaikutus treeneihin ollut ehdottomasti negatiivinen, kotiharjoitteluun vaikea sitoutua ja motivoitua.


Toisaalta positiivista koska saa olla työpäivät kotona, negatiivista työn tuoma istuminen ja stressi,kuntoilun muuttuminen kun salille ei pääse.


Kun normaali arkiaktiivisuus on vähentynyt ja on vähemmän liikkeessä, energiakin vähenee. On vaikeampi saada itseään lenkille ja jumppaamaan, vaikka tietää, että se piristää. Toisaalta liikuntaan on enemmän aikaa ja on helppo treenata vaikka keskellä päivää, jolloin ei ole vielä väsynyt.


Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on minulle tärkeää, nyt ja aina. Pahin uhka sille on väsymys. Teen vuorotyötä, joka verottaa toisinaan henkistä jaksamista, toisinaan fyysistä jaksamista. Koronatilanne on tuonut paljon huolta ja ahdistusta.


Panostan enemmän itseeni. Positiivisella meiningillä mennään eteenpäin.


Korona-aika on ollut hyvin haastavaa oman hyvinvoinnin huolehtimisen kannalta. Aloitin Pippa Laukan Ruokaremontin 30.3.2020, mutta toteutus on jäänyt minimiin siitä syystä, että elän tällä hetkellä poikkeusoloissa (en ole kotona, vaikea päästä kauppaan, stressiä, vanhempien auttamista ym). Lisäksi olen tällä hetkellä työtön työnhakija, taloustilanne ei ole hyvä. Nämä asiat myös ahdistavat nyt enemmän, koska korona rajoittaa työnhakua ja liikkumista.


Vaikka kuntosali on suljettuna, olen yllättävän hyvin pitänyt kiinni kuntoilusta. Onneksi tämän kaiken keskelle tuli pyöräilyilmat.


Alkuun vaikutti negatiivisesti, kun mieli oli aika sekaisin kaikesta uutisoinnista joten motivaatio oli hukassa ja ylipäänsä väsymystä oli ilmassa. Nyt on löytynyt onneksi motivaatio takaisin kotitreenaamisen ja lenkkeilyn kautta.


Yöunet ovat levollisempia eli vaikutukset ovat olleet posin puolella. Ja tarkoitan nyt tätä valmennusta enkä korona aikaa:)


Liikuntalajit ovat kaventuneet ja liikunta on suht yksipuolista. On ollut aikaa palautua ja rentoutua, mutta myös herkuteltua.


Positiivinen, enemmän aikaa huolehtia itsestä.


Olen urheillut enemmän kuin ennen pandemiaa koska ns. "tyhjää aikaa" on enemmän.


Nyt on ollut aika huolehtia itsestä, suunnitella ja tehdä treenejä/kehonhuoltoa paremmin. Olen voinut energisemmin.


Olen sisällyttänyt liikuntaa jokaiseen päivään, oli se sitten hyötyliikuntaa, kävelyä tai porrastreeniä. TV:n edessä jumppaaminen ei kiinnosta, mielummin kuntoilen ulkona. Syömisrytmi on pysynyt tasaisena, koska kotona olevat lapset pitää ruokkia säännöllisesti.


Käsihygienia lisääntynyt. Salitreeneihin tuli yli kolmen viikon tauko, mutta nyt olen käynyt. Väliin jääneenä aikana ulkoilu, juokseminen ja porras treenit lisääntyivät.


Negatiivinen ehdottomasti! Stressitaso on noussut, liikkuminen ei ole kiinnostanut, ruokavalio on mennyt hieman persiilleen.


Olemme ulkoilleet enemmän perheenä, mutta kotireenit ovat haastavia aloittaa.


Olen alkanut tekemään pieniä kotitreenejä.


Juuri kotijumppailu vähentynyt. Muuten ei muuten muuttunut kun koira liikuttaa pitkiä lenkkejä. Ehkä hieman yksitoikkoista kun miettii että korona aika voi kestää yli kesän


Aurinkoisella säällä paljon ulkoilua. Hyvin olen motivoitunut liikkumaan,,, positiivinen. Vielä se että opin käyttämään syke tribeä oli hauskaa ja aluksi haastavaa. Kiitos..


Negatiivinen. Pitkä karanteeni, joten ei salia. Vain juoksua. Lihaskunto jäänyt vähiin.


Tulee syötyä huonommin. Negatiivinen vaikutus


Enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Aikaa treenata.


En ole koskaan ennen treenannut näin hyvin kotona. Mun on vähän vaikea treenata yksin pelkän ohjelman avulla, että "tee näin ja näin". Tarvitsen tsemppausta livenä, ja jonkun jonka kanssa treenaan. Tällä tavoin saan itsestäni kaiken irti. Korona-aikana onkin ollut tarjolla paljon livetreenejä sekä Facebookissa että Instagramissa, ja niitä olenkin tehnyt ahkerasti. Rakastan livetreenejä, ja etenkin kehittyneille treenaajille suunnattuja sellaisia.


Itsestä huolehtiminen on helppoa nyt, tai ainakin helpompaa kuin arkena. Arki alkaa rutinoitumaan kotona ja joka päivä opin uusia hienoja asioita itsestäni ja ympäristöstäni!


Olen jopa innostunut kotitreenaamisesta, sillä raskauden myötä normaali treeni ei ole muutenkaan onnistunut. Olen kokenut että aikaa on enemmän treenata sillä siirtymien esim kuntosalille ei mene aikaa. Olen motivoitunut pitämään pohjakuntoa nyt kunnossa. Kovemman treenin aika on myöhemmin.


Positiivinen, ollut enemmän aikaa panostaa itseensä.


Kiinnostus omaan hyvinvointiin on kasvanut huomattavasti.


Tämän vaikutus on ollut negatiivinen koska on paljon mistä murehtia.


Tämä aika on vaikuttanut omiin treeneihin siten, että aerobinen on lisääntynyt hurjasti (pyöräily ja juoksu), myös hyötyliikuntaa on tullut aikaisempaa enemmän. Olen panostanut omaan hyvinvointiin enemmän: laittanut monipuolisempaa ruokaa ja rauhoittunut arjen kiireiden keskellä, sekä keskittynyt läheisiin. Haasteena arjessa on aikataulutus ja kiire, myös tänä aikana.


Olen ostanut kotiin kuntoiluvälineitä ja treenannut ulkona myös. Lenkkeillyt enemmän.


Negatiivinen, tulee syötyä ihan koko ajan... Sen takia olisi hyvä sellainen missä on paljon reseptejä, että tulisi syötyä terveellisesti. Ehkä positiivista on se, että nyt on enemmän ollut aikaa viettää pihalla, pihatöissä sekä lenkillä metsässä.


Meinaa innostus/mielenkiinto lopahtaa asiaan kuin asiaan, kun sosiaaliset kanssakäymiset vähissä ja on pysyteltävä kotona.


Toistaiseksi olen jaksanut kiinnittää omaan jaksamiseeni/ kuntoiluuni poikkeuksellisen paljon huomiota


Minusta on kehkeytynyt kunnon kotijumppari. On niin paljon ilmaisia online-tunteja tarjolla etten osaa edes päättää ja meinaa mennä välillä vähän överiksikin kun jumppaan monta tuntia putkeen. En oikein tiedä onko ollut vaikutusta treenin määrään tai kehon muokkautumiseen. Tuntuu että treenaisi nyt vähän enemmän, mutta liikunta on niin erilaista kun mihin on tottunut!


Ei ole ollut juurikaan vaikutusta.


Vaikutus on ollut ehdottomasti positiivinen. Työni on vähentynyt huomattavasti, joten itsestä huolehtimiselle ja oikeanlaisen ruokavalion toteuttamiselle on löytynyt enemmän aikaa. Toki ruokavalio ei vieläkään optinen ole, mutta paljon parempi kuin ennen. Aiemmin juoksin kiireessä asiakkaalta toisen luo, joka johti pikaruokapaikkojen hyödyntämiseen ja einesten syömiseen. Nyt kun on enemmän vapaata olen jaksanut ja kerennyt kokata kotona, tehdä lihaskuntoharjoitteita ja kehonhuoltoa. Luonnossa liikkuminen ei merkittävästi ole lisääntynyt, sillä sitä harrastan usein töissäkin.


Ei tunnu oikealta käydä kuntosalilla vaikka lähi-sali vielä onkin pysynyt auki. Tulee syyllinen olo, kun kehotus on pysyä kotioloissa. Hyvillä ilmoilla lenkkeily on alkanut innostaa. Huonoilla ilmoilla tekee mieli jäädä sänkyyn itsesäälissä leffoja katsomaan. Päivät ja mielialat on vaihdelleet todella kovasti. Välillä jaksaa ja innostaa vaikka mikä, välillä ei pääse sängystä ylös koko päivänä


Itsestä huolehtiminen on toisaalta noussut tärkeäksi, mutta toisaalta tuntuu että se on jäänyt vähemmälle. Ruoan laitto on mukavaa, mutta uusia reseptejä olisi mukava saada valikoimiin. Vaikutus on ollut siis toisaalta positiivinen toisaalta negatiivinen.


Aikalailla samanlaisena on pysynyt kuin aiemminkin. Ainoastaan ryhmäjumpat ja kuntosali on nyt jäänyt väliin, että on täytynyt keksiä enemmän kotona tehtäviä treenejä.


Korona aika ei ole vaikuttanut minuun negatiivisesti vaan enemminkin positiivisesti - ollut enemmän aikaa itselleni


Korona-aikaan, kun muut harrastukset ovat tauolla ja ainoa aktiviteetti on koirien kanssa lenkkeily metsissä (mikä sekin toki kivaa) ja työpäivät suoritetaan etänä, jolloin vapaa-aikaa jää rutkasti enemmän kuin normisti, on urheiluni lisääntynyt todella paljon! Juoksulenkkiä, kotitreeniä, ulkopunttisaleja, mitä vaan keksii. Taukojumppana lihaskuntoliikkeet on juuri sopivia tehdä ja muutenkin niitä tulee nyt tehtyä. Tavoitteeksi otin myös venytellä joka päivä. Vaikutus on ollut siis positiivinen!


Sisäliikunta on jäännyt vähemälle, kotitöitä olen tehnyt. Ulkona olen liikkunut normaalia enemmän. Ruokavalio on pysynyt terveellisenä, lisäkiloja ei ole tullut. Hyvinvointi kiinostaa edelleen.


Itselle tämä aika on tuonut myös positiivista. Toki tilanne pelottaa mutta nyt on antanut itselle nimenomaan aikaa ja satsannut terveelliseen syömiseen, ulkoiluun, yhdessäoloon perheen kanssa ja kuntoiluun verkkovalmennuksen ohjaamana. Kun ajatukset pyörivät positiivisissa asioissa ja vähän hemmotteleekin itseään niin ei ehdi murehtia. Jotenkin ainakin itsellä on arjessa korostunut terveelliset valinnat ja itsestä huolehtiminen. On antanut myös enemmän aikaa kuntoilulle, venyttelylle, rentoutumiselle ja esimerkiksi tehnyt useammin kasvo- ja jalkahoitoja. Lenkkeillessäkin muuten tuntuu, että ihmiset vetävät yhtä köyttä ja on helpompi saada tuntemattomaltakin vastaantulijalta vastakaikua hymyyn tai tervehdykseen.


Vaihtelee hormonikierron mukaan. Liikunta-aktiivisuus on säilynyt aika lailla samana, mutta toki herkkuhyllyt myös köyhtyneet. Some on jäänyt vähemmälle, mutta todellisuuden pako sarjojen pariin lisääntynyt.


Itsestä huolehtimiseen tämä korona tilanne on omalla kohdallani vaikuttanut vain positiivisesti, kun suurin osa vapaa-ajan harrastuksista ja muista menoista on karsittu niin aikaa jää paljon enemmän treeneihin, kokkailuun ja muuhun oman hyvinvoinnin parantamiseen.


Omasta itsestä huolehtiminen on jäänyt vähemmälle, kun vertaa aikaa ennen koronaa. Oma jumppa kun on koronan takia tauolla, eikä kotijumppa ole yhtä tehokas.


Liikun paljon ja nyt vielä enemmän :) Olen päättänyt panostaa venyttelyyn kun on jäänyt tosi huonoksi se puoli.


Kiinnitän huomiota syömiseen ja jaksamiseen samaan tapaan kuin ennenkin. Salitreenejä on ikävä. Liikkuminen on jäänyt normaalia vähemmälle, kun salilla ei enää käy. Ulkona liikkumista olen kyllä lisännyt.


Korona aikana on päässyt eroon "suorittamisesta" ja muka kiireestä


Korona-aika on tuonut lisää intoa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. On enemmän aikaa tehdä itselle terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Aikaa löytyy myös enemmän ulkoilulle. Kotitreenit ovat tulleet osaksi arkea, hyviä videoita on löytynyt YouTubesta. Kaipaisin kuitenkin lisää arkeen helppoja ja terveellisiä reseptejä, jotta ruokailut olisivat monipuolisempia. Myös johdonmukaisesti suunniteltu kotitreenaaminen houkuttelee. Aloittelijalle suunnattu jooga olisi huippua ja myös monipuoliselle, hyvin suunnitellulle liikkuvuus ja kehonhuoltotreenille olisi tarvetta! Se nimittäin meinaa unohtua myös korona-arjessa. Summattuna siis, korona-aika on tuonut mukanaan vain positiivisia vaikutuksia liikunta ja ruokailu rintamalla!


Olen pitänyt melko hyvää huolta itsestäni fyysisesti, mutta työ on niin rankkaa, että henkinen puoli kärsii. Liikunta on niitä harvoja iloja


Aluksi vaikutus oli negatiivinen. Tuli syötyä huonosti ja palautuminen heikkoa. Nyt on alkanut löytyä aikaa itselle ja oman hyvinvoinnin edistämiselle. Ennemmän kuin normi arjessa.


Vähän keskivertoa vähemmän


Ihan positiivinen hiihtoa, kävelyä ja kuula, keppi, ja venittely jumppaa 3 kertaa viikossa.


Vaikutus on ollut negatiivinen, koska kaikki harrastukset ovat tauolla. Töitä sen sijaan on niin paljon, että niitä voisi tehdä 24/7


Sekä positiivinen että negatiivinen vaikutus. Syön edelleen 5 kertaa päivässä ja normi ruokaa, eli ei ole vaikuttanut ruokailuun. Herkut kuuluu elämään esim 20/80 tavalla. Liikunta tottumuksia on joutunut muokkaamaan, kun ei pääse salille, joka itselle tosi tärkeä voimavara arjessa. Välillä kotitreeni tökkii ja välillä niistä super hyvä fiilis.


Vaihtelee, eka viikko meni innoissaan livejumpista mutta sitten kaikista löytyi joku vika ja innostus lakkasi. Nyt on enemmän aikaa tehdä ruokaa ja siihen on pystynyt panostamaan lisäämällä kasviksia ym. Tietysti on ollut aikaa myös leipoa herkkuja et +-0.


Sekä että. Positiivisena asiana aion nyt panostaa juoksuharrastukseen enemmän. Välillä taas on päiviä kun ei huvittaisi tehdä mitään koska kaikki on niin sekaisin elämässä tällä hetkellä.


Vaikutus negatiivinen


Tämä aika on aiheuttanut sen, että on haastavampi motivoida itseään liikkumaan, sillä on ehdollistanut itsensä tekemään treenin muualla kuin kotona ja koti on ollut se lepäyspaikka. Nyt on vaatinut paljon voimia, että muuttanut tämän mind setin! Itse olen kuitenkin löytänyt joogaa ja kehonhuoltoa, mikä on positiivistä. Treenit ovat hieman lyhentyneet. Ulkona tulee oltua enemmän mikä on hyvä. En tiedä onko muutos positiivistä, mutta ei ainakaan negatiivistä, lajit ovat muuttuneet ja ulkoilma on aina plussaa.


Negatiivinen. Itselle ja itsestä huolehtimiseen ei ole jäänyt aikaa. Pikalenkkejä ja siivouksesta hyötyliikuntaa on ainoat mihin on aika ja paukut riittänyt..


Ensimmäinen kuukausi meni ihan pylleröidessä! Nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni noin viikon ajan ja saanut parempaa oloa jumppaamalla ja syömällä terveellisemmin.


Kyllä on liikuntamotivaatio tiukassa...


Ehdottomasti negatiivisesti, kun sosiaaliset kanssa käymiset ovat pudonneet nollaan. Ruokavaliosta on lipsahdettu useampaan kertaan ja sohvan mutka houkuttelee kauhean paljon työpäivän jälkeen.


Itseinho lisääntyy, peiliin ei uskalla enää kohta katsoa


Jotenkin ehkä laiskempi olen liikkumaan, kun lasten kanssa on kotona niin tuntuu että kaikki aika menee vaan muuten touhuamiseen.


Vaikutus on ollut sekä positiivistä että negatiivistä. Enemmän tullut ulkoiltua ja tehtyä kehonhuoltoa, mutta kotitreeneihin on ollut vaikea tarttua


Harrastin kotitreenejä jo ennen tätä, mutta varsinkin nyt treenien ja lenkkien osuus mielenterveyden kasassa pitämiseen on ollut huomattava. Kärsin lievästä masennuksesta ja ahdistuksesta, ja välillä on todella vaikeaa saada itseään liikkeelle, mutta liikunnan jälkeinen olo kyllä palkitsee.


Sekä että, olen huolehtinut itsestäni aktiivisesti mutta on pakko myöntää, että tämä on vaatinut huomattavasti enemmän panostusta ja "itseään niskast ottamista".


Olen huolehtinut itsestäni paremmin, sillä siihen on ollut enemmän aikaa.


Stressi siis kuluttavaa, herkuttelua siksi liikaa. Toisaalta ulkoilua, luonnosta nauttimista jopa normaalia enemmän.


Vaikutus on ollut positiivinen. Olen ehtinyt nukkua paremmat yöunet, olen käynyt enemmän ulkoilemassa lenkillä sekä olen alkanut tekemään pidempiä venyttelyitä kotosalla. Olen myöskin käynyt salilla yleensä aamuisin, jolloin siellä ei ole ollut ketään niin treenaaminen on ollut turvallista sekä rennompaa.


Itselleni on ollut positiivinen vaikutus. Aikaa on jäänyt enemmän itselle, joten on tullut esimerkiksi urheiltua enemmän. Kovempia treenejä varten kaipaisi "käskyttäjää" jolloin livetreenit olisi paikallaan


Lisännyt itseni huolehtimista. Ostin esimerkiksi tuon Essi Määtän valmennuksen, jotta pystyn taistelemaan koronastressiä vastaan ja huolehtimaan omasta mielenrauhasta näinä haastavina aikoina. Olen tietoisesti hakenut opastusta ja ohjeistusta, miten lievittää stressiä ja miten hoitaa itseä.


Mieliala ja motivaatio vaihtelee. Viime viikolla treenasin viisi kovaa kotitreeniä, sitä edellisellä yhden tai kaksi. Herkkujen määrä on kasvanut ja itseään on vaikeampi motivoida liikkeelle, vaikka joka kerta jälkikäteen on hyvä fiilis. Sanoisin, että liikkuminen, treenaaminen ja hyvinvointia tukevat valinnat ovat olleet suuremman työn ja pakottamisen takana kuin aiemmin.


Olen yhtäkkiä lihonnut 3 kiloa, vaikka painoni on aina pysynyt samoissa. Olen myös tosi väsynyt. Saan nukkua lasten etäkoulun takia normaalia pidempään. Moni muukin asia voisi tukea nyt parempaa jaksamistani, mutta veto tuntuu olevan aivan poissa. En vain jaksaisi. Sanoisin siis että vaikka jotkin asiat ovat nyt helpompia ja vähemmän esim. lasten kuskaamista, olen entistä väsyneempi. Migreeniä on selvästi myös enemmän. Kenties paino on alkanut kohota lisääntyneen stressin vuoksi. Ehkä tässä hetkessä toimivaa olisi valmentajan yhteys valmennettaviin päivittäin. En tiedä, onko se mahdollista. Nyt juuri se voisi kyllä toimia, ja ihmiset voisivat olla valmiita maksamaan henkilökohtaisemmasta palvelusta.


Vähemmän tullut treenattua ja kevyemmin, mutta toisaalta ulkoilu on lisääntynyt.


Riittävä uni sekä ruokarytmi parantunut , kun aikaa on enemmän .


Normaalisti tulee käveltyä 10km päivässä ja nyt korona-aikaan noin 2-6km päivässä. Ei oikein muuta. Päivittäin tulee syötyä jäätelöä, mutta en tiedä onko se nyt kovin paha juttu. Ei suuren suuria muutoksia siis suuntaan tai toiseen.


Negatiivisesti into loppunut ja vaikeuksia startata.


Mielestäni kotiin siirtyneet työt ja "eristäytyminen" ovat olleet positiivisia. Minulla on enemmän aikaa keskittyä ruoan laittoon ja nukkumiseen, ja olen myös tehnyt kävelylenkkejä enemmän.


Negatiivinen. Hyvin vaikea saada itsensä liikkelle kun ei tule sitä samaa mielentilan muutosta


Tullut etsittyä hyviä livejä ja treenejä, motivoivampaa tehdä "jonkun kanssa" ja ohjattuna, niin ei löysistele itsekseen.


Itseeni tämä aika on vaikuttanut herkuttelun ja roskaruuan lisääntymisellä ja liikunnan vähenemisellä. Inspiraatiota ei vain löydy joten sitä kaipaisin!


Olen alkanut pitämään enemmän huolta henkisestä jaksamisesta. Vaikutus on positiivinen.


Neljättä viikkoa kun mennään, niin alkaa jo masennus iskeä, ja on aina vaan hankalampi lähteä kävelylenkille ulos, varsinkin kun räntää sataa taivaan täydeltä.


Olen keskittynyt enemmän henkiseen puoleen mutta silti pitänyt kiinni myös fyysisestä huolehtimisesta. Mielestäni vaikutus on ollut positiivinen vaikka vaikeita aikoja elämmekin


Onneksi työmatkapyöräilyä korona ei estä, päinvastoin. On kyllä tullut herkuteltua ehkä vielä enemmän.


Olen aina liikkunut paljon eikä vallitseva tilanne ole ainakaan vähentänyt liikuntaa, ehkä jopa päinvastoin. Positiivista on ehdottomasti se, että ulkoilua on tullut harrastettua paljon normaalia enemmän! Koska arkeni on kuitenkin treenaamista lukuunottamatta hyvin passiivista (opiskelija) varsinkin nyt, kun ei edes tarvitse liikkua paikasta toiseen, tuntuu että tunnen huonoa omaatuntoa jos en jatkuvasta ole aktivoimassa itseäni jollain tavalla. Tästä syystä olen saattanut urheilla välillä usemman kerran päivässä, vaikka kroppa olisikin väsynyt. Yksi treeni päivässä ei riitä ja lepopäivien pitäminen on vaikeaa hyvällä omallatunnolla. Tämä on heijastunut myös syömiseen; mietin jatkuvasti, syönkö liikaa vai liian vähän ja mitä voisin tehdä eri tavalla. Jos ei tunne fyysisesti kovaa nälkää, syöminen tuntuu "väärältä" ja herkuttelusta tulee huono omatunto. Tähän liittyen kaipaisinkin ensimmäisessä kohdassa mainitsemaani sisältöä ja vinkkejä siihen, miten tällaisesta ajattelutavasta pääsisi irti. Olen aina syönyt perusterveellisesti (välillä liiankin), mutta nyt ankaruus itseään kohtaan sekä liiallinen syömisen ja kulutuksen miettiminen on tullut mukaan kuvioihin. Näin tilanne on vaikuttanut negatiivisesti omaan arkeen. Tuntuu hyvältä saada kirjoittaa asioita ylös, kiitos kun kysyitte!


Kyllä vain kuntopiirit kotona on lisääntynyt! Mutta vastapainoksi myös suklaan syönti eli balanssi on hyvä :) Mutta ehkä aavistus positiivisemmalla puolella ollaan, kun paremmin aikaa jää itselle, kun lasten harrastukset tauolla -kotona ollaan.


Positiivinen. Olen alkanut käyttämään nettipalveluita


Kaksipiippuinen kysymys. Toisaalta rentoudun enemmän, treenaan kotona ja päiväni ovat toimivat. Mutta toisaalta on helppo sortua houkutuksiin, katsoa leffoja liian myöhään ja nipistää yöunista.


Olen itse velvoitetöissä koska olen hoitoalalla. Vaikutus on AINA positiivinen kun treenaan valmentajani kanssa!


Olen kävellyt joka päivä ja pitänyt kirjaa syömisestä, joten en ole lihonut, päinvastoin, mutta on se vaikeaa pitää motivaatiota yllä. Jäin vielä tässä korona hössäkän keskellä eläkkeellekin.


Sekä että. Ei tule liikuttua niin monipuolisesti ja tehokkaasti kuin normiarjessa, koska jumpat salit kiinni. Toisaalta aikaa palautua paremmin ja edetä enemmän itseä kuunnellen ja fiilispohjalta. Enemmän aikaa laittaa kunnon ruokaa.


Salilla käynyt aina ahkeraan, mutta kun se meni kiinni huhtikuun alussa, niin katosi motivaatio. Alkuun vaan kotona laiskottelua eikä niin tullut katsottua, mitä syö. Viikon "masentumisen" jälkeen tajusin, että nyt on otettava itseä niskasta kiinni. Hoitajana käytössä ollut Nanan vapauta virkeytesi -valmennus ja nyt on siihen tullut paneuduttua tarkemmin. Eilen tein ensimmäisen kotijumpan ja innostuin täysin. Tehokasta, syke nousi ja hiki tuli, joten voi sitä näköjään kotonakin saada hyvän treenin aikaiseksi. Jatkossa aion varmasti tehdä lisää kotitreenejä ja yritä myös panostaa kehonhuoltoon. Ruokailujen kanssa on vielä tsempattava, tiedän, miten tulisi syödä, mutta alkuun pääseminen on haastavaa.


Vähän sekä että. huomaan, että ihonhoitorutiinit ovat "lomamoodissa", kun ei tule meikattuakaan enää niin samalla helposti jää kasvojen pesu iltaisin ja aamuisin. Toisaalta levon määrä on lisääntynyt ja nukun nyt todella hyvin. Syömisrytmi on tasapainoisempi ja teen enemmän itse ruokaa. Liikunnan määrä on vähentynyt, kun tanssitunteja eikä kuntosalia ole enää käytössä


Omalla kohdallani vallitseva aika on näyttäytynyt itsestäni huolehtimisessa positiivisesti. Olen nukkunut enemmän, ulkoillut enemmän ja puuhastellut enemmän kaikenlaista kaappien siivoamisesta käsitöihin. Olen ehtinyt myös lukea enemmän ja näen sen vahvasti itseni kehittämisenä kohti parempaa minuutta. Treenaaminen on toki epäsäännöllisempää, mutta en ota siitä stressiä, sillä tuntuu kuin arjessani olisi taas jonkinlainen rytmi. Treenaamattomuus ei tuota stressiä, sillä tässä ajassa on muutakin mikä tuottaa stressiä ja laittaa miettimään


Positiivinen, ulkoilua tullut lisättyä rutkasti ja kotitreeni on päivittäistä


ei vaikutusta, kannattaisi huomioida myös ne liikkujat joilla ei ole sellaista puhelinta että saavat sovelluksenne siihen, sähköpostin pitäisi riittää.


Vaikutus on ollut sinänsä positiivinen, että on ollut aikaa nukkua enemmän, tehdä hyvää ruokaa kotona ja esimerkiksi opiskella omalla aikataululla päivisin. Ruokarytmini on säännöllisempi ja olen onnistunut liikkumaan joka päivä edes sen ulkona kävelyn verran. Olen myös löytänyt uusia tapoja treenata kotona ja esimerkiksi portaissa myös. Negatiivista on ollut, ettei kavereita tai perhettä näe lähes ollenkaan, ja tietysti painaa epätietoisuus siitä, että voiko vielä kesälläkään viettää aikaa heidän kanssaan ja miten.


Vaikutus on yllättävästi ollut positiivinen, kun aikaa teeenaamiseen on enemmän.


Negatiivinen, ulkoilu lisääntynyt, mutta rasittava liikunta jäänyt.


Etätyötä tekemällä ruokailut vähenee ja pienenee. Kotoota on kiva lähteä metsään ruokatauolla kävelemään. Minulle tämä on näyttäytynyt positiivisena asiana.


Tuonut treeniin uusia puolia ja monipuolisuutta. Tuonut rauhoittumisen ja luonnossa liikkumisen lähemmäs itseä. Toisaalta myös huomannut sen, kuinka hankala on pysähtyä ja rauhoittua nyt kun ei ole kiire minnekään. Eli koen, että on vaikuttanut positiivisesti, vaikka osittain hankalaa onkin.


Työskentelen ensihoidossa, töissä on käytävä. Tietysti pyrimme suojautumaan mahdollisuuksien mukaan, mutta riski tartunnalle on suuri. Vapaa-ajalla olen viihtynyt luonnossa ja välttänyt sosiaalisia kontakteja, salitreenejä kaipaisi.


Tässä ajassa olen erityisen kiitollinen koiralleni, joka vie minua ulos kelillä kuin kelillä. Ilman koiraa voisi olla, että liikkuminen luonnossa ja ylipäätään ulkona olisi paljon vähäisempää ellei olematonta. Myös kotitreenaamiseen on tullut intoa lisää juuri sen takia, kun mitään muuta ei oikein voi tehdä. Töitä tehdessä tauotus usein unohtuu, ja siksi olisikin kiva löytää se itselle sopiva taukojumppa tai muutama liike, joita olisi kiva tehdä työpäivän aikana.


Osittain negatiivinen, koska lihonut ja laiskistunut, mutta samalla antoi startin itsestä paremmin huolehtimiseen ja halusin heti ryhtyä toimeen.


Päätin jo heti epidemian alkaessa, että "tämähän ei minun matkaani tule ja pilaa" eli ei juuri mitenkään, koska tsemppasin itseni jo heti alkumetreillä pärjäämään.


Ehkä positiivinen. Ei stressaavia työmatkoja ja turhia kokouksia; myös ollut aikaa syödä säännöllisesti ja miettiä etukäteen mitä syö. Toisaalta työmäärä on lisääntynyt ja tullut nopeita deadlineja enemmän, mikä on vaikuttanut syvän unen määrään - se on vähentynyt.


Stressitasot ja verenpaineet koholla, muuttui arki aika totaalisesti ja työt loppuivat seinään. Onneksi vauhtiennätykset juoksussa ovat parantuneet, sillä pääsen lenkille kun avomies palaa työpäivän jälkeen kotiin. Tullut joogattua ja venyteltyä enemmän. Sosiaalista kanssakäymistä ikävä ja ohjattua liikuntaa, ympäristön vaihtoa kova ikävä!


Itse olen viimeisimmilläni raskaana, joten korona ei ole kovin paljoa vaikuttanut liikuntatottumuksiini. Kuntokeskuksessa olisin käynyt raskausajan jumpissa, nyt olen tehnyt niitä tyytyväisenä mm YouTube apuna. Olen ollut enemmän kotona ja nauttinut siitä, joten näen että on ollut positiivinen vaikutus hyvinvointiini. Tämä voi johtua myös siitä, että jäin äitiyslomalle. Syömisiin korona ei ole vaikuttanut, enemmänkin raskaus antanut luvan hieman herkutella.


Omakotisali on ollut jo ennen virustakin, joten ei muutosta paljon. Tietysti tiettyjä liikkeitä kaipaa, isompia painoja, mutta näillä mennään.


Positiivinen, aikaa enemmän itselle


Alkuun tuli leivottua ja herkuteltua, mutta kun huomasin kilojen kertyvän nopeasti, niin jätin herkut pois. Leipoa tekisi kyllä vielä mieli, mutta en halua syödä niitä kaikkia leipomuksia. Aerobista on tullut tehtyä enemmän, kun ei pääse salille. Kotitreenit ovat läpsyttelyä, jos ei ole jokin treeni live tai video käynnissä.


Eipä juuri mitenkään. Salille ei pääse, mutta kotona on tilaa treenata. Olen onnekas. Metsään pääsee heti kun astuu ovesta ulos. Tavallaan positiivinen, koska kyllähän itsestään pitää huolehtia. Ja onneksi on välineitä. Ilmaisia livetunteja löytää verkosta helposti. FressiTV ja elixiaonline ne käytetymmät. Ruokavalio on pitänyt, ei tarvetta sen muuttamiselle. Harvemmin enää menee överiksi makean suhteen. Välillä pitää mennä makkaraa paistamaan nuotiolle, koska se on helpoin tapa valmistaa siellä ruokaa.


Positiivinen, olen liikkunut enemmän kun on ollut enemmän aikaa olla kotona. Ulkoilua tulee tehtyä paljon myös. Mieli on kirkkaampi ja virkeämpi kun mennään kesää kohti.


Vaikutus on ollut negatiivinen, koska salille ei pääse. Kotona on vaikea saada aikaiseksi mitään.


Sekä että. Pitkiä lenkkejä tullut harrastettua enemmän, mutta kotitreenaaminen tuntuu vaikealta.


Tullut enemmän ulkoiltua lapsen kanssa ja lihaskuntotreeni jäänyt vähemmälle kun ei ole tullut käytyä koronan takia salilla vaikka vielä auki.


On ollut aikaa hiihtää, 1000 km takana. Ja ollut aikaa itselle ja perheelle. Positiivisesti.


Hyvin alkanut sali innostus on jouduttu pistämään lähes tauolle mikä on todella harmi olin niin innostunut kuntosaliharjoittelusta ja aloin saamaan jo tuloksia ja lisää voimaa. Koska koronan takia työharjoittelu peruuntui olen vain kotona neljän seinän sisällä yksiössä eikä arkiliikuntaa tule juuri yhtään. Erittäin negatiivisesti vaikuttanut liikkumiseen. :(


Positiivinen, enemmän aikaa urheiluun


Ulkoilua tulee enemmän mikä on positiivista! Mutta muuten itsestä huolehtiminen esim.syömisen osalta on mennyt negatiiviseen suuntaan. Lisäksi ulkona ei oikein tahdo keksiä muuta kuin sitä perus kävelyä.


Negatiivinen, koska liikunta on vähentynyt ja syöminen muuttunut huonompaan suuntaan (herkut, hiilarihöttöjen syönti, välinpitämättömyys).


Olen laiskistunut ihan täysin. Kotitreeniä en ole tehnyt yhtään. Yritin lenkkeillä, mutta kevät toi mukanaan allergian, joten sekin jäi. Kahvakuulaa kotona siirrellään vain pois imurin tieltä. Pitäisi varmaan alkaa imuroimaan päivittäin... ;) syömisetkin on olleet ihan retuperällä. Taivun herkästi tunnesyöpöttelyyn ja hoivaan pahaa mieltä ja harmia herkuttelemalla, joten herkkuja on syöty aivan liikaa! Nyt olisi kyllä otollinen aika tutustua uusiin terveellisiin ruokiin, kun on aikaa kokkailla kotona.


Positiivisesti on vaikuttanut, saanut uudenlaisen kipinän treenaamiseen ja lenkkeilyyn. Nyt vaan kaipaisi monipuolisia ohjelmia kuten kahvakuulaa, käsipainoja, kuminauhajumppaa, kehonpainotreenejä.


Positiivisesti. Kotona työskentelemisen vastapainoksi tulee lähdettyä joka päivä lenkille, välillä lyhyemmälle hyötyliikuntalenkille, välillä pidemmälle. Aerobinen kuntoni on kasvanut ja porrastreeni sujuu. Lihaskunnon puolesta taas pelkään, tuntuu, että pari-kolme kertaa viikossa ei riitä kaiken tämän istuskelun ohella.


Tämä aika on tuntunut suorastaan lomalta treeneistä, kun salille raahautuminen on vaihtunut kotona tehtäviin lyhyempiin treeneihin eikä aikaa matkoihin tai lähtövalmisteluun ole kulunut niin paljon kuin normaalisti. Motivaatiota olen saanut treenien erilaisuudesta normaaleihin treeneihini verrattuna. Livetreenien myötä tuntuu kuin olisi saanut uusia treenikavereita, koska normaalisti treenaan aika lailla yksin. Olen myös tykästynyt joogaan. Suurimmaksi osaksi vaikutus on siis ollut yllättävän positiivinen, vaikka välillä sitä miettiikin, että voiko lyhyemmät 20-30 minuutin treenit olla "tarpeeksi tehokkaita".


Negatiivinen. Yksinään kotona on vaikea saada itsestään mitään irti. Keskittynyt lähinnä aerobiseen. Kotona istuessa tekee myös mieli syödä enemmän.


Yllättävän helposti on pysynyt motivaatio oman kunnon ylläpitämisessä.


Vaikutus on ollut yleisesti ottaen positiivinen, sillä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen on ollut enemmän aikaa.


Kiire ei ole mihinkään, kaikki asiat hoituvat nyt ilman aikatauluja. Nautin!


Nyt kun on enemmän aikaa, treenaan enemmän ja tulee myös syötyä vähemmän, koska sisällä ollessa ruokahalu ei ole koko ajan kovin suuri. Vaikutus on ollut ihan positiivinen ja olen huomannut nyt jo tuloksia siinä, mikä aikasemmin oli ongelma. On tullut treenattua monipuolisemmin. Aikaisemmin treeni on keskittynyt voiman kasvattamiseen salilla mutta nyt on ollut aikaa keskittyä myös aerobiseen puoleen ja tehtyä enemmän kuntoa kasvattavia treenejä.


Positiivinen vaikutus. Lepo mahdollista ja samalla suurempi treenimäärä yksinkertaisemmilla toteutuksilla


Varmaankin positiivinen, sillä en syö paljoa ulkona ja käytän enemmän aikaa ruoanlaittoon ja ruoan suunnitteluun. Samoin jatkuva kotona oleskelu saa oikein kaipaamaan liikuntaa, mihin toisaalta on parempi mahdollisuuskin nyt kun aikaa ei mene siirtymiin.


Korona on saanut minut lopettamaan kaiken liikunnan, teen töitä nyt kotona etänä ja istun sohvalla 24/7, tää on ihan järkyttävää... Viikonloppuisin saatan käydä pyöräilemässä tai patikoimassa mutta arkiliikunta / kuntosali on jäänyt kokonaan pois koska en uskalla salille mennä. Ja syöminen on lähtenyt TÄYSIN lapasesta..... syön koko ajan jotain ja viikonloppuisin tylsyyteen tulee avattua viini... Huoh, palaisipa elämä jo normaaliksi.


Vaikutus on vaihteleva. Osa viikoista menee hyvin ja vaikutus on positiivinen. Osa ajasta taas stressikerroin on korkealla, eikä mikään oikein onnistu (nukkumisesta lähtien).


Itse olen siirtynyt kokonaan ulkotreeneihin ja ne vielä hakevat itseään, koska en oikein ole koskaan pitänyt kehonpainotreeneistä/kotitreeneistä ja niissä on paljon opittavaa. Vielä kylläkin odotan, että pääsen takaisin levypainojen pariin!


Negatiivinen, kaipaan salille


Vaikutus on ollut negatiivinen, koska treenaaminen on vähentynyt todella paljon. Kotona on jotenkin hankalampi motivoida itseä, kun ei oikein ole tarvittavia välineitä eikä tilaa treenata kunnolla. Ulkona liikkuminen on edelleen ok, mutta kaipaan kyllä vaihtelua.

Kun jojo lähtee taas väärään suuntaan. -60 kg jo pudotettu ja +12 kg tullut jo takaisin.


Vaikutus on ollut ailahteleva. On vaikea pysyä normissa ja pitää yllä vireyttä.2. Millaista sisältöä tai verkkovalmennuksia kaipaisit hyvinvoinnin tukemiseksi valmentajilta?


Kotijumppa ohjeita. Harjoituksia, joissa kehonpaino tai kahvakuula. Ulos intervallitreenejä.


Miten välttää korona liikkuessa, mieluiten tutkittuun tietoon perustuen, ei mutu. Miten hengityssuojain vaikuttaa?


Kaipaisin kovasti tsemppiä tähän koronakevääseen, nimenomaan kokonaisvaltaista hyvinvointivalmennusta. Yksinkertaisia ohjeita miten pysyä kunnossa kun kuntosalille ei uskalla lähteä.


Erilaiset treenivinkit ja kotitreenit on todella kivoja nyt, kun salille ei pääse!


Helppoa ja nopeaa. Sellaista mitä olisi helppo tehdä vaikka pihalla ilman mitään suurempia välineitä.


Matalan kynnyksen kotitreenejä, jotka onnistuvat vähillä välineillä. Mindfulness-rentoutumisharjoitus-tyyppistä juttua. Jotenkin kun saisi kiinni siitä ajatuksesta että kevytkin harjoittelu, liikkuvuusharjoitukset jne on parempi kuin ei harjoittelua ollenkaan.


Matalan kynnyksen valmennusta etenkin niille joilla ns. pää hajoaa sisällä. Itselläni onneksi ei ole tätä ongelmaa.


Monipuolista liikuntaohjausta ja erilaisia ohjelmia. Kannustusta tässä muuttuneessa tilanteessa

Lyhyitä, helposti eri aikaan toteutettavaa liikuntaa: esim. aamulla ennen etätyöpäivää, taukojumppaa, liikuntaa hetkiin, kun energiat on vähissä, piristysruiske


Kaipaan henkilökohtaista valmennusta etänä.


Tehokkaita,monipuolisia ja halpoja


Korona-aika on monella tavalla hyvin raskasta ja ahdistavaa. Oma elämäntilanne voi olla jo ennen koronaakin vaikea, ja sitten korona aiheuttaa vielä lisästressiä. Kaipaisin vaikkapa pieniä, kevyitä valmennuksia korona-ajalle syvällisen ja tukevan sisällön kera, esim mielenterveyden ylläpitäminen, koronalta suojautuminen, ruoka/liikunta/unineuvoja sekä ihan henk koht tsemppausta liittyen kunkin henkilön tilanteeseen.


Livetreenejä! Joku valmentaja kertoo ja jumppaa mukana. Niistä saa ihan erilailla motivaatiota ja tulee treenattua, kun että olisi vaan kirjalliset ohjeet.


Nyt on joka paikka täynnä treenivinkkejä, mutta niistä puuttuu säännöllisyys. Kaipaisin sitä, että valmentaja suunnittelee ohjelman koko viikolle tai pidemmäksi aikaa ja kannustaa säännöllisyyteen. Kehonhuollon ohjeet olisi myös hyviä.


Kotitreenejä kehonpainoilla (tai kuminauhoilla / pikkupainoilla). Monipuolisia treenejä (hiit, venyttely, tietty lihasryhmä..) Myös kanava missä saisi yhteyden helposti ja kysyttyä vinkkejä jos joku mietityttää. Myös henkilökohtainen jutteluhetki vaikka pari kertaa valmennuksen aikana olisi hyvä (esim alun tavoitteet ja keskivaiheen fiilikset).

Kolmas viikko menossa hengittelyä ja en kaipaa muuta nyt korona aikana tätä kautta.


Kaipaisin enemmän mentaalivalmennusta, vinkkejä henkiseen hyvinvointiin ja jo saatujen tulosten ylläpitämiseen treeniohjelmia esim oman kehon painolla tehtäviä.


Harjoitteita ja vinkkejä vastustus- ja hapenottokyvyn parantamiseen, stressin lievittämiseen ja koronakiloista eroon pääsemiseen


Kotitreenejä ja kehonhuolto ohjeita.


Helposti lähestyttäviä mihin ei tarvitse uusia hankintoja, ehkä enemmän yleistä hyvinvointia tukevia eikä niinkään kunnon rääkkiä.


Kokonaisvaltaista; koko kropan treeniä sekä kehonhuoltoa.


Ulkotreeniohjeita!


Toivoisin treeniohjelman, mitä voi toteuttaa joko kotona, ulkona tai salilla.


Tsemppiä


Naposteluvinkkejä. Tuntuu, että etäkoulu oma ja lapsen vie jotenkin voimia ja koko ajan tarve napostella, vaikka muuten syömme oikein ja tarpeeksi usein.

Kaipaan 'aloittelijoille' sopivia yksinkertaisia mutta tehokkaita sisätreenejä ilman ihmeellisempiä välineitä.


Vinkkejä missä voisi harjoitella muualla kuin kotona . Kivoja erilaisia haasteita päiville jotka. Ainainen kotijumppa on tylsää.

erityisesti sellaista, jossa olisi hyvät ruokaohjeet kauppalistoineen. Jotenkin kaupasta yrittää vaan juosta läpi .


Kaipaan säännöllistä ja suunniteltua valmennusta. Olen innostunut kotitreeneistä, mutta syömisrutiineista olen lipsunut välillä pahastikin.


Kehonhuolto, kehonpainotreenit, Kahvakuula, tabata, lajia tukeva harjoittelu ( jääkiekko ).


Korona-aikana kaipaan enemmän kehonhuoltovideoita/-livejä. Kotitreenejä on tarjolla todella paljon, ja niitä tulee tehtyä, mutta kehon huoltaminen on aina ollut mulle suuri heikkous.


Kotitreenit kaikissa eri muodoissa ovat hyviä. Myös taukojumpat työpäivän aikana tehtäväksi.


Kannustavaa, tsemppaavaa, aktivoivaa, etäsosialisointiin aktivoivaa


Tsemppaavaa valmennusta, kotona helposti, ilman erityisiä tarvikkeita suoritettavaa treenaamista


Kaipaisin stressinhallintaan ja raskausajan treenejä.


Valmentajilta kaipaisin erilaisia vinkkejä kotitreenaamiseen: tekniikkavinkkejä (kuinka antaa erilaisia ärsykkeitä kropalle kehonpainotreenillä) ja valmennusta joka huomioisi myös henkisen hyvinvoinnin.


Ulkotreeniohjelman ja ruokavalion


Sellaista jossa on sekä ruoka- että liikuntapuolta. Erityisesti haluaisin sellaisen missä on paljon erilaisia reseptejä, nyt kun tulee kotona kokattua paljon enemmän.

Osaavaa, innostavaa, ehkä enemmän kehonhuoltoon, puhtaaseen ruokaan tms. painottuvaa


Treenit ja tasapainoinen syöminen on jatkunut hyvin poikkeusajasta huolimatta. Enemmän kaipaisin henkisen hyvinvoinnin valmennusta ja opastusta mielen tasapainoon, ehkä jonkinlaisia rentoutusharjoituksia tms...


Vinkkejä ja vaihtoehtoisia kotitreeneja


Kotitreeniä ja uusia helposti toteutettavia ja monipuolisia ruokavalioita. Jotain uutta, mutta tehokasta. Myös crossfit-tyyliset valmennukset kotioloihin olisi tosi jees!


Helppoja ja yksinkertaisia kotona toteutettavissa olevia ohjeita.

Livevideoita esim. Kehonhuoltoa, kahvakuulaa, hiittiä jne

Motivoivaa, mutta ei liian ankaraa. Valmennuksen pitäisi myös olla aika edullinen, koska tulot ovat Koronan takia laskeneet. 2. Päivittäinen liikunnan määrä on laskenut, koska työskentelen fyysisellä alalla ja olen nyt lomautettuna.


Eniten kaipaisin luontoliikuntaan erilaisia harjoitteita. Kaikki kehonpaino- ja liikuvuusharjoitukset ovat myös itseäni kiinnostavia. Myös ravitsemukseen liittyvät neuvot ottaisin ilomielin vastaan.

Itse en ole suuri netti live-jumppalähetysten ystävä. Tykkään enemmän aikatauluttaa treenit oman arjen ympärille enkä olla tiettyyn aikaan netin livelähetyksen äärellä. Vaikka se on varmasti monille toimiva tapa etäjumpata, itse tykkään enemmän esim sähköpostiin tulevista treeni-ideoista jotka voi itse sitten suorittaa kun pystyy. Teidän sovellus on itselle sopinut mainiosti.


Korona aikana on enemmän aikaa itselle! Eli voi keskittyä kunnon ylläpitoon ja maukkaaseen ruokaan. Ruokaraivaus kurssi sattui siis sopivaan aikaan.


Korona aikaan kaipaisin erityisesti sekä henkistä, että fyysistä valmennusta sisältäviä sisältöjä. Tällä hetkellä töissä käyn normaalisti ja työmatkoilla tulee liikuttua, mutta muuten liikunta on jäänyt vähälle.


Kotitreeni- tai lenkkeilyohjelmaa


Olen löytänyt nanafitin ja se on riittänyt minulle


Tehokkaat, mutta suht helpot kotitreenit ovat mieleen sekä treenit, joita voi tehdä ulkona


En kaipaa mitään erityistä. Uusi tilanne. vaikea sanoa.


Kaikki sellaiset jumppa- ja kuntoiluohjeet, joita voi tehdä kotona ilman erityisiä välineitä sopivat näin korona-aikana. Lisäksi rentoutumisvinkit eivät olisi pahitteeksi kun monilla saattaa tämä tilanne stressata. Toisaalta kaipaisi myös valmennusta ja ohjeistusta, millaisia treenejä yleisesti kannattaisi tehdä korona-aikana, onko liian kova treenaaminen uhka vai pitäisikö pysytellä peruskuntoilussa ja jättää kovemman tehon jutut myöhemmälle.


Perustekemistä, missä hyödynnetään oman kehon painoa tehokkaasti, mutta kotiympäristön huomioiden. Ei tekopirteyttä tai voi ottelua, vaan tsemppausta ja tehokasta aivot nollaavaa treeniä.


Mielestäni erityisesti kotona/ulkona toteutettavat treenivalmennukset ovat nyt In, kun itsellä omat treeni-ideat ovat rajalliset, niin valmennusten avulla saa treeneihin monipuolisuutta. Itse pidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvistä valmennuksista nyt kun tämän tilanteen vuoksi itselläni on ainakin enemmän aikaa panostaa itseeni ja omaan hyvinvointiin.

Kaipaisin tehokasta lihaskuntotreeniä ja sen rinnalle rauhallista kehonhuoltoa. Sellaista, jossa käydään läpi kaikki isot lihasryhmät. Ei joogaa.


Omalla kehon painolla tehtäviä treenivaihtoehtoja ehkä joita teiltä kyllä löytyykin. Lähinnä joiden kesto olisi 10-15min. No jaa, venyttely ohjeita kanssa lisää.


Tehokkaita nopeita jumppia, hyvin on toteutunut. Itselläni on vaikuttanut positiivisesti ja olen alkanut liikkumaan normaalista enemmän.


Kaipaan HIIT-treenejä. Ja toisaalta taas joogaa.


Kotona tehtäviä treenejä, joko ilman välineitä tai kahvakuulan kanssa.


Enemmän kotitreenejä.


Kaipaisin valmennusta, jossa tuntisin olevani osa jotain ryhmää; kuuluvani johonkin porukkaan, jossa on mukavia ihmisiä


Uusia reseptejä piristämään


Kuminauhatreenejä, nilkkapainotreenejä ja kevyitä käsitreenejä


Palautumista koskevaa asiaa. Miten tukea sitä tällaisena vaikeana aika. Myös helpot max.puolen tunnin vaihtelevat kotitreenit olisivat 👍. Välillä lihaskuntoa, välillä kehonhuoltoa ja vielä kardiotreeniä mukaan.


Itse olen treenannut paljon kotona ja innostunut livetreeneistä ja sillä saanut motivaatiota.


Terveellisiä reseptejä, inspiroivaa puhetta ja kotitreenejä ilman välineitä, vinkkejä miten pitää lihasmassaa yllä kun ei pääse salille


Päivittäistä tsemppausta, hivenen patistustakin ehkä. Selkeää tekemistä. Välipalavinkkejä..


Juoksuvalmennusta, koska se on lähes ainoa laji jota nyt voin harrastaa. Lisäksi hyvin tehdyt venyttelyvideot olisivat kivoja. Nyt on aikaa venytelläkin kunnolla.


Itse kaipaan kotitreeneihin monipuolisuutta. Koko kehon treenejä. Kotoa löytyy erilaisia välineitä ja niitä hyödyntää harjoituksissa. Tähän olen saanut omalta valmeltajalta mainion treenipaketin, joka tehtiin itselle sopivaksi ja joissa tulee omille välineille paras mahdollinen hyöty. Ei ole välineet nurkassa pölyttymässä ja kunto nousee siitäkin huolimatta, jottei pääse salille eikä ryhmäliikkatunneille.


Motivaatiota koti treeneihin


Kotijumpat olisivat tervetulleita. Kiva, että valmentaja olisi useammin yhteydessä.


Kaipaisin ehdottomasti pienessä sisätilassa tehtäviä treenejä. Nyt tulee tehtyä sitä ja tätä ilman kunnon päämäärää. Olisi ihana kun olisi selvempää että teen tiettyä ohjelmaa esimerkiksi. Nyt olisi aikaa myös venyttelylle ja kehonpainoilla tehtävään treeniin, joten näitä kaipailisin myös. Sitten toinen, mitä itse mietin hyväksi olisi ulkotreeni, jota olisi helppo tehdä esimerkiksi lenkin aikana tai lenkin jälkeen.


Jotain kokonaisvaltaista valmennusta. Stressaavalle ihmiselle ja jonka keho reagoi voimakkaasti srtessitilanteisiin. Ruokavalio josta saa pitkäksi aikaa energiaa ja hyvän olon. Ja ruoka pitäis tietty valmistaa nopeasti 😅


Pikatreenejä kotiin kun omaa aikaa on hyvin vähän ja lapset ja puoliso pyörii jaloissa. Tietty jotain venyttely-, mielenrauhoittamis harjoituksia olisi hyvä tehdä.


Selkeitä, aloittelijalle (sohvaperunalle) sopivia ohjevideoita ja treenejä.


Etätreenejä monipuolisesti


Hyviä ja tehokkaita kotijumppia ja juoksutreeniohjelmia kaipaan.


Psyykkiseen puoleen sekä rentoutusharjoituksia.


Selkeitä, tehokkaita lihaskunto treenejä, omalla kehonpainolla tehtynä, tai pienillä painoilla, koska salille ei nyt tällä hetkellä pääse


Toiveita tarjonnalle: livetreenejä, juoksijalle suunnattua kehonhuoltoa ja mentaalivalmennusta


Kaipaan kehonhuoltoa ja ns. lempeämpiä harjoittelumuotoja toteutettavaksi joko ilman tai vähillä apuvälineillä. Pilates ja meditointi erityisesti kiinnostaisi minua. Myös ravitsemukseen liittyvät valmennukset kiinnostaa.


Rentoutus, lempeä mutta tehokas liikunta.


Kotona tehtäviä treenejä


Salilla käyntiä ei voi enää harrastaa eikä juoksumatolla juoksua. Nyt teen kotona live jumppia joita ilmaiseksi on. Käyn lenkillä ja painoja nostelen partsilla. Olen lomautettu joten aikaa on. Joka päivä teen jotain liikunnallista


Tsemppaavia sisältöjä, vinkkejä kotitreenaamiseen


Olisi ihanaa saada kotitreenien ohelle jonkinlaista tanssillista liikuntaa! Kehonhuolto- ja ravintovinkit olisivat myös tervetulleita.


Paljon erilaisia kotitreenejä (esim eri teemat päiville), vinkkejä ravintoon, reseptejä jne. Miten syödä kotipäivinä ja treenipäivinä, entäs onko suosituksia ottaen huomioon eri treenit?


Samanlaista, kuin aiemminkin. Tuttua treenaamista, mutta vain kotioloissa ja ulkona yms. Tsemppaavia viestejä!


Päivittäisiä pieniä konkreettisia vinkkejä, uutta ravitsemukseen ja liikuntaan erityisesti lihaskuntoliikunna toteuttamiseen. Jaksaminen ylipäätään vaihtelevaa, iso stressi syö voimavaroja. Tavoitteiden asettaminen vaikeaa.


saan omalta valmentajaltani oikein hyvät jumpat.


Positiivisesti, oma jumpparini vetää livenä jumppia niitä on melkein joka päivälle. muuta kun tabletti esille ja hikoileen . Ja mikä hienoa saa olla kotona.


Jotain kehonhuoltoon liittyvää, itselläni olisi kehittymisen varaa liikkuvuudessa. Myös vatsalihastreeniohjelmia olisi kiva tehdä.


Vaihtoehtoista ja yksinkertaista. Esim. monet ruoat loppu välillä kaupoista, ruokavalioissa tulisi olla hyväksti joustoa eri vaihtoehdoille. Lisäksi livetreenit ehdoton plussa.


Itseasiassa olen löytänyt jo loistavan hyvinvointivalmentajan, jonka kursseillen olen päässyt täällä sykkeessä eli Essi Määttä. Hän antaa hyvän kokonaisuuden, jossa huolletan niin mieltä kuin kroppaa. Eli lyhyitä kehoa herätteleviä venyttelyitä ja joogaa, itsetutkisteluun kohdistuva elementtejä sekä keinoja vähentää stressiä. Täydellinen paketti, jota hyvinvointivalmennuksesta kaipasin. Ehkä jonkinlaista ruokavalioviilausta ja muistuttelua ilman DIEETTIÄ olisin vielä kaivannut hyvinvointivalmennusten puolelle #koronakilot

Monipuolisia koti- ja ulkotreenejä, myös normaalia enemmän psyykkistä valmennusta ja tsemppausta.


Olen terveydenhuolloin ammattilaisena saanut osallistua nyt virkeyttä lisäävään valmennukseen. En ole ehtinyt tehdä puoliakaan jutuista, sillä olen ollut niin kiireinen hoitotyön, pieniaikaisrn etätyön ja lasten kotikoulun vuoksi. Valmennus on mielestäni ollut hyvin osuva tähän hetkeen, mutta en yksinkertaisesti ole ehtinyt sitä kaikkea tehdä. Minusta kaikki tässä valmennuksessa on ollut todella hyvää. Mutta miten pystyisi muuttamaan sen, ettei päivän tehtävät tuntuisi yhdeltä lisäasialta, mitä vuorokaudessa pitää suorittaa? En tiedä.


Monipuolisia valmennuksia kotitreeneihin, erityisesti oman kehon painolla tehtäviä.


Kotona/ulkona suoritettavia nonipuolisia treenejä.

Koti / ulkotreenejä kehonpainolla sekä välineillä .


Lyhyitä ja tehokkaita kotitreenejä.


Ulkojumppaohjeita


Selkeä, Helppo ohjelma /ohjeet


Haluaisin saada henkilökohtaista valmennusta, esimerkiksi skype-puheluiden avulla. Lisäksi haluaisin vinkkejä siihen, miten kotona voi treenata kokonaisvaltaisesti.


Kotitreenejä sisällä ja ulkona.


Kovia treenejä kahvakuulien, käsipainojen ja kumpparin avustuksella pelkän kehonpainon lisäksi. Selkeät ruokavaliot esimerkkien kanssa.


Kaipaisin sellaista valmennusta, joka innostaisi liikkumaan aloittelijaa sekä luomaan terveellisemmät elämäntavat.


Verkkovalmennuksia, kotiruokaohjeita, kotitreeniä (ei tarvikkeita/melua)


Kaipaisin päivittäisiä muistutuksia tehdä jotain taukojumppaa. Monesti huomaa istuneensa etäpisteellä monta tuntia nousematta kertaakaan ylös. Siihen olisi kiva muistutus että nyt pylly ylös penkistä!


Olen ollut tyytyväinen oman valmentajani valmennukseen, enkä siten ole kaivannut juurikaan muuta..


Kunnon intensiviisiä kotitreenejä sekä kehonpainolla että lisäpainoilla. Koska kotitreenaus nyt ainoa treenausmuoto!


Kaipaisin psyykkistä valmennusta varsinkin armollisuudesta itseään kohtaan sekä sopeutumisesta poikkeukselliseen ja pelottavaankin tilanteeseen. Toivoisin sisältöä koskien terveellistä arkiruokailua sekä konkreettisia tietoon perustivia esimerkkejä siitä, kuinka paljon ja mitä esimerkiksi suhteellisen aktiivisesti treenaavan, mutta muutoin suhteelisen passiivisen arjen (opiskelu) omaavan nuoren naisen tulisi syödä. Syömiseen liittyen haluaisin myös vinkkejä siihen, kuinka päästä eroon syömiseen kohdistuvasta ylianalysoinnista ja liikaa miettimisestä. Lisäksi toivoisin toiminnallisia, (oikeasti!!) tehokkaita kotitreenejä, jotka haastaisivat ja kehittäisivät kroppaa monipuolisesti. Vastapainona toivoisin myös liikkuvuusharjoituksia ja lyhyitä taukojumppia, joita voisi toteuttaa kotona pitkin päivää opiskelujen ja töiden lomassa. Haluasin myös vinkkejä siihen, miten arkea voisi piristää ja miten positiivisen asenteen saisi säilytettyä.


kuntosalityyppisempää, jopa liikkeitä kotilaitteille tai ainakin käsipainojen/kahvakuulien kanssa tehtäviä liikkeitä.


Nettivalmennusta


Kotijumppia helposti toteutettavina. Lisäksi myös halpoja mutta toimivia vinkkejä ruokailuun. Nyt on enempi aikaa kokkailla mutta toisaalta vähemmän rahaa käytössä ja itsestäni tulee ainakin houkutuksille heikompi, kun ehtii pohdiskella, mitä kaikkia herkkuja mieli tekisikään.


Minulle riittää korona aikana että valmentajani kanssa käydään vaikka ulkoilemassa sekä salillakin joskus treenaamassa. Pääasia on että tulee liikettä!


Tällähetkellä menossa spagaati valmennus joka on sopiva nyt tänä aikana mutta juoksukoulu kiinnostaa


Helppoja "mummoillekin"suunnattuja liikkeitä ja venyttelyä. ja miten pidetään motivaatiota yllä.


Ruokaohjelmia (ei vain suosituksia tai vinkkejä, vaan yksityiskohtaisempaa ohjeistusta ruokineen). Liikunnan puolelta myöskin kokonaisvaltaista ohjelmaa, jossa yhdistyy voimaharjoittelu, kehonhuolto sekä aerobinen puoli siten, että toteutettavissa kotona + ulkona ilman kattavaa välineistöä.


Nyt kun suurin osa saleista on kiinni, niin kaipaa tehokkaita kotitreenejä. Kehonhuolto pitäisi tehdä enemmän ja siihen olisi myös hienoa saada ohjeita. Mentaalinen puoli on myös tärkeä osa ja etenkin näinä aikoina kun paljon kieltoja, niin täytyy yrittää pitää mieli positiivisena. Siihen kaipaisi vähän tsemppiä.


Tehokasta kotitreeniä ja arkiaktiivisuuden lisäämisvinkkejä nyt, kun liikkumista rajoitetaan ja etätyöskentely ainakin itsellä näkyy toimistotyöläisenkin keskimääräisessä askelmäärässä :S


Kaipaisin helppoja välipala ja iltapala vinkkejä omaan arkeeni. Pitkän aikaa söin aamuisin puuroa, jonka syöminen on nyt tauolla turtumisen takia. Siksi kaikenlaiset fressit ja helpot ruoka-/välipalavinkit olisivat tervetulleita. Olen ostanut joskus ruokavaliovalmennuksia, mutta ne ovat tuntuneet ajoittain jopa aikaa vieviltä, sillä olen tahtonut noudattaa niitä millintarkasti. Myös helppo kotitreeniohjelma olisi tervetullut, jotain lyhytkestoisia, mutta tehokkaita kotitreenejä, joita voisi suorittaa vaikka taukojumppana opiskelun ohella. Olisin innokas ottamaan osaa myös jonkinlaiseen haasteeseen, esim. 30 päivän tehohaaste, joka sisältäisi vaikka kolme liikettä (esim yleisliike, kyykky ja punnerrus) ja niitä tehtäisiin joka päivä tietty määrä, lepopäiviä unohtamatta.


Helppoja kotona tehtäviä treenejä, lyhyitä max. 15 min. Ilman välineitä ja välineiden kanssa


ei vaikuta onko Korona vai ei, aina voi liikkua. Nyt tarjolla paljon kivoja kotona tehtäviä treenejä. Aikaakin on enemmän kun harrastukset tauolla.


Kaipaisin kehonpainoharjoittelua kotona


Kaipaisin hyviä kotona ja ulkona tehtäviä treenejä, jotka haastavat sopivasti jokaisen oman kuntotason mukaan. Tärkeää on nyt mahdollisesti stressaavana aikana keskittyä hyvinvoinnin tasapainon säilyttämiseen ja oman olon kuuntelemiseen eli sellaiseen kannustavaa sisältöä kaipaisin. Olisi kiva saada joku suuntaa antava viikko-ohjelma esimerkiksi, sillä välillä tuntuu ettei oikein tiedä missä järjestyksessä ja kuinka paljon on hyvä treenata ilman tuttua salitreeniä.


Sisätreenejä/ulko, enemmän variaatioita.


Livetreenejä, keskustelua, avointa chattia yms striimattua keskustelua vuorovaikutuksella.


Kaipaisin kotitreenejä sekä reseptivinkkejä, kun nyt on enemmän aikaa kokkailla.


Kehonhuoltoa, rentoutumisvalmennusta, oman ajan ottamista kotona ja taukovinkkejä.


Valmennuksia joita pystyy kotona tekemään ilman välineitä.


Esimerkiksi olen huomannut, että kuminauhat on yleistyneet tosi paljon ja olisi kiva saada jokin kotitreeniohjelma keskittyen nimenomaan niihin! Vaikutus on ollut positiivinen kun on lähtenyt pois "paine" käydä salilla ja on saanut haastaa itseään rauhassa uusilla tavoilla. On tullut ihan uusi tekemisen meininki.


Lihasten ylläpito ja kasvatus ilman aktiivista kuntosaleilua. Tuntuu, että monet valmennukset/livetreenit ovat sykettä nostattavia, rasvanpolttojumppia, vaikka itse kaipaisin juurikin lihasta rakentavia harjoitteita.


Treenejä, joita pystyy tekemään kotona/ulkona ilman suurta määrää erilaisia apuvälineitä (kahvakuulat, käsipainot, kuminauhat yms.)

Myös juoksuvalmennukset/porrastreenit kiinnostelisivat.


Etätyö ja kotona oleminen voi olla monille myös hyvä asia, kun ehkä ymmärretään, ettei aina tarvitse kuntosalia treenaamiseen. Valmentajilta ja alan osaajilta minä kaipaisin vinkkejä mm.

a ) Kehonpainoharjoitteluun sekä kodin välineiden hyödyntämiseen. Vesipulloista ja vaikka säilykepurkeista saa hyviä treenivälineitä ja sohvan nojaa voi käyttää apuna vaikka dipeissä.

b) Taukojumppaideoita työn tauottamiseen.

c) Lyhyitä tehokkaita treenejä, joita voi tehdä kotona.

d) Eri vaativuusversioita perusliikkeistä, joita voi tehdä kotona.

e) Vaihtelevuutta perusliikkeisiin, jotta treenaaminen pysyy mielenkiintosena.


Kaipaisin kotitreenejä, nopeita ja tehokkaita. Vinkkejä, miten luoda sopiva treeniohjelma esim. viikolle tai kuukaudelle jne. Henkisiä juttuja myös, esim. toimistotyössä jaksaminen, tauottaminen ja taukoliikunta...


Aerobic tai zumbaa. Tanssia.


Minusta koronaviruspandemian aikainen verkkovalmennus on ollut oikein hyvä. Sillehän emme voi mitään, että tilanne on mikä on eikä kokoontumisia voida totetuttaa.


Miten pitää mieli positiivisena (ainakin suurimman osan ajasta) ja välttää etätyössä suurimmat selkä- ja niskajumit.


Painoilla tehtävät jumpat ja lihaskuntotreeni


Kehonpainotreenejä, kotisalin varustus kun on huono. Myös perheen pienimmät mukaan ottavia kokonaisuuksia. Myös ulkona tehtäviä harjoitteita, esim, pururadalle tai takapihalle toteutettavaksi. Juoksuohjelmia! Ruokailun suhteen, viikon helpot reseptit ja ostoslista, alkaa jo samat sapuskat päivästä toiseen tympäistä ja ainainen keittiön siivous. Eli yhden padan ruokia koko perheelle :)


Ruokavaliovinkkejä, pari treenejä ja kotitreenejä.


Näin korona-aikaan toivoisi helposti videolta seurattavia kotitreenejä eri tasoryhmille sekä juoksutreenejä. Myös helppoja ja terveellisiä reseptejä. Joogat ja meditaatiot ovat myös kivoja.


Raskaudenjälkeistä valmennusta toivoisin! <3

Tällä hetkellä on hyvin eri valmentajat ottaneet huomioon asiakkaiden hyvinvointiin tavoittelevat valmennukset. En mitään!

Kotitreenejä ja ruokavinkkejä


Toivoisin kotitreeni videoita ja livejä. Niiden avuilla saa enemmän irti itsestä. Vinkit terveellisiin leivokset yms olisi tosi hyviä, sillä mieli haluaa lohdutusta, mutta ei kuitenkaan tule liikkuttua niin rankasta että kalorit palaisi tarpeeks.

- yhteistä treeniä valmentajan kanssa ennalta sovittuna ajankohtana, mielellään fyysisesti samassa tilassa

- kaipaan ryhmäliikuntaa - johdettua spinningiä ja bodypumpia, liikunta tänä päivänä kevyempää


selkeitä tunteja ilman sen kummempaa puhetta. kestoltaan 30-60 min ja erityyppistä, voimaa & liikkuvuutta & palautumista edistäviä tunteja.


Kaipaan valmennusta missä saa haastaa itseään kotioloissa, puistotreenejä, porrastreenejä, juoksua jne. Myös selkeät ohjeet ruokailuun motivoi minua, tykkään että on annettu erilaisia reseptejä ruoista.


Tänä aikana kaipaisin jotakin tehokasta ja helpostintoteutettavaa kotona/ulkona tehtävää treeniä.


Koti- ja ulkotreeniohjeita, monipuolisesti! Juoksuohjelma voisi olla hyvä.


Max 45min kestäviä ja helposti kotona toteutettavia treenejä.


Mielellään treeniohjeiden lisäksi ruokavalioihin kannattais perehtyä lisää... Ainakin itsellä ruokatottumukset ovat huomaamatta muuttuneet " karanteenin" aikana...


Livejumppia

Aikataulutetut päivät auttaisivat pysymään rytmissä vaikka ei poistuisi juurikaan kotoa.


Videotreenejä, joissa vedetään alusta loppuun mukana.


Lyhyitä treenejä joita voi tehdä taukojumppana. Yläkropan liikkuvuutta parantavaa liikuntaa eikä käsien päällä oloa tai askelkyykkyjä. Vaikutus on ollut negatiivinen, liikunta ja itsestäni huolehtiminen on loppunut kuin seinään.


Vähän saisi olla haastetta lisää mutta tykänny oon


Ruokailuun ja etenkin sen monipuolisuuteen olisi ihana saada apuja. Tuntuu että korona-aika tekee sen että syö sitä samaa jauhelihaa viikosta toiseen eikä oikein muuta keksi/jaksa tehdä. Sitten on myös niin helppo kun ei kotoa saa pahemmin poistua niin sortua siihen pikaruuan tilaamiseen. Lisäksi ulkona liikkumiseen olisi hienoa saada uusia ulottuvuuksia. Perus kävely alkaa kyllästyttää.

- ohjatut jumpat (esim. HIIT, kehonhuolto myös mindfullness -tyyppistä) katsottavissa oman aikataulun mukaan.

-koko perheelle sopivia leikinomaisia jumppatuokioita

-omassa elämässä kotijumpat olleen nro 1 jo ennen koronaa. Sama kotijumpparutiini sius jatkuu ja myös samalla pääasiallisesti terveellisellä ruokavaliolla mennään, koronalla aika tai ei. Itsestä huolehtimiseen ollut jopa enemmän aikaa ja energiaa.


Ravintovalmennusta (suuntana välimeren ruokavalio/ sydänterveys)


Kaipaisin lyhyitä, tehokkaita treenivideoita ja lyhyitä tsemppivideoita valmentajilta. Pitkiä ei jaksa katsoa. Erilaisia lajeja (kahvakuula, kehonpaino, jooga, pilates...) olisi kiva saada tehtyä nyt kotona kun aikaa on.


Livetreenejä ilta-aikaan/viikonloppuisin, koska päivät menevät töissä kriittisellä alalla. Saisi vähän tasapainoa elämään nyt, kun on aikaa panostaa myös omaan hyvinvointiin ja lapsen treenit ovat tauolla.


Kaipaisin lihaskuntoliikkeitä kotiin. Sekä sellaisia, joita voisi tehdä joka päivä aamuin illoin, ikään kuin hyötyliikuntana sekä puolen tunnin ja vajaan tunnin ohjelmia jumppatyyppisesti tehtävänä.


Tietysti kotitreenejä! Mikä ettei myös ulkotreenejä, esim. portaissa tehtäviä harjoitteita. Myös joogaa ja kehonhuoltoa on nyt aikaa harrastaa. Livetreenit ovat parhaita, koska se rytmittää liikkumista mukavasti ja kannustaa tekemään, kun tietää, että muutkin tekevät treeniä samanaikaisesti.


Ohjattuja treenejä, kotitreenejä, ulkotreenejä.


Kotitreeni tökkii. - olisi hyvä saada esim. viikko-ohjelma jossa eri lajeja mitä voisi tehdä esim. maanantai pyöräily, tiistai juoksu jne.


Esimerkiksi kotitreeneihin ja lenkkeilyyn perustuvaa valmennusta. Vinkkejä joogaan, kehonhuoltoon ja mielen rentouttamiseen.


Kotona ja ulkona tehtäviä harjoitteita. Lisäksi henkisen puolen tehtäviä: hengitysharjoitteita, rentoutumista, venyttelyä.


Kotona tai sään salliessa ulkona tehtäviä treenejä joko kehonpainoilla tai kahvakuulalla. Jos valmennuksessa käytetään painoja, olisi hyvä kertoa etukäteen minkä kokoisia painoja voi käyttää (muutama esimerkki, kaikki käyttävät kuitenkin oman kehityksen mukaan)


välineettömien tai minimi välineiden treenien ohjelmaa, kehonhuoltoa


Kotitreeniohjelmaa jossa olisi jokin punainen lanka. Helposti löytää esim. Hiit-treenejä mutta kaipaisin sellaista treeniä jossa ei pääosassa olisi vain hiki ja hengästys vaan suorituksen kehitys niinkuin salitreenissäkin.


Rentoutumiseen keskittyviä treenejä - oli se kehonhuoltoa, mindfulnessia tai mitä muuta tahansa rentouttavaa


Kun kuntosalilla ei viitsi käydä korona-aikana, toivoisin lihasmassaa kehittäviä kehonpainotreenejä.


Helppoja ja tehokkaita kotitreenejä


Tehokkaita selkeitä ohjeita kuminauhoille, kuulatreeniin


Lyhyitä ja helposti toteutettavia treenejä / vinkkejä mielen piristämiseen
Yleiset kommentit


Ei suoraan vastattu kohtaan 1 tai 2


Aika on kaikille jossain määrin stressaava joten mm. stressin shallintaa tukevat valmennukset tärkeitä, ohjatut ryhmäliikunnat keskeytetty, joten ohjatulle valmennukselle on kysyntää. Itse olen pystynyt vähän enemmän keskittymään omaan olotilaan ja terveyteen.


Verkkovalmennuksia on toki kokoajan ollut tarjolla, ehkä kaipaisin uutta kulmaa juuri sen aloittamiseen. Aikaa olisi mutta niin on myös tekosyitä miksi ei juuri nyt ehdi. Taukojumpat ja kevyemmän sitoutumisen tekeminen on juuri nyt sujunut hyvin.


Nyt olisi hyvä saada tukea, miten koko perhe saisi pidettyä kasassa tämän poikkeusajan rutiinit. Lasten liikkuminen vähentynyt radikaalisti kun koulumatkaliikuntaakaan ei tule, vanhemmista on turhauttavaa pakottaa vaikka koiran kanssa lenkille eikä teinit suostu kun pakottamalla lähtemään vaikka eväsretkelle. Jotenkin olisi kiva saada tähän haasteeseen apuja.

Itsensä huolehtimiseen on koronan myötä tullut paremmin aikaa. Voi jaksottaa työtään fiksummin ja työt tulee tehtyä paremmin kun ei ole niin pakkotahtista puurtamista. Lisäksi palavereissa on leppoisampi tunnelma ollut, se turha kiristys on hellittänyt. Toki se, että voi tehdä töitään pieruverkkareissa ilman meikkiä ja tukka sekaisin, on myös mukava bonus! Sekä se, että voi vaikka kasvonaamio naamalla hoitaa työnsä ja välillä lakata kynnet.


Ulkoilua tulee nyt myös enemmän, työpäivän jälkeen halusi vain kotiin lepäämään, nyt kun kotona ollaan kaikki ja päivän aikaan saa tehtyä tauolla ne pakolliset kotityöt, niin kummasti on jaksamista ja motivaatiota lähteä koiran kanssa kävelylle. Paljon enemmän tulee liikuttua! Viikonloppuisin pientä pintaremonttia samalla ja odotan jo, että pääsee pihalle kuokkimaan! Huomaamatta tulee liikettä ja ei tarvitse järjestämällä järjestää sitä aikaa liikkumiseen ja ulkoiluun.


Olen huomannut, että videovalmennukset ovat ihan toimivia. Aiemmin olen suhtautunut niihin skeptisesti, että ei niitä tule kuitenkaan kotona tehtyä. Mutta kun laittaa videon pyörimään, niin sehän on vähän niinkuin valmentaja olisi paikalla!

Korona-aikana on tullut treenattua vähemmän kuin normaalisti, mutta oikeastaan se ei ole haitannut.


Korona-aika ei ole juuri muuttanut tapojani itsestä huolehtimisesta. Alkuvuoden pienryhmävalmennus antoi Intoa omatoimiseen tekemiseen. Lisäksi virtuaalitunnit korvaavat kaipaamani ryhmäliikuntatunteja😊


Tällä hetkellä kaipaan vinkkejä kotona treenaamisen, mielellään sellaista mitä voi tehdä ulkona. Oma työ on tällä hetkellä aika vaativaa, ja olen yrittänyt huolehtia itsestäni paremmin, myös henkistä puolta. Raitis ilma ja luonto ovat ihan ehdottomia tällä hetkellä, ja siksi kaipaan vinkkejä ulkotreeneihin.


Korona-aika vaikuttanut positiivisesti, koska on enemmän aikaa.


Kaipaisin valmennusta missä on monipuolisia harjoituksia kotona tehtävistä lihaskuntotreeneistä joogaan. Lisäksi ruokavaliovinkkejä mitä voisi myös hyödyntää kasvissyöjänä (riittävä proteiinin saanti jne.)


Pyrin huolehtimaan itsestäni paremmin nyt korona- aikaan kun enemmän aikaa itselle on.


Kuntosalilla käyminen jäi kokonaan. Lisäksi kotona työskentely on vähän passivoinut liikkumista. Töistä on vaa helpompi mennä suoraan salille tms. Lisäksi työmatka liikkumiset pyörällä jäänyt.. itsellä vielä nilkan jänne jostain syystä kipeytyi ja lepoa 2 viikkoa. Jäi juokseminenkin tauolle. Haluisin et tää menis ohi ja pääsis normaaliin arkirytmiin.


Kuntosali on yksi lempiharrastuksistani, nyt harmittaa kun sinne ei pääse.

Toivoisin tehokkaita kotitreenejä, jotka voi tehdä silloin kun itse haluaa.

On ollut ilahduttavaa huomata, kuinka moni tekijä on julkaissut treenivideoita ja ilmaisia livetreenejä, mutta kuukauden jälkeen alkaa jo pelkät vatsalihakset ja punnerrukset kyllästyttämään. Toivoisin myös ohjelmia kuminauhoilla, käsipainoilla ja kahvakuulilla tehtäviin treeneihin. Livetreenit myös haastavia jos sattuu olemaan töissä juuri sillä hetkellä, siksi olisi parasta että treenit voi katsoa tallenteena silloin kun haluaa.


Itse olen löytänyt enemmän rentoutta tekemiseen. Sallin itselleni myös kevyempiä kävely- ja fiilistelylenkkejä


Kotitreenit ja livetreenit ovat täyttäneet päiväni. Se lenkkeily metsässä. Ei saa jäädä tuleen makaamaan. Nää suorat livetreenit eri muodoissa on ihan jees.


Kaipaisin tsemppausta ja makeanhimon hillitsemisen ohjeistusta. Jotenkin tämä poikkeusaika on saanut kaiken päälaelleen, myös syömisen. Live-nettijumpista innostuin ensin, mutta nyt tympivät nekin, ja taivaalta tulee lunta. Eli itsestä huolehtiminen ollut kovin huonoa.


Etätöiden tekeminen näin korona-aikana on lisännyt paikoillaan oloa, vaikka olenkin välillä pyrkinyt vaihtelemaan työskentelyasentoja. Taukojen pitäminen tuottaa erityisesti ongelmia, ei aina huomaa ajankulua.


Mahtava valmennusjakso loppui juuri ja tilalle kaipaisin jotakin mielenkiintoista. Tällä hetkellä minua kiinnostaisi kestävyyttä kehittävä lihaskuntoharjoittelu. Välineinä oma keho, painot, vastuskuminauha yms. Keskikehon harjoittaminen olisi erityisen tärkeää selän ongelmien vuoksi.


Harrastan lisäksi mm. hiihtoa, juoksua ja maastopyöräkin on, joten lihaskuntoharjoittelu ei olisi ainoa laji, vaan saisi olla lisänä tukemassa muita harrastuksia!


Monipuolista ja kivaa, mutta kuitenkin tavoitteellista tekemistä!


Kiitos valmennuksen, löysin uudelleen liikunnan ilon! Koronan vuoksi kuntosalikortti on nyt tauolla, mutta ostin salilta Pump-tangon painoineen ja kotitreenit sujuu!


Se, että työmatkat (yht 3h/päivä) ovat jääneet pois ja aamulla ei tarvitse herätä niin aikaisin, ovat antaneet lisää energiaa päiviin. Lisäksi tämä vuodenaika, kevät, jolloin valo lisääntyy, pihalla on lämmin ja ulos jaksaa lähteä myös klo 18 jälkeen, edesauttaa liikkumista. Voi sentään, jos nyt olisi marraskuu...


Se, mitä toivoisin, olisi erilaiset treeniohjelmat. Tiedän, että netti on niitä täynnä, mutta eri tarkoituksiin sopivat, välineillä tai ilman, annetut ohjeet toisovat vaihtelua ja voisihan siinä ihan uusia lihaksiakin löytää... :)


Ulkona on tullut liikuttua nyt enemmän. Kotona tullut muutamia treenejä tehtyä, mutta kun ei ole painoja, niin jäänyt vähemmälle. Noita kotitreenijuttuja seurannut jonkin verran ja saanutkin ideoita sieltä. Hyvää aikaa ois avata kehoa, että ois liikkuvuus parempi :)


Kyllä tämä aika on ollut välillä negatiivinen tai neutraali. Nyt tullut ehkä palattua tauon jälkeen enemmän raiteille. Joogaliikkeitäkin tullut kokeiltua henkilökohtaisessa ohjauksessa :)


Nyt kaipaisi kotitreeniä joka ihan oikeasti hapottaa ja pitää lihaskuntoa yllä myös sellaisella joka tottunut normaalisti treenaamaan salilla kovaa ja raskailla vastuksilla.

Toki tämä aika on opettanut myöskin sitä hölläämistä ja keventämistä, joka varmasti ihan paikallaan, koska nomaalisti mennyt helposti siihen "verenmaku suussa treenaamiseen", toki se on sitä mistä tykkään, mutta pitäisi osata myös höllätä.. Korona on väkisin rauhoittanut.


Kovan treenin jälkeen ei normaalisti ole myöskään herkut himottanut, mutta nyt kun koittanut kotona vähän jumppailla, niin herkkuhammasta kolottaa myös paljon useammin. Toivosin siis kotivalmennukselta tehokkuutta sekä ruokapuolelta kannustusta parempiin valintoihin.


Aikaisemmin olen joskus kuntoillut ja 2-vuotta tein 2h kävelylenkkejä melkein päivittäin mutta 3-vuotta sitten todettiin rintasyöpä ja siinä kävi niin että vasen rinta poistettiin ja hoidot käytiin läpi. Leikkauksen jälkeen vasen käsi ei toiminu kunnolla ( en pystynyt nostamaan kättä) leikkauksesta aiheutuneen hermovaurion takia. Sädehoito aiheutti vauriota sydämeen ja vasempaan keuhkoon ja näin ollen minulla on keuhkoahtauma oireita. Salilla en voi käydä vielä koska sydän alkaa tykyttää ihan kunolla ja henkeen alkaa ottaa jos teen jotain raskasta. Ja siinä ei ole vielä kaikki. Todettiin että syöpä on hormoonista johtuva joten kohtu ja munasarjat poistettiin ja meni n.4kk niin paino alko nousemaan koska hormoonitoimintaa ei ole enää ja aineenvaihdunta on myös sen takia heikko. Tällä hetkellä tilanne on se että joudun tekee 2x kovemmin töitä sen eteen että saan painon putoamaan. Koronaviruksen takia olen todellakin joutunut pysymään kotona tartunta vaaran takia. Kävelemässä olen käynyt ja yrittänyt vähän jumppailla kotona. Olisi todella kiva saada hyvä treeni ohjelma jonka voi suorittaa kotona nimittäin painoa pitää saada pois ja kroppa taas timmiin kuntoon =D

Hyvinvointi kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan ja pidän itsestäni parempaa huolta kuin vuosiin. On aikaa liikkumisen lisäksi tehdä myös riittävästi kehonhuoltoa sekä laittaa kunnon ruokaa ja syödä rauhassa. Siitäpä johtuen olisikin kiva saada terveellisiä ruokavinkkejä. Ilman liikuntaa ei tällä hetkellä pääkoppa pysyisi kasassa, joten runsaan liikunnan tueksi tarvitaan riittävästi hyvää ravintoa.


- ulkoilen koirien kanssa ja teen kotitreenejä silloin kun huvittaa

- kaipaan uusia kotitreenejä ja ”luentoja” siitä, kuinka ei tarvitse suorittaa asioita, vaan nyt voi myös olla vain

- välillä huolehdin itsestäni enemmän, välillä kaikki ahdistaa ja huolehtiminen vähenee


Kaipaisin kannustusta ja miten jaksaisin lähteä liikkeelle

vaikutus on ollut positiivinen koska on huomannut että itsestä tulee pitää huolta ja tänä aikana on pitänyt pysähtyä ja miettiä mikä on todella tärkeää


Käyn edelleen kuntosalilla normaaliin tapaan. Sali on onneksi hiljainen ja sitä puunataan useamman kerran päivässä. Ruokavalio on siltä osin muuttunut, että kotitoimistossa ollessa ei pääse työpaikan lounasravintolan raskaista lounaista nauttimaan.


Kotonakin voi treenata monipuolisesti, joten yhteyttä ihmisten kanssa Live-treenien muodossa.


Ilmaisia jumppia, ja varsinkin kaipaan yläkroppa/alakroppa venyttely liikkeitä. Kassaduunissa meinaan olen. On nyt hyvä saada tukea omaan liikuntaan. Autokin on poissa ja työmatkat taittuu nyt fillarilla 👍😊myös säästöä!


Viikkosuunnitelma voisi olla kova juttu. Olen etätoimistolla töissä eli kotona. Pyrin aloiytamaan aamun ulkona kevyellä hölkkä/juoksulenkillä tai tunnin reippaalla kävelyllä. Päivän taukojumpat/venyttelyt ovat hankala toteuttaa, niihin ei meinaa löytyä aikaa ja ryhtymisen innostusta. Teamskokousten aikana voi nostella käsipainoja esim kun muut ei näe! Ruokailu on ollut ihan helppoa ja kevyttä kuten ennenkin. Illalla työpäivän jälkeen pakko päästä heti taas ulos. Silloin voisi olla lihaskuntotreenit lenkin jälkeen ulkogymillä. Mulla on keittiön seinällä taulu jossa lukee ”This kitchen is for dancing”, joten tanssihetki keittiössä, why not!


Lyhytkestoisia,, 10 - 15 minuuttia kestäviä treenejä. Tällä ajalla ehtii tehdä.. esim. ylävartalo ja toisessa alavartalo.. Venyttelyt ovat mieleisiä. Vastuskuminauhajumppa olisi kiva näin iäkkäälle.. Voisi huomioida selkäkipuiset ja lonkkakipuiset paremmin.


On ollut todella vaikeaa motivoitua jumppaamaan ja syömään terveellisesti, ja mieliala on ollut todella huono. Kun jotain nettijumppaa on lopulta tehnyt, siitä on tullut parempi mieli. Mutta ryhtyminen on vaikeaa. Siihen pitäisi saada apuja jotenkin.


Kaipailen ryhmäliikuntatunteja tai Personal traineria pitämään liikuntaintoani yllä. Olen jatkanut töihin kävelyä eli puolen tunnin metsäkävelyä ennen työpäivän alkua ja illansuussa uudelleen. Kotijumppaan on ohjelmia ja välineitä, laiskamato kuitenkin vaanii.


Kotitreenit eivät oikein kiinnosta ja liikkuessa kaipaisi pois kotoa pääsemistä tai jotain vaihtelua. Esimerkiksi taitoharjoittelu voisi olla mukavaa tai ulkona luonnossa tehtävät treenit. Myös juoksuohjelma tms kiinnostaisi.

Valmentajalta toivoisin nyt varsinkin vaihtelevuutta! Tykkään muutenkin kokeilla uusia juttuja treenien piristämikseksi esimerkiksi käsilläseisonnat on tullut yksiksi lemppari oheistreeneiksi. Kokonaisvaltaisuus on myös itselle tärkeää, koko kroppa pysyy vireessä. Pakaroita on tullut alettua treenattua enemmänkin kun istumatyötä karanteeni on täynnä.


PT:n live-treenit kerran viikossa ovat olleet ok, ikävä treenikamuja, mutta nyt täytyy olla omatoimisempi ja lähteä ulos lenkille ja tehdä mitä kotona pystyy, mielikuvitus rajaton...laiskistuttaa kyllä tämä korona-aika ja syöminen on muuttunut huonompaan suuntaan, välillä taas ryhdistäydytään, illat venyvät ja aamut venyvät, mutta ulkona on pakko käydä ja siihen potkitaan koko perhe mukaan


Ruokavalion lisäksi ruokaohjeita, livetreenejä, forumia jossa voi keskustella toisten kanssa valmennuksesta.

Korona aikana on ollut selkeesti enemmän aikaa itselle ja itsestä huolehtimiselle. Livetreenejä järjestetään paljon ja niitä on tullut tehtyä ja mukavasti ne on sujunut. Niissäkin on otettu huomioon kivasti erillaisten vaivojen kanssa kamppailleet sekä etitasolla olevat treenaajat huomioon.


Rentoutuksia ja itsensä rauhoittamista. Meillä ainakin vaikuttanut negatiivisesti, koska olemme olleet liikkuva perhe ja nyt liikkumiset rajoittuneet vain ulkoiluun. Lapset sekä vanhemmat harrastaneet ryhmäliikuntaa niin nyt harjoiteltu vain perheen kesken.


Kaipaisin helppoa "kädestäpitävää" valmennusta juuri nyt, jossa kerrotaan mitä pitää syödä ja mitä tehdä minäkin päivänä, ja joka ei olisi liian rankka. Liika vapaus koota itse treeniohjelma ei riitä, mutta liian tiukka ohjelma taas jää tekemättä.

Tänä aikana olen treenannut n. 1-2× viikossa, joista vähintään toinen on ollut pihatöitä, kävelylenkkiä tai muuta ulkoilua. 1× lihaskuntotreeni tullut satunnaisesti tehtyä. Ruuan terveellisyys vaihtelee päivittäin, mutta valitettavasti epäterveellinen on vienyt voiton useammin.


Rauhoittava ja hyviin asioihin keskittyä valmennus on hyvä asia.

Itse olen selvästi lisännyt ulkona liikkumista ja kevään ihailua. Innostuin myös joogasta, joka tuntuu ihanan rauhoittavalta tässä epävarmassa ajassa.


Olen ollut nyt lomalla ja olen huomannut että minulla on enemmän energiaa panostaa itseeni. Minulla on teidän kautta Liikun tilaama ohjelma mutta en innostunut siitä, koska liike kohtaiset ohjaukset olivat yksittäisillä videoilla ja muutenkin en tykännyt siitä että harjoitus töksähteli aina kun piti katsoa video ja taas pala lukemaan. Haluaisin ohjelman joka on kuvattu kokonaisuudessaan yhdelle videolle ja jossa ohjaaja kertoisi koko ajan hengityksen tahdin(lihas harjoituksissa). Itse ohjelman toivoisin olevan; hyvä alkulämmittely, vatsa, pakara, käsivarsi keskeinen(hartia ystävällinen koska minulla ongelmia niska/hartia alueella) ja loppuun jokin ihana lyhyt jooga venyttely harjoitus.


Hei. Korona aika on välillä aika raskasta, olen kuitenkin ottanut urheilusta kaiken hyödyn. Lomautettuna on enemmän aikaa, joten on tullut lenkkeilyä paljon ja minun onnekseni kuntosali jossa käyn on auki. Aina kaikki valmennukset kiinnostaa, niistä saa hyvää puhtia elämään ja varsinkin nyt.... Olisin mielelläni mukana valmennuksessa. Toivottavasti arpa onni suosii minua. 💪👍😊

Toivoisin selviä ruokailu vinkkejä sekä reseptejä. Itse en ole löytänyt kipinää kokkaamiseen ja se on pakkopullaa. Hyvä terveellinen kotiruoka on törkeen hyvää ja söisin sitä aina paljon mieluummin kuin noudettuna, mutta laiskuus tässä asiassa on suuressa osassa. Kauppaan lähtö ja suunnitelmallisuus tuottavat hieman lisätyötä, mutta sekään ei ole niin paha kun se ruuan valmistamisen aloittaminen. Eli kannustusta valmentajilta tähän puoleen ja yksinkertaiset herkulliset reseptit kehiin. Lisäksi olisi kiva jos treenit saisi jostain suoratoistopalvelusta suoraan olohuoneen telkkariin jolloin voisi treenata. En omista kuin kuminauhat kotona, joten keho Painon treenit olisivat tervetulleita!


Korona-aika on kyllä vienyt herkuttelun uusiin ulottuvuuksiin. Sitä syö lähinnä tylsyyteen, eikä nälkäänsä. Myös treenit on jääneet kun salille ei viitsi mennä tilanteen takia. Oma salini olisi kyllä auki, mutta koen huonoa omaatuntoa jos sinne menisin.


Livetreenejä, aamuisin ja iltaisin kehonhuoltoa, joogaa ja aamupäivisin 30min treenejä.


Kotitreenaaminen on tullut osaksi arkea.

Sykkeeltä saamani treenit melko monipuolisia, olisiko mahdollista saada sykettä nostavaa tanssillista tuntia? Myös voimatreeni puolella. puntti t painotatanko jumppa olisi hyvä!


Rutiinit rikkoontuivat ja kaipaan lukujärjestystä ja siihen kehonhuollon lisäksi HIIT-tyyppisiä nopeita settejä kehon herättämiseksi unesta


Tämä aika on tuonut lisää unta ja armollisuutta treeniin


Enemmän ruokailuun kaipaisin valmennusta, sekä kehon kokonaisvaltaista treenaamista. Olen käynyt salilla kuitenkin, joten ihan ok ollut vielä kunnosta huolehtiminen.


Kaipaisin ohjattuja/opastettuja ulkotreenejä/vinkkejä. Kotona ei tule tehtyä treeniä, koska seinät kaatuvat päälle muutenkin. Henkireikänä toimii ulkona liikkuminen. Kiloja ei ole tullut lisää, mutta kroppa on levinnyt, koska ainoa liikuntamuoto tällä hetkellä on kävely/pyöräily (juoksu ei ole polviongelmaiselle sopivaa tärähtelyn vuoksi). Ei siis mitään lihaskuntoa/aerobista sisältönä nyt. Lisäksi on haasteellista motivoitua/keksiä yksin tehtäviä treenejä, kun on joukkuelajien harrastaja & sosiaalinen liikkuja.


Kiitokset kompaktista kotitreenistä kotikeskuksen valmentajalle ja monipuolisesta kolmen viikon nettivalmennuksesta, jonka eräs valmentaja ystävällisesti tarjosi terveydenhuolon työntekijöille. On lopullaan ja paljon monipuolisia rauhoittumisharjoitteita. Mielellään laittaisi tarkemmin mutta kun ei nimiä sallita, täytyy kiittää kumpaakin anonyymisti. ST:n pohja on ihan käyttökelponen ja hyvä muistin tueksi. Aika on näkynyt elämän epäsäännöllisyytenä, töihin on sairaalaan pitänyt mennä ihan entiseen tapaan mutta stressin määrä kyllä lisääntynyt sairastumisriskin oleellisen lisääntymisen myötä ja nuo keskittymis/mediataatioharjoitteet tulivat tosi tarpeen.


Päivittäiset tehtävät on kivoja, liityinkin siksi juoksuvalmennukseen. Muuten ei ehkä tulisi vesisateeseen tai muuten kurjaan keliin lähdettyä. Sisällä ei tule jumpattua, vaikka aiemmin olen käynyt ahkerasti erilaisissa ryhmäliikunnoissa. Ei ole oikein tilaa ja lattia on liukas. Muutkin perheen jäsenet pyörii ympärilä.


Olen joukkueurheilija ja punttisalilla käyvä, joten korona on vaikuttanut todella paljon treenaamistapoihin... en ole ikinä tykännyt kehonpainoharjoittelusta ja kumpparijumpasta, joten sellaiselle olisi kysyntää todella paljon, sekä valmennukselle, jossa tulisi huomioitua ruokailut...varsinkin ruokailuajat, kun tässä etätyöajassa meinaa unohtaa syödä ja tulee vain naposteltua silloin tällöin ja sit on illalla jäätävä nälkä. Positiivista tässä on ollut se, etten ole yleensä ulkona näin paljon viikon aikana :-) .ulkopunttikset, portaat, futiskentät, ulkoilureitit ovat tulleet tutuiksi .. jopa välillä sadesäällä...


Odottaisin nyt enemmän hulluttelua ja heittäytymistä. Jotain tanssillista että saa ihmiset muutakin ajateltavaa kuin kotona olemisen


Itsestä huolehtiminen on säilynyt ihan hyvänä, mutta lisääntynyt opiskelumäärä vie psyykkisiä voimia. Liikunta on onneksi jonkin verran auttanut hallitsemaan stressiä.


Kaipaisin valmennusta, jossa yhteydenotto ei olisi vain minusta riippuvainen eli nytkin on netti pullollaan kaikenlaisia valmennuksia, joissa minun itse pitää mennä katsomaan, mitä tänään voisinkaan tehdä. Kaipaan nyt, että joku toinen ottaa minuun yhteyttä ja sanoo, mitä minun pitää tehdä. Korona teki minulle sen, että minulla on kotona tehtäviä asiaoita todella paljon ja minulla on välillä ongelmana se, etten tiedä mistä aloittaisin ja yleensä teen ne töihin liittyvät jutut ja oma huoltaminen jää toissijaiseksi. Ruokailut ja liikunnat ovat kyllä jääneet kokonaan. Syön, mitä just sillä hetkellä sattuu käteen osumaan, en vain jaksa miettiä, mitä minun pitäisi syödä. Eli kaipaisin myös valmista ruokalistaa, jossa on kerrottu eri päiville ruuat mitä valmistaa.

Oikeastaan tärkeimpänä kaipaan ihan henkilökohtaista kontaktia ohjaajalta.


Salitreenaminen on loppunut ja sitä on ikävä. Juoksijana päälaji on edelleen juoksussa ja sen treenit jatkuvat normaalisti, mutta toki tukeva lihasharjoittelu on nyt jäissä ja hieman tulevan kisakausi huollettaa. Olisi ehkä mukava, jos olisi juoksua tukevia harjotteita, joita voisi tehdä ulkona lenkin ohessa tai kotona. Tai miksei toki ihan puhtaasti juoksuun keskittyviä ohjelmia.


Ulkona tehtäviä oman painon treenejä, jotka voisi tehdä metsässä: nousemalla kiville, punnertamalla esim. kaatunutta runkoa vasten. Ilman maassa tai välineillä tehtäviä harjoitteita. Itselle haastavinta on olla pelkkien kotitreenien varassa ja muutaman kahvakuulan sekä painoliivin kurimuksessa. Nämä luontoon sijoitetut treenit auttaisivat kummasti!


Sali täytyi lopettaa mutta nyt kaipaan jotain kroppaa kehittävää ja itselleni säännöllistä ohjelmaa jotta korona ei tyssäytä hyvin alkanutta liikkumistani. Valmentajalta tahtoisin säpäkän paketin .


Verkkovalmennuksen haltuunotto vei kyllä hetken, ja oli varmaan hieman motivaation puutettakin. Hyvinvoinnin walimolla on kyllä löydetty hienoja ratkaisuja nyt tähän aikaan ja oikein jo odottaa ensi viikon jumppalive tarjontaa.

Itsestä huolehtiminen on varmaan melko samanlaista kuin ennen tätä eristäytyneisyyden aikaa. Aluksi selkeä notkahdus mitä nyt.. mutta nopeasti vain uusia keinoja haltuun.


Tällä hetkellä tarvittaisiin sellaista extra tsemppaamista ja potkimista persauksille. Itse oon ainakin henkilö, jonka pitää konkreettisesti lähteä jonnekin liikkumaan. Onneksi nyt on tullut tsempattua, että olen tehnyt 10min treenejä, niin tietää et se ei kestä kauaa ja on tehokas. Eli lyhyet tehokkaat treenit kotona on itselleni parhaimpia, max. 30 min. Toki sellaiset lyhyet kehonhuolto jututkin kiinnostaa.


Mahdollisimman säännöllisesti liikkuis ja vaikka joka päivä jotain pientä. Olen kyl yllättävän positiivisesti liikkunut ja saanut uuden kipinän kotijumpista!


Käyttämäni kuntosali on suljettu koronoviruspandemian takia, joten en ole päässyt voimaharjoittelemaan. Vaihtelu virkistää, joten olen aloittanut omaharjoitteisen juoksukoulun. Yläpään pitää olla kunnossa, jotta tästä erityksestä selviää, niin kyllä varmaan siihen tarvittaisiin treeniapuja.


Toivoisin henkilökohtaisempaa valmennusta..tai olisi valittavana itselle sopiva eikä homma olisi pelkkää rahastusta..3-vuorotyötä tekevänä on vaikeaa sitoutua johonkin säännölliseen juttuun..ja toivoisin että valmennus alkaisi pienin askelin...se mitä moni valmennus on niin annetaan koko paketti heti esiin...siinä tulee takapakkia kun tavoitteeseen ei pääse..esim. minun työ vaikuttaa jaksamiseen..myös psyykkinen jaksaminen ja koko kehon hyvinvointi pitäisi kuulua valmennuspakettiin..ei pelkkiä fyysisiä tavoitteita.


Tämä sykkeen 3viikon ohjelma on ollut ihan täydellinen itsestä huolehtimiseen ja haluaisin kyllä jatkaa kotijumppia❤️ Olo tuntuu hyvältä!


Koska olen töissä kriittisellä alalla, vapaa-aika ei ole lisääntynyt. Liikun kuitenkin keväällä yleensäottaen enemmän kuin talvella tai syksyllä


Olisi kiva jos päivitettäisiin enemmän urheilusta nettiin ja sitä näkyisi useammassa paikassa. Itse tässä kaiken etäopiskelun keskellä välillä se urheilu ja itsestään huolen pitäminen jää sivuun, kun tuntee olonsa niin väsyneeksi. Nappaa ensimmäisen ruoan kaapista mitä löytää, eikä jaksa keskittyä ruokavalioon tai muuhun treenaamiseen. Muitten tuloksien näkeminen saisi varmasti itsensä tajuamaan, että tuossa pisteessä minäkin haluan olla. Urheilukuvista hehkuu se onnellisuuden tunne mikä on hyvän treenin jälkeen, kun saa olla ylpeä itsestään. Eli urheilukuvilla ja muiden kannustamisella netissä itsestään huolehtimiseen ja treenaamiseen pääsee jo mielestäni pitkälle. Tsemppiä kaikille tähän vaikeaan aikaan!


Kaipaan valmiita kotitreenejä ja kehonhuoltoharjoitteita.


Korona aikana on ollut vaikeaa saada tehtyä treenejä. Negatiivinen vaikutus ja lisäksi työn aiheuttama lisäkuormitus korona aikana.


Näin Koronan aikaan, ulkoilu (lenkit, kävelyt ja oleskelu) on ollut melkein jokapäiväistä. Mieli on virkeämpi ehkä juuri siksi. Mitä verkkovalmennuksiin tulee, tähän ajankohtaan sopivia teemoja; kotona tehtävää lihaskuntoharjoittelua suurimmaksi osaksi omalla kehonpainolla + kuminauha +kahvakuula esim.


Ulkona tehtävää treeniä, muutakin kuin juokseminen tai reipas kävely, esim erilaisia "tehtäviä" päivittäin/viikottain.


Pareittain tehtävää kehonhuoltoa, venyttelyä, rentouttavia harjoituksia.


Jotenkin pitaisi pystya motivoimaan harjoittelemaan etana.


Oma harjottelu on valitettavasti jaanyt vahiin kotona


Oma stressitasoni laski hujauksessa, kun kaikki kevään pakolliset tapahtumat ja menot - sekä ihanat että vähemmän kuvat - hävisivät kalenterista. Toki tilalle tuli paljon itsenäistä työtä ja etäopiskelua sekä - kokouksia ja - seminaareja, mutta kaikenkaikkiaan aikaa on jäänyt esim. liikunnalle enemmän. Vaikka se ei poistakaan sitä harmitusta ja surua, mitä kevään "pilalle meneminen" tuotti.


Nyt on ollut innostuneempi harrastamaan liikuntaa ja motivaatio olisi kovempi kuin ennen. Kaipaisi kunnon opastuksen aloittelijalle. Sopiva määrä treeniä ettei riko itseään tai olisi heti jumissa joka paikasta,kun kerranki aloittais. Jos on heti kropasta ihan jumissa liian kovasta startista niin intokin lopahtaa. Eli ensin varmaan selkeä tieto,mistä on hyvä aloittaa ja jos tuntuu liian kevyeltä niin mitä voi lisätä jne ja mieluusti sitä kotitreeniä ja please lämmittelyohjeet! Ja loppuvenyttely,koska ne jää aina aloittelijalta.


Lyhyt rentoutus- ja venyttelypaketti olisi paikallaan. Kotitreeneissä lämmittely- ja jäähdyttelyosioihin kaipaisin lisäohjeita.


Kunnollisia kahvakuulatreenejä 💪 vaikutus posittvine. N kun illat aikaa itselle 😊


Hei, korona-aika on vaikuttanut ainakin itselläni syömiseen. Kotona on jääkaappi ja kone lyhyellä väli matkalla ja mukulat tulisi ruokkia viidesti päivässä. Aika paljon tulee syötyä ja vähän liikuttua työpaikan arkiliikunnan puuttuessa. Itse kaipaisin tsemppiä, miten vähentää turhaa syömistä.


Videoita treenistä! Helppoja ruokaohjeita ja palautumiseen liittyvää materiaalia.

Pääsee enemmän ulkoilemaan ja on parempi olo sen myötä.


Kaipaisin monipuolisia harjoitteita, joita voi tehdä etätyöskentelyn lomassa ilman välineitä vaihtelevasti sisällä tai ulkona. Joskus kaipaisin, että valmentaja proaktiivisesti ottaisi yhteyttä valmennettaviinsa - miten sulla tänään menee?


Olen aloittanut Ready-juoksuvalmennuksen ja todella tyytyväinen olen siihen. Sen säännöllisyys ja tarpeeksi lyhyiksi pilkotut päivittäiset tehtävät ovat olleet tärkeitä kiireisen korona-arjen keskellä. Myös sopivasti tasoittaa pikkaisen lisääntynyttä iltaherkuttelua 😊


Kaipaisin helppoja perusjuttuja, liian monimutkaiset jää kesken. Nyt ei jaksa keskittyä mihinkään uuteen, kun koko arki on muuttunut (kotikoulut ja etätyöt, tietty viikkorytmi mennyt uusiksi) vaan lyhyet napakat tsemppiviestit ja perusjumppa/kunto/venyttely jutut.


Terveydenhuoltohenkilönä olen päivätöissä työpaikalla. Mieltä piristävä, yllätyksellinen ja leikkisän haastava treeni tuntuisi nyt hyvältä.


Kyllä kaipaisin hieman ruokailuun vinkkejä koska liikkuminen on väkisinkin vähäisempää se pitäisi osata ottaa huomioon ruokailussa.


Ois huippuu, ku ois valmennus, jossa sopivasti monipuolisia treenejä (sisällä, ulkona, kehonpainolla, lisäpainoilla), jotka kehittäis voimaa, nopeutta, räjähtävyyttä. Siihen lisäksi sujuva arkiruokailuohjeistus ilman hifistelyä ja jos vielä venyttelyä ja kehonhuoltoo, niitä aina tarvii. Tämmöseen lähtisin mukaan. Ei mitään perusjumppia ja "syö näin"-kaavamaisia ohjeita. Pus.


Kyllä tässä on pitänyt aiempaa paremmin huolehtia omasta jaksamisesta. Väkisin meinaa puskea alavireys päälle.


Samanlaista kuin aikaisemminkin, ei korona elämääni niin radikaalisti vaikuta, ainakaan vielä.


Positiivinen vaikutus, nyr kun ei ole töitä on enemmän aikaa itselle ja lapsille (perheelle)


Minulla arki jatkuu samanlaisena kuin ennen koronaakin, ainoastaan kyläilyt naapuriin ja viikonvaihteiden ulkona syömiset ovat tauonneet. Juoksemassa käyn kuin ennenkin ja nettijumppa viikossa on tullut ohjelmistoon, kahvakuulailuna. Kyllä minusta elämä voisi jo normalisoitua, kaipaan sosiaalisuutta muiden kanssa.


Kaipaisin enemmän motivaatiota itselleni tehdä kotitreenejä siten että niistä tulisi yhtä hyvä mieli kuin salitreeneistä. Kotitreenit tuntuu vähän pakkopullalta suurimmaksi osaksi. Mutta toisaalta koska rakastan liikkumista niin hyppisin seinille ellen pääsisi treenaamaan. Joten kun salitreenit on no go niin kotitreeneihin

on tyydyttävä. Korona-aika on vaikuttanut hieman negatiivisesti sillä minun tulee herkuteltua huomattavasti useammin nyt kuin mitä ennen korona- ja eristysaikaa. Liikunta ei sinänsä ole vähentynyt mutta kotitreenit on suurimmaksi osaksi kehonpainotreenejä niin ne eivät haasta yhtä paljon kuin salitreenit. Hiittejä ei jaksa joka päivä vääntää.


Yin joogaa rauhoittamaan mieltä, voimistamaan kokonaisvaltaisesti mielen ja kehon yhteyttä sekä avaamasn stressilukkoja vaativan sairaanhoitajatyön tueksi. Lisäksi muitakin venytys- ja kehoa avaavia ohjaustunteja. Aina ei tarvitse olla repivää treeniä, varsinkin kun on työssä puskenut kehonsa jo äärirajoille.


Kaipaisin kevyttä treeniä, ja ruokavaliota jonka alaikäisenäkin voisi toteuttaa kotona. Varsinkin keskivartalopainotteista, mutta mielellään myös koko kehoa. Itsestään huolehtiminen on ollut vaikeaa näin korona aikana kun ei ole varaa ostaa treenejä, mutta itse ei saa aikaiseksi aloitettua.


Meditaation oppiminen olisi poikaa näin stressaavana aikana! Itsellä työt jatkuu ja aikaa ei kauheasti saa järjestymään, vaikka hyvää tekisi ulkoilla ja tyhjentää päätä koronauutisista, tulee opeteltua läsnäolon taitoa kun kuitenkin kaikki on vielä hyvin =)


Tällä hetkellä kaipaan kotona, vähillä välineillä tehtävää treenaus ohjausta. Vastapainoksi rauhoittumisen opettelemista ja itsensä hyväksymistä.


Tämä hetki on näyttäytynyt elämässäni positiivisena. On ollut aikaa nauttia ulkoilusta ja viettää aikaa perheen kanssa. Lähimetsän polut ovat tulleet tutuiksi. Toki vanhempia sukulaisia kaipaa, mutta kun tietää että tämä ei kestä ikuisesti, jaksaa taas porskuttaa.


Itselle ainakin etätyö/yksin toimistolla olo on vaikuttanut syömiseen negatiivisesti. Kun on yksin, kehtaa napostella ja mopo on karannut käsistä pahasti. Itse ainakin kaipaisi neuvoja ja tukea syömisessä ja ehkä sellaisten terveellisten herkkujen löytämisessä.


Alkuun treenaaminen tuntui yksitoikkoiselta. Ei päässyt enää allasjumppaan ja kuntosalille. Välillä tuöpäivän jälkeen oli ihan puhki eikä olisi mullään jaksanut tehsä päivän treeniä. Ylitöiden ja väsymyksen vuoksi vaihtelin päiviä milloin treenasin. Pidin kiinni kuitenkin 4 kerrasta viikossa.


Nyt kaipaa rauhoittavia ja palauttavia treenejä. Ja rentouttavia. Ajatukset meinaa jäädä töihin, palautuminen kärsii tästä jonkin verran.


Koronan aikana on joutunut enemmän priorisoimaan treenejä oman jaksamisen mukaan. Tämä aika on ikävä kyllä tarkoittanut lyhyempiä treenejä minun osalta.

Ruokavaliota on ollut ehkä hankala toteuttaa ja ruokarytmi on kärsinyt. Tämä on näkynyt minulla siten, että makeaa on tehnyt enemmän mieli kuin normaalisti. Ja napostelua meinasi tulla. Kiloja ei ole tullut mutta ei ole lähtenytkään, ikävä kyllä.


En ole ehtinyt miettiä valmennuksia. Olen ruokakaupassa työssä ja meillä on nyt kiireempi kuin koskaan. En jaksa urheilla ollenkaan kun työssä tulee 24000 askelta päivässä ja hyllytän monta tuhatta kiloa ruokaa. Tosi helposti lipsahtaa ruokailu herkkuihin kun niitä katselee ja hypistelee työkseen.


Toivoisin että valmennukset pysyvät aivan perinteisissä asioissa. Ei tuoda koronaa jatkuvasti esille vaan korostetaan, että elämä jatkuu.


Korona ei ole vaikuttanut mitenkään. Olen jatkanut ulkoilua samalla tavalla. Yleisillä jumppapaikoilla en ole käynyt muutenkaan.


Kaipaisin valmentajaa, joka patistaa treenaamaan ja noudattamaan ruokavaliota.


Olen enemmän tehnyt koritreenejä kuin yleensä. Punainen lanka vain vähän tuntuu puuttuvan.


Kaipaisin vinkkejä motivaation löytämiseen. Myös toivon tehokkaita lyhyitä treenejä mitä voi tehdä kun lapsia kotona. Olin jo kotona hoitovapaalla niin ei suurta vaikutusta omaan toimintaan.


Ikävä sanoa,mutta korona on vaikuttanut postitiivisesti. Salille on tosi kiva mennä,kun saa rauhassa (lähestulkoon aina yksin) reenata. Pt:lle saanut hyvin aikoja. Sekä on tullut ulkoiltua paljon enemmän mitä ennen.


Näinä aikoina olisi kiva saada juttuja monipuolisesti kotona/ulkona toimiviin treeneihin. Itse ainakin huomaan että kun salille ei pääse ja suurin osa muistakin treeneistä on pois suljettu niin on vaikeaa löytää motivaatiota ja paloa pelkästään lenkkeilyyn yms. Varsinkin jos omat tavoitteet on olleet esim. Voimatasojen nostossa. Ehkä joku punainen lanka tai välitavoite kunnes taas pääsee takaisin salille/ treeneihin.


Ekaa kertaa olen mukana verkkovalmennuksessa ja olen kyllä tykännyt paljon, olisin toivonut jotain reseptipankkia mistä ammentaa ruokavalioon lisävaihtoehtoja. 10 viikkoa on kuitenkin pitkä aika niin olisi mukava kuulla muiden onnistumisia ym.

Nyt tänä aikana kun ei voi kotoa käyä kuin töissä ja kaupassa niin on tullut reenattua säännöllisesti kotona, on jäänyt se erikseen lähtemisen vaiva pois.


Lyhyitä tehokkaita treenejä ulos ja sisälle. Terveellisiä välipalavaihtoehtoja.

Ulkoiltua on tullut enemmän ja joogailtua. Ja levättyä myös on tullut enemmän.


Tsemppausta jatkaa treeniä :)


Kotitreenit tullu tutuksi hyvällä tavalla näin kotiolosuhteissa :)


Olen tehnyt kotona omalla kehonpainolla treeniä.


Itse olen käynyt koko korona-ajan kuntosalilla ja juoksemassa ihan normaalisti. Toivoisin valmennuksen olevan kannustavaa ja opastavaa niin, että treenaaja ottaisi myös muut huomioon. Yhteisön hyvinvointi on myös hyvinvointia. Jos harjoittelijoita kannustetaan treenin ohella esimerkiksi kuntosalilla puhdistamaan laitteet ja palauttamaan käyttämänsä välineet paikoilleen vaikuttaa se yhteisössä positiivisesti. On myös itse kiva tehdä harjoituksia puhtailla laitteilla ja välineillä, jotka löytyy omilta paikoiltaan. Vaikka harjoitusta tehdessään usein ollaan omassa kuplassa luurit päässä, on hyvä ottaa myös muut huomioon. Tällaisesta puhutaan mielestäni ihan liian vähän. Esimerkiksi salilla missä itse käyn, jättää 90% treenaajista laitteet puhdistamatta, vaikka salilla on muistutuksia ympäriinsä. Joten tiivistettynä: Kannustamalla ihmisiä panostamaan myös yhteiseen hyvään harjoituksia tehdessään vahvistaa myös harjoittelijan omaa hyvinvointia kun yhteisö voi paremmin.


Omaan treeniin kaipasin aerobista, liikkuvuutta ja lihasvoimaa sopivassa suhteessa. Aina jokainen harjoite sisältäisi kaikkea sopivasti sekä jonkinlainen ravinto suunnitelma, joka tukisi fyysistä harjoittelua.


Harjoitteita kuvaavat videot sekä tueksi tulostettavat ohjelmat mukaan.

Videoita on hankala seurata esim lenkin yhteydessä, mutta paperilta voisi helposti kerrata esim.liikkuvuus harjoitteen.


Positiivinen vaikutus ollut kun on päässyt aamuisin lenkille


Poikkeusolojen aikana, syke on antanut arjen sykkeen;). Pysyn rytmissä, saan muuta ajateltavaa suorituksistani. Kilot ei kauheasti ole pudonneet, mutta mieliala parantunut.


Korona aika ei ole kovin paljoa muuttanut elämääni koska olen käynyt töissä normaalisti. Olen töissä terveydenhuoltoalalla niin ehkä henkisesti raskaampaa. Näinä aikoina psyykkinen jaksaminen korostuu joten sen huomioiminen valmennuksessa olisi varmaan hyvä huomioida ja onkin huomioitu:) Korona aikana olen itse kiinnittänyt enemmän huomiota omaan jaksamiseen rentoutumalla, luonnossa liikkumalla, hengitysharjoituksilla, kotitreeneillä yms, joten tämä aika on ollut minulle positiivista, turha kiire on pois ja aikatauluttaminen.


Korona-aikaan kaipaisi lisävinkkejä ja treenejä kotona tehtäväksi. Kehonpainotreenejä tms, jotka ei vaatisi välineitä. Treeniä kaivataan kuitenkin koko keholle, joten vaihtelua tai muutama ohjelma toteutettaviksi.

Itselle aika on tarkoittanut pakollista elämän rauhoittamista. Aikaa esim ruoan tekemiseen ja ruokavalion miettimiseen on enemmän. Toisaalta ruokaa menee paljon, joten terveellisten arkiruokien vinkkivitoset olisivat tarpeen.


Olen ollut mukana Piukkojen Paikkojen Maijun kotitreenivalmennuksessa ja se in ollut oikein hyvä! Selkeät liikepatterit, jotka pystyy tekemään erissä esim telcojen välissä: ei hirveitä ennakkovalmisteluja tai erityisvälineitä. Hinta-laatu ollut todellakin kohdallaan: erittäin hyvä tsemppari tähän koronahässäkkään, kun on muutenkin omat paukut etäkoulun ja -työn takia aika kortilla, enkä itse ainakaan pysty juuri nyt panostamaan yhtään tämän vaativampaan juttuun. Kiitos Maiju❤️!


Treenaan kotona viitenä päivänä viikossa. Suosikkejani ovat fasciamethod ja barre. Olisi kiva saada yläkropan treenejä, joita ei käsivammaisena tarvitsisi paljon muokkailla, eli ei punnerruksia.


Minulla alkoi 3 viikkoa sitten syketriben kautta juoksu valmennus joten liikkuvuus lisääntynyt ja herkuttelu vähentynyt. Korona ehkä jopa motivoi hieman liikkumaan että vastustus kyky ja yleiskunto paranisi jos tauti sattuukin iskemään. Toivoisin kotitreeni vinkkejä valmentajilta ja videoita minkä mukana jumpata. Myös eri ruoka vinkit makean himoon olisi kivoja.


Kaipalisin helppoja kotiruokavinkkejä ja kotijumppaohjeita joita voisi suorittaa vaikka joka päivä, mutta ei ihan tunnin treenejä. Itsellä ainakin on pari korona kiloa jo tullut, kun fyysinen työ on tauolla ja salit kiinni. Ja lasten kanssa kotona oleminen on kyllä vähän motivaatiota syönyt🤦🏼‍♀️😅


Itselle on vaikeaa kotona treenaaminen sen vuoksi, kun on haastavaa LUKEA sykkeestä seuraava liike ja kuin monta toistoa ja sama toistuu joka liikkeen kohdalla. Tämän vuoksi en saa treenistä kaikkia tehoja irti. Tämän vuoksi ois ihana jos se treeni ois tehty video muotoon (äänien kera tietysti), niin voisi tehdä mukana kun "videolla" kerrotaan aina seuraava liike ja toistojen määrät. Nyt olen kehonpainotreenejä ja venyttelyjä tehnyt youtuben matkassa, kun se on itselle helpompi. Minullakin on paljon treenejä sykkeessä ja olisi ihana hyödyntää niitä, mut nyt mennään näin ja takaisin sykkeen pariin kun pääsee taas salille... Itselle on ollu negatiivinen juttu kun ei pääse salille, sinne tulee lähdettyä ja tehtyä treeni kunnolla, mut kotona se menee liikkeiden tsekkailuun ja 4vuotiaan lapsen tahdissa tekemiseksi...


Korona-aika on lähinnä muuttanut treenaamista, aiemmin kävin enemmän ryhmäliikuntatunneilla, harvemmin salilla. Juuri koronan kynnyksellä otin PT-jakson, jota sitten nyt jatkoin koronan aikana. Liikkuminen on muuttunut enemmän salitreeniksi, ja lisäksi enemmän kotona tapahtuvaksi, esim. etäyhteydellä olevien kehonpaino-/kahvakuulatreenien muodossa. Liikkumisen määrä on pysynyt vähintäänkin ennallaan, vain lajit ovat muuttuneet.


Haastetta ruokavalioon tuo lähinnä se, että ruokaa tulee enemmän laitettua kotona (onneksi vain kahdelle aikuiselle), ja mielikuvitus on koetuksella. Yleensä molemmat syövät päivän lämpimän ruoan töissä. Onneksi erilaiset kasvissosekeitot on keksitty!


Valmentajan kanssa olemme edelleen pystyneet treenaamaan myös auki olevalla salilla. Lisäksi tervetullutta materiaalia olisi kotona tehtäväksi tarkoitetut vapaasti katsottavissa olevat tallenteet (ei niinkään Live-tunnit, jotka ovat aikataulultaan haasteellisia). Lisäksi tarve olisi mahdollisuudelle lainata välineitä, kun kaikkea ei itse viitsisi hankkia.


Pääasia on kyllä, että olen pysynyt liikkeellä!


Missä on mun motivaatio ja hukattu juoksukunto? Koko talvi on mennyt höpöksi liikkumisen suhteen. Korona heitti työkuviot sekaisin ja vielä vaikeampi saada ittensä liikkeelle. Nyt kaipais sellaisen kevyen näin taas alat juoksemaan ohjelman. Pari lenkkiä viikossa ettei ihan simahda. Ja perkeleen korona varmaan vielä peruu juoksutapahtuman johon olin ajatellut osallistua. Ongelma kyllä on että millä kunnolla????


Korona-aikana oma liikkuminen on muuttunut merkittävästi, sillä normaalisti arkeeni kuuluu noin neljä salitreeniä viikossa. Pandemian vuoksi olen kuitenkin kokenut järkeväksi jättää salilla käynnin pois väliaikaisesti. Tiedän, etten ole ainoa tässä tilanteessa, joten kotona toteutettavat raskaatkin treenit olisivat nyt hakusessa. Myös monipuoliset yläkroppaan kohdistuvat liikkeet ilman välineitä sekä erilaiset loikkatreenit ulkoilmassa saisivat varmasti monet, mukaanlukien minut kiinnostumaan.


Kiloista en ole niinkään huolissani. Pyrin pysymään aktiivisena ja syömään terveellisesti, monipuolisesti ja herkkujakaan en jätä pois. Karanteenikiloista on turha ottaa ylimääräistä stressiä muutenkin epävakaan tilanteen aikana. Jos niitä on tullakseen, ne kyllä varmasti saa karistettua tilanteen normalisoiduttua.


Ehdottomasti kaipaisin hiit tyyppisiä treenejä joissa hyödynnetään kotoa löytyviä tavaroita/asioita ja esineitä, (esim. vedellä täytetyt pullot painoina, keittiön tulit, sohvat, kaikki käyttöön) + miten luoda rentoutus hetki kotona ollessa kun koko poppoo on jatkuvasti saman katon alla, helppoa meditaatiota, ei välttämättä niinkään perinteistä, vaan sellainen hiljainen oma hetki, kuunnellen vaikka jotain rauhoittavaa valmennusta jossa venytellään perus juttuja, ei mitään seisovaa girahvia ja istuvaa koiraa 😄


Kaipaisin monipuolisia kotitreenivalmennuksia, joissa voisi hyödyntää kotoa löytyviä välineistöjä, koska kuminauhat, painot ym. ovat heikosti saatavilla kaupoista juuri nyt. Ei pelkkää hiittiä ja kovasykkeistä, vaan tavallista 2 tai 3-jakoista ohjelmaa.


Korona-aika ei ole vaikuttanut itsestäni huolehtimiseen muuta kuin treenien osalta eli aika neutraalisti. Salitreenaan normaalisti 2-3 x viikossa ja suunnittelen päivät etukäteen, mutta nyt on ollut "vaikeampaa" suunnitella treenipäiviä, kun ei jaksa niin tarkkaan keksiä mitä treenaa ilman välineistöä. Olen vaihtanut kuntosalitreenaamisen oikeastaan juoksuun tällä hetkellä. Muutaman kotitreenin olen tehnyt livelähetyksistä ja etänä kaverin kanssa.


Itse olen käsitellyt lisääntynyttä stressiä ja huolta liikkumalla enemmän ja tekemällä esimerkiksi hengitysharjoituksia. Noudatan erään valmennuksen ruokavaliota pääasiallisesti, mutta toisinaan poikkean siitä. Mielestäni hyvä elämäntapa syntyy riittävästä joustavuudesta, mutta yhtä lailla hyvien tapojen säännöllisyydestä. Korona-aikana olen kokenut, etten jaksa yhtään ylimääräistä pahaa oloa - siksi terveyteen olen halunnut nyt erityisesti panostaa, eikä esimerkiksi alkoholi sovi elämään lainkaan. Olen myös huolehtinut paremmin nukahtamiseen ja uneen liittyvistä asioista. Ihmettelinkin näitä puhuttuja koronakiloja, kun itsellä on muutama kilo lähtenyt. Jos ostaisin nyt valmennuksen, tahtoisin sen sisältävän konkreettisia stressinhallintakeinoja, kuten juuri hermostoa rauhoittavia simppeleitä hengitysharjoituksia. Liikunnassa olen kokenut lyhyemmissä pätkissä liikkumisen useammin stressiä hillitseväksi, vrt. pitkät salitreenit ja lenkit. Koti- ja ulkotreenejä kaipaisin valmennukselta. Toivoisin ruokavalion olevan selkeä, mutta joustava. Joskus tuntuu hassulta, että esimerkiksi linssikeitto saattaa tuntua ”kielletyltä” ruualta, kun sen makrot eivät istu fitnessdieettiin. Uskon, että kokonaisvaltaisesti lempeys tekee hyvää, mutta itselleni se ei tarkoita sohvaa ja sipsipussia. Napakat 20-40min aamutreenit ulkona auringonpaisteessa vaikka nelisen kertaa viikossa, ja päälle 20-30min kävely, on aivan parasta lääkettä stressiin. Ostaisin tällaisen paketin mieluusti, jossa nämä asiat yhdistyisivät.


Näin korona-aikana olen hurahtanut uudelleen urheiluun. Kun tekee etätöitä kotona, on päivä ja oma pää pakko saada purettua. Tähän hyvänä lääkkeenä ovat toimineet lenkkeily ja monipuolinen jumppatarjonta netin välityksellä sekä kehonhuolto.. On tullut myös tehtyä jumppaa, mihin en normaalisti ryhtyisi. Valmentajan on tästä syystä oltava monipuolinen, kannustava ja rohkaiseva. Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi on tärkeää huomioida henkinen jaksaminen. Se on tänä aikana monella haaste. Lisäksi kaipaisin monipuolisia ja terveellisiä ruokaohjeita, jotka soveltuvat arkeen ja jotka on helppo toteuttaa.


Kyllä etätyö on saanut käymään jääkaapilla useammin, kiloja on kertynyt eikä kotijumppaa ole vielä tullut tehtyä vaikka mahdollisuuksia pursuaa joka tuutista. Liikunta on melkein nollassa ja motivaatio hukassa. Itsestä huolehtiminen on vain muisto ja tulevaisuuden haave. Ei vaan saa aikaiseksi ja kun kaiket päivät istuu kotona, kaipaisi ehkä jotain virtuaali porukkaa, pihajumppaa tai jotain livemeininkiä, jotain muuta kuin lisää kotona sisällä olemista. Tsemppiä ja jotain potkua pehvalle tarvisi, mutta miten siinäpä kysymys.


Tanssitreenit on siirtynyt verkkotreeneihin. Kaipaisin kotitreenejä, jotka sopii hetkisen lapsiperhearjen ja työn ohella tehtäväksi, noin puolen tunnin mittaisia. Kotona tai ulkona tehtäviä. Treenit on jäänyt nyt aivan liian vähälle.. ruokavalio pysynyt ennallaan, samalla tavalla tulee syötyä 80/20 ajattelumallia noudattaen:) mutta treeniä kaipaan ja tarvin lisää!


Kuntosali, jossa olen käynyt ryhmäliikuntatunneilla: yrittäjä vetää LIVE-kotitreeniä 3x vkossa ja olen hyvin iloinen asiasta! Toivon, että systeemi jatkuu, vaikka koronasta eroon päästäisiinkin, sillä tykkään tehdä itekseni kotona, mutta ilman tuttua "komentoa ja tsemppausta" sohva veisi voiton. Maksukin on niin kohtuullinen, että suoriudun siitä, vaikka tulot ovat pienentyneet osittaisen lomautuksen myötä.


Korona aikana kaipaisin arkisia vinkkejä kotona selviämiseen ja itsensä liikkeelle saamiseen. Motivaattori puuttuu, kaikki ajatukset tuntuu pyörivän vain koronassa. Korona vapaata aikaa mielelle ja keholle. Ei tee kenellekkään hyvää olla vain korona-ajatuksissa koko ajan.


Haluaisin valmennuksen, joka ei ole liian rankka tai vaativa, mutta jossa tavoitellaan pitkällä tähtäimellä jotain taitoa, esim. käsilläseisontaa. Olen tehnyt paljon kotitreeniä liveohjauksella ja tuleekin liikuttua normaalia enemmän, kun esim. treenimatkoihin ei mene aikaa.


Toivoisin sellaista valmennusta, jossa on sekä monipuoliset, uudenlaiset treenit että ruokavalio. Myös stressin ja ahdistuksen vähentäminen olisi tärkeää tänä aikana.

Tänä poikkeusaikana olen saanut uusia ideoita treenaamiseen ja niistä on tullut monipuolisempia. Ruokavalio on mennyt hieman huonompaan suuntaan, sillä on tullut paljon syötyä "lohtuun".


Helppoja ja monipuolisia treenejä kaiken kuntoisille. Innostus kotona treenaamiseen lisääntynyt huomattavasti.


Itse olen käynyt salilla koko ajan, joten loputtomat kotitreenit tai kehonpainoharjoittelut eivät kiinnosta. Salitreenejä, mielellään jopa 1-jakoisia tähän kiireiseen aikaan. Ehkä myös oheisvalmennusta, esim. lenkkipoluille.


Itsestäni pyrin huolehtimaan, minkä lasten kotikoululta ehdin


Olen alkanut ulkoilemaan enemmän, kuin aiemmin. Kevään kelit ovat niin upeita.


Ideoita kotona/kotipihassa liikkumiseen, terveellisiin ruokavalioihin, 0 aloittavan juoksutreeni


Pt-valmennus oli jo sovittu alkavaksi ennen koronaa, mutta lähivalmennus vaihtui etävalmennukseen. Motivaatio kotitreenaamiseen pysyy paremmin yllä kun on joku, jolle on "tilivelvollinen". Haasteita ehkä on mielialan pitämisessä yllä, ehkä siihen kaipaisi jotain lisää. Myös siihen, miten pystyy kaiken tämän keskellä rentoutumaan ja palautumaan jatkuvasta tieto-/ohjetulvasta.


Hygieniasta on huolehdittava jo työnkin puolesta, mutta alati vaihtuva ohjeistus ym. sälä vaikuttaa mieleen negatiivisesti. Toki hyvän kunnon säilyttäminen ja sen parantaminen tuo lisähaastetta kun mahdollisuudet ovat rajalliset tai vaativat enemmän kekseliäisyyttä.


Kaipaisin enemmän yleiseen hyvinvointiin liittyvää asiaa ja tekemistä. Itsellä olen kokenut positiivisena koska aikaa on enemmän. Sen myötä ollut aikaa keskittyä paremmin itseensä ja muihin

Olisi kiva saada kotijumppailuun vinkkejä ja erilaisia kotitreenejä. Vaikka niitä onkin netti pullollaan, mutta ei kai niitä voi olla liikaa tässä tilanteessa 😂 Tilanne on vaikuttanut tietysti treenaamiseen jonkin verran, ehkä tässä vaiheessa vielä positiivisesti. On tullut tehtyä erilaisia treenejä, koska kotona samojen treenien tekeminen alkaa kyllä pidemmän päälle puuduttamaan. Ehkä oma ajatus siitä, että tämä on väliaikaista ja pyrkii olemaan edes vähän aktiivinen on auttanut tässä. Ei kokoajan tarvitse suorittaa, tekee hyvää hengähtää omista rutiineista.


Perus lihaskuntotreeniohjelmia ja jooga ohjelmia selkein ohjeistuksin ja hyviä vinkkejä tehdä ne kotikonstein ilman kalliita välineitä. Karanteenissa on aikaa liikkua. Siinä mielessä positiivinen vaikutus. Hyvä vinkki treenivideoihin: kerro ennen treenin alkua mitä välineitä tarvitaan niin ne voi ottaa valmiiksi siihen viereen.


Minulla liikunta on lisääntynyt ja pyrin tekemään treenit säännöllisesti nyt kun on aikaa


Olen ollut tyytyväinen kaikkeen mitä on julkaistu. Olen poiminut niistä itselleni sopivimmat ja joitakin jättänyt välistä. En osaa sanoa olenko jäänyt kaipaamaan jotain, olen ollut tyytyväinen nykyiseen.


Omaan treenikäyttäytymiseen tilanne on vaikuttanut niin, että olen oppinut tekemään rauhallisemmin ja sitä myötä varmasti kokonaisvaltaisemmin ja terveellisemmin. Treenaan nykyään joka päivä, koska nyt ei ollut ”hulluja hiit-päiviä”, joiden jälkeen lihakset on niin kipeät ettei ole pariin päivään kyennyt mihinkään. Treenien tatsi on muuttunut, kun ei pääse salille lataamaan paljon painoja tai ”kilpailemaan” ryhmäliikuntatunnille. Mä tykkään tästä ja olen miettinyt, että kaiken tämän jälkeen en taida edes palata salille vaan jatkan kotona ja luonnossa liikkumista. Mä pidän muutosta positiivisena!


Näyttäytynyt niin, että alkanut kehittää omaa osaamistaan taidoilla, jotka olleet ns rästissä lähes aina, esim käsilläseisonta, pistoolikyykyt.


Vielä vähemmän tulee liikuttua kuin ennen, päivät venyvät ja kotona ei tule aloitettua jumppaa. Salille lähtö (ihan niin kuin töihinkin lähtö) on konkreettinen viritys tulevaan. Kotona ryhtyminen vaatii enemmän, jostain syystä.


Mindfulnes-tyyppistä psyykkistä resilenssiä lisäävää voimaannuttavaa ja lähinnä kuntoa ennemmin lempeästi ylläpitävää tai maltilla kehittävää hyvän mielen treeniä. Terveydenhuollon työntekijänä aika näyttäytyy stressaavana ja väsyneenä - negatiivisestihan se kuntoon heijastuu...


Aloitin tällä viikolla kaverin suosituksesta ja innoittamana Arjen sankarit -verkkovalmennuksen. Ja vaikka vasta kolmas päivä menossa, se tuntuu olevan sopiva itselle. En ole harrastanut säännöllistä liikuntaa vuosiin ja se näkyy toki painossa ja varmasti omassa voinnissa jopa tavoilla, joita en itse ymmärrä. Olen innostuja-tyyppiä, eli lähden kyllä zumba-kurssille jne. innolla, kunnes into lopahtaa ja valitsen taas kerta toisensa jälkeen herkut ja telkkarin. Siispä lähestyn aina liikuntaa väärällä tavalla, kun nimeomaan pitäisi aloittaa rauhassa ja sen arkiliikunnan lisäämisestä. Eli itselle tällainen valmennus (toivon mukaan) sopii ja pitää innon yllä pitkään. Aloitusajankohtakin oli hyvä, koska kyllä tämä poikkeusaika vaikuttaa omaan henkiseen jaksamiseen ja vielä helpompi on valita kotisohva liikkumisen sijaan.


Korona-aika on näyttäytynyt huonosti itseni huolehtimisessa, koska kuntosalini on mennyt kiinni niin liikuntakin on vähentynyt. Koska työni on muuttunut koronan takia aika paljon saa se jo pelkästään väsyttämään. Tämän lisäksi kun ei pääse salille treenaamaan niin ei saa juuri mistään motivaatiota treenata. Kotiin kun pääsee niin kyllä ikäväkseni se löhöily vie voiton. Kotona ei saa juuri mistään kipinää alkaa tekemään koti treenejä kun töistä tullessa on niin väsynyt. Toivotaan, että kohta löytäisi jostain kipinän alkaa tekemään koti treenejä. 😁


Kotitreenit eivät maistu ja harmittaa kun hyvin alkanut säännöllinen kuntosalilla käyminen jäi. Terveellisesti olen yrittänyt syödä, mutta kun itsensä on opettanut lohduttautumaan herkuilla vaikeina aikoina ja nyt tuntuu todellakin siltä, että tarvitsee lohtua = herkkuja.


Jonkin verran olen osallistunut live treeneihin lähinnä kehonhuoltoon ja sellaiselle tuntisin tarvetta enemmänkin. Koska yleensä livetreenit on tiettynä aikana niin siihen on osallistuttava silloin eikä sitten kun itselle sopii eli ei koskaan. Positiivistä tässä on ollut että vihdoinkin on tullut tehtyä sitä kehonhuoltoa minkä aina tähän saakka olen skipannut. Nyt ne ovat hoitaneet myös sielua ja olleet sitä omaa aikaa, jota ei tahdo saada kun lasten koulut ja työt on nyt kotona ja minnekkään sieltä kotoa ei pääse. Paitsi lenkille ja kun asuu korvessa lenkkimaastot ovat todella turvallisia, mutta tylsiä. Mutta jos katsotaan taas sitä aurinkoista puolta niin juokseminen on alkanut kiehtoa mitä se ei ole aikaisemmin tehnyt. Pitänyt oikein jarrutella, että ei rasitu liikaa ja joudu jättämään senkin harrastuksen.


Ei ole tullut kiloja, ei tule treenattua eikä oikein jaksa mitään muutakaan. Ulkoilla pitäisi. Työ hoito-alalla, kotihoidossa vie kyllä mehut kokolailla kokonaan. Toivottavasti korona kesään mennessä hellittää, ettei tarvitse maskin takana hikoilla enempää.


Mieluista valmennusta tähän korona-aikaan olisi lempeällä otteella tapahtuvaa venyttelyä/jumppaa/ ravitsemus ohjeistusta/ mielenterveyttä... sellaista minkä jaksaa tehdä työpäivän jälkeen puolikuolleena, ihan huomaamattaan :)


Koronan vaikutus on ollut negatiivinen, riskiryhmään kuuluvana en ole uskaltautunut salille ja vaikka kotona onkin vaikka mitä härpäkkeitä ja ohjeita, niin en jaksa/viitsi tehdä mitään. Joten paino nousee, osittain myös koska vertaistuki puuttuu. Ja nyt on huomannut, että toimintakyky alkaa heikkenemään enkä silti saa otettua itseäni niskasta kiinni, jotta tekisin jotain


Koti treenejä kehonpainolla,kevyitä sali ohjelmia korona aikaan,mahdollisten ulkoilma laitteiden hyöty ohjelmissa ja jopa pari ohjelmia pariskunnille. Kiitos teille itse käyttänyt ohjelmaanne ja huomannut hyödyt ja sen selkeyden apin avulla hienoa toimintaa


Kotiin lihaskuntotreenejä, mieluiten ilman mitään "välineitä". Steppilaudelle voisi olla myös jotkut treenit.


Salitreenit jäänyt kokonaan pois, siksi hyvät lihaskuntotreenit kotiin olisi paikallaan. Koirien lenkitykset on onneksi vielä jäljellä.


Arkiliikunta ihan nollissa koska ei tule työmatkoja ->erittäin huono vaikutus aktiivisuuteen.


Uusia kotitreeni ohjelmia ilman välineitä sekä ulkotreeniohjelmia, joka pitäisi motivaation yllä koronan aikana jolloin kuntosalille ei pääse.


Verkossa on tällä hetkellä runsaasti live-treenejä sekä treenitallenteita kotona tehtäväksi. Tämä on lisännyt omaa kotitreenaamistani kuntosaliharjoittelun sijaan. Olen myös päässyt näiden treenivideoiden vuoksi kokeilemaan itselleni täysin uusia lajeja (mm. kuntotanssi, aerobic) ja harjoitteluni on monipuolistunut.

Toivoisin jatkossakin kotitreenejä valmennukista sekä muita hyvinvointiin liittyviä vinkkejä.


Treenaaminen osaltaan helpottunut, kun voi vaan klikata itsensä tunnille. Huomaan kuitenkin suosivani livetunteja nauhoitusten sijaan, jotenkin "aidompaa", en osaa selittää. Eli minulle sopii netin kautta pidettävät livetunnit, välineitä sain vuokralle ja jotain on hankittukin.


Toisaalta motivaatio on vähän hukassa ja ehkä on nyt antanut itselle luvan ottaa iisisti ja tehdä sitä mihin löytyy innostusta tai virkistää. Treenaaminen on enemmän rahoittumista, esim kävelyt kuin hirmu sykkeellä vetämistä.


Mielestäni ei tarvitse mitään erityistä valmennusta Koronan aikaan. On parasta, että treenit pyörivät normaalisti. Mieluummin ei mitään korona-juttuja, ihanaa kun löytyy paikka jossa ei kuule eikä näe yhtään koronauutista tai siitä ei puhuta.Ostin uutena jäsenenä 10xkortin teille, koska haluaisin treenata täysillä myös koronan aikaan. Iso kiitos siitä. Nyt jos tunneilla on rauhallisempaa, on tietty mahtavaa jos valkku ehtisi tai jaksaisi huomioida asiakkaan tekniikan ja tulla esim korjaamaan. Olen itse koronan ”eturintamassa” töissä, treenihetki hyvän musan ja tsemppaavan valkun kanssa nyt parasta terapiaa!

Treenaaminen jatkuu kotona. Tallissa on punttivehkeet ja koirien kanssa on käytävä lenkillä joka päivä. Toki vain kävelemässä. Jääkiekko harrastuksena loppui kuin seinään ja sitä on kyllä kaivannnut. Painoa ei sinänsä ole tullut mutta ei ole kyllä lähtenytkään.


Nyt kun etänä tekee töitä kotoa tekee ehkä enemmän mielikin tehdä jotain kuntoilua, koska selkeästi tulee enemmän istuttua ja tehtyä töitä keskeytyksettä kuin konttorilla. Eli sen suhteen positiivista. Toki tuo sosiaalinen puoli harmittaa eniten, ettei ole sitä työporukkaa, jonka kanssa keskustella niitä näitä aina välillä.