top of page

Miten korona on vaikuttanut ihmisten hyvinvointiin?

Mikä on ollut koronan vaikutus ihmisten hyvinvointiin? Onko treenaaminen loppunut kuin seinään vai ovatko kotitreenit tulleet osaksi arkea? Maistuuko edelleen terveellinen ruoka vai onko ehkä tullut kerrytettyä muutama koronakilo herkuttelemalla etätyön ohessa? Millaista sisältöä tai millaisia valmennuksia valmentajien pitäisi tuottaa? Vai eikö hyvinvointi vain kiinnosta juuri nyt?


Kysyimme SYKE Triben kuluttaja-asiakkailta mielipiteitä koronan vaikutuksesta hyvinvointiin ja millaista sisältöä valmentajilta toivotaan nyt poikkeusaikana. Sana oli vapaa ja rohkaisimme rehellisiin palautteisiin. Vastata sai anonyymisti.


Vastausten määrä yllätti meidät ja vastauksia tulikin todella laidasta laitaan. Tiivistetysti korona-ajalla on ollut sekä hyvinvointia lisääviä että vähentäviä vaikutuksia. Toiset ovat kunnostautuneet hyvinvoinnin parissa, kun arki ei enää ole niin kiireistä ja toisaalta jotkut taas ovat jumiutuneet sohvan perukoille sipsipussin kanssa. Voit lukea koosteen kaikista vastauksista alta.1. Miten korona-aika on vaikuttanut itsestäsi huolehtimiseen?


Painonpudotus/lean down kotona.


Nyt on aikaa ja mahdollisuus etätyössä tehdä asioita, kun ei tarvitse montaa tuntia päivässä istua autossa.


Itseen korona-ajan vaikutus on ollut passivoiva. On vähän jämähtänyt sinne kotisohvalle.


Tavallaan tällä tilanteella on ollut sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia. Hyötyliikunta on nykyään todella paljon vähäisempää, kun lomautuksen myötä työmatkakävely/-pyöräily sekä fyysisesti kuormittava työ on jäänyt pois. Toisaalta nyt on ollut aikaa ja jaksamista panostaa hyvään ruokavalioon ja etenkin luonnossa liikkumiseen.


Kyllä itse kaipaan paljon ystäviä ja perhettä. Kyllä tämä on itselläni vaikuttanut negatiivisesti. Tuntuu että välillä on jaksamisessa tekemistä


Koronan vaikutus treeneihin ollut ehdottomasti negatiivinen, kotiharjoitteluun vaikea sitoutua ja motivoitua.


Toisaalta positiivista koska saa olla työpäivät kotona, negatiivista työn tuoma istuminen ja stressi,kuntoilun muuttuminen kun salille ei pääse.


Kun normaali arkiaktiivisuus on vähentynyt ja on vähemmän liikkeessä, energiakin vähenee. On vaikeampi saada itseään lenkille ja jumppaamaan, vaikka tietää, että se piristää. Toisaalta liikuntaan on enemmän aikaa ja on helppo treenata vaikka keskellä päivää, jolloin ei ole vielä väsynyt.


Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on minulle tärkeää, nyt ja aina. Pahin uhka sille on väsymys. Teen vuorotyötä, joka verottaa toisinaan henkistä jaksamista, toisinaan fyysistä jaksamista. Koronatilanne on tuonut paljon huolta ja ahdistusta.


Panostan enemmän itseeni. Positiivisella meiningillä mennään eteenpäin.


Korona-aika on ollut hyvin haastavaa oman hyvinvoinnin huolehtimisen kannalta. Aloitin Pippa Laukan Ruokaremontin 30.3.2020, mutta toteutus on jäänyt minimiin siitä syystä, että elän tällä hetkellä poikkeusoloissa (en ole kotona, vaikea päästä kauppaan, stressiä, vanhempien auttamista ym). Lisäksi olen tällä hetkellä työtön työnhakija, taloustilanne ei ole hyvä. Nämä asiat myös ahdistavat nyt enemmän, koska korona rajoittaa työnhakua ja liikkumista.


Vaikka kuntosali on suljettuna, olen yllättävän hyvin pitänyt kiinni kuntoilusta. Onneksi tämän kaiken keskelle tuli pyöräilyilmat.


Alkuun vaikutti negatiivisesti, kun mieli oli aika sekaisin kaikesta uutisoinnista joten motivaatio oli hukassa ja ylipäänsä väsymystä oli ilmassa. Nyt on löytynyt onneksi motivaatio takaisin kotitreenaamisen ja lenkkeilyn kautta.


Yöunet ovat levollisempia eli vaikutukset ovat olleet posin puolella. Ja tarkoitan nyt tätä valmennusta enkä korona aikaa:)


Liikuntalajit ovat kaventuneet ja liikunta on suht yksipuolista. On ollut aikaa palautua ja rentoutua, mutta myös herkuteltua.


Positiivinen, enemmän aikaa huolehtia itsestä.


Olen urheillut enemmän kuin ennen pandemiaa koska ns. "tyhjää aikaa" on enemmän.


Nyt on ollut aika huolehtia itsestä, suunnitella ja tehdä treenejä/kehonhuoltoa paremmin. Olen voinut energisemmin.


Olen sisällyttänyt liikuntaa jokaiseen päivään, oli se sitten hyötyliikuntaa, kävelyä tai porrastreeniä. TV:n edessä jumppaaminen ei kiinnosta, mielummin kuntoilen ulkona. Syömisrytmi on pysynyt tasaisena, koska kotona olevat lapset pitää ruokkia säännöllisesti.


Käsihygienia lisääntynyt. Salitreeneihin tuli yli kolmen viikon tauko, mutta nyt olen käynyt. Väliin jääneenä aikana ulkoilu, juokseminen ja porras treenit lisääntyivät.


Negatiivinen ehdottomasti! Stressitaso on noussut, liikkuminen ei ole kiinnostanut, ruokavalio on mennyt hieman persiilleen.


Olemme ulkoilleet enemmän perheenä, mutta kotireenit ovat haastavia aloittaa.


Olen alkanut tekemään pieniä kotitreenejä.


Juuri kotijumppailu vähentynyt. Muuten ei muuten muuttunut kun koira liikuttaa pitkiä lenkkejä. Ehkä hieman yksitoikkoista kun miettii että korona aika voi kestää yli kesän


Aurinkoisella säällä paljon ulkoilua. Hyvin olen motivoitunut liikkumaan,,, positiivinen. Vielä se että opin käyttämään syke tribeä oli hauskaa ja aluksi haastavaa. Kiitos..


Negatiivinen. Pitkä karanteeni, joten ei salia. Vain juoksua. Lihaskunto jäänyt vähiin.


Tulee syötyä huonommin. Negatiivinen vaikutus


Enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Aikaa treenata.


En ole koskaan ennen treenannut näin hyvin kotona. Mun on vähän vaikea treenata yksin pelkän ohjelman avulla, että "tee näin ja näin". Tarvitsen tsemppausta livenä, ja jonkun jonka kanssa treenaan. Tällä tavoin saan itsestäni kaiken irti. Korona-aikana onkin ollut tarjolla paljon livetreenejä sekä Facebookissa että Instagramissa, ja niitä olenkin tehnyt ahkerasti. Rakastan livetreenejä, ja etenkin kehittyneille treenaajille suunnattuja sellaisia.


Itsestä huolehtiminen on helppoa nyt, tai ainakin helpompaa kuin arkena. Arki alkaa rutinoitumaan kotona ja joka päivä opin uusia hienoja asioita itsestäni ja ympäristöstäni!


Olen jopa innostunut kotitreenaamisesta, sillä raskauden myötä normaali treeni ei ole muutenkaan onnistunut. Olen kokenut että aikaa on enemmän treenata sillä siirtymien esim kuntosalille ei mene aikaa. Olen motivoitunut pitämään pohjakuntoa nyt kunnossa. Kovemman treenin aika on myöhemmin.


Positiivinen, ollut enemmän aikaa panostaa itseensä.


Kiinnostus omaan hyvinvointiin on kasvanut huomattavasti.


Tämän vaikutus on ollut negatiivinen koska on paljon mistä murehtia.


Tämä aika on vaikuttanut omiin treeneihin siten, että aerobinen on lisääntynyt hurjasti (pyöräily ja juoksu), myös hyötyliikuntaa on tullut aikaisempaa enemmän. Olen panostanut omaan hyvinvointiin enemmän: laittanut monipuolisempaa ruokaa ja rauhoittunut arjen kiireiden keskellä, sekä keskittynyt läheisiin. Haasteena arjessa on aikataulutus ja kiire, myös tänä aikana.


Olen ostanut kotiin kuntoiluvälineitä ja treenannut ulkona myös. Lenkkeillyt enemmän.


Negatiivinen, tulee syötyä ihan koko ajan... Sen takia olisi hyvä sellainen missä on paljon reseptejä, että tulisi syötyä terveellisesti. Ehkä positiivista on se, että nyt on enemmän ollut aikaa viettää pihalla, pihatöissä sekä lenkillä metsässä.


Meinaa innostus/mielenkiinto lopahtaa asiaan kuin asiaan, kun sosiaaliset kanssakäymiset vähissä ja on pysyteltävä kotona.


Toistaiseksi olen jaksanut kiinnittää omaan jaksamiseeni/ kuntoiluuni poikkeuksellisen paljon huomiota


Minusta on kehkeytynyt kunnon kotijumppari. On niin paljon ilmaisia online-tunteja tarjolla etten osaa edes päättää ja meinaa mennä välillä vähän överiksikin kun jumppaan monta tuntia putkeen. En oikein tiedä onko ollut vaikutusta treenin määrään tai kehon muokkautumiseen. Tuntuu että treenaisi nyt vähän enemmän, mutta liikunta on niin erilaista kun mihin on tottunut!


Ei ole ollut juurikaan vaikutusta.


Vaikutus on ollut ehdottomasti positiivinen. Työni on vähentynyt huomattavasti, joten itsestä huolehtimiselle ja oikeanlaisen ruokavalion toteuttamiselle on löytynyt enemmän aikaa. Toki ruokavalio ei vieläkään optinen ole, mutta paljon parempi kuin ennen. Aiemmin juoksin kiireessä asiakkaalta toisen luo, joka johti pikaruokapaikkojen hyödyntämiseen ja einesten syömiseen. Nyt kun on enemmän vapaata olen jaksanut ja kerennyt kokata kotona, tehdä lihaskuntoharjoitteita ja kehonhuoltoa. Luonnossa liikkuminen ei merkittävästi ole lisääntynyt, sillä sitä harrastan usein töissäkin.


Ei tunnu oikealta käydä kuntosalilla vaikka lähi-sali vielä onkin pysynyt auki. Tulee syyllinen olo, kun kehotus on pysyä kotioloissa. Hyvillä ilmoilla lenkkeily on alkanut innostaa. Huonoilla ilmoilla tekee mieli jäädä sänkyyn itsesäälissä leffoja katsomaan. Päivät ja mielialat on vaihdelleet todella kovasti. Välillä jaksaa ja innostaa vaikka mikä, välillä ei pääse sängystä ylös koko päivänä


Itsestä huolehtiminen on toisaalta noussut tärkeäksi, mutta toisaalta tuntuu että se on jäänyt vähemmälle. Ruoan laitto on mukavaa, mutta uusia reseptejä olisi mukava saada valikoimiin. Vaikutus on ollut siis toisaalta positiivinen toisaalta negatiivinen.


Aikalailla samanlaisena on pysynyt kuin aiemminkin. Ainoastaan ryhmäjumpat ja kuntosali on nyt jäänyt väliin, että on täytynyt keksiä enemmän kotona tehtäviä treenejä.


Korona aika ei ole vaikuttanut minuun negatiivisesti vaan enemminkin positiivisesti - ollut enemmän aikaa itselleni


Korona-aikaan, kun muut harrastukset ovat tauolla ja ainoa aktiviteetti on koirien kanssa lenkkeily metsissä (mikä sekin toki kivaa) ja työpäivät suoritetaan etänä, jolloin vapaa-aikaa jää rutkasti enemmän kuin normisti, on urheiluni lisääntynyt todella paljon! Juoksulenkkiä, kotitreeniä, ulkopunttisaleja, mitä vaan keksii. Taukojumppana lihaskuntoliikkeet on juuri sopivia tehdä ja muutenkin niitä tulee nyt tehtyä. Tavoitteeksi otin myös venytellä joka päivä. Vaikutus on ollut siis positiivinen!


Sisäliikunta on jäännyt vähemälle, kotitöitä olen tehnyt. Ulkona olen liikkunut normaalia enemmän. Ruokavalio on pysynyt terveellisenä, lisäkiloja ei ole tullut. Hyvinvointi kiinostaa edelleen.


Itselle tämä aika on tuonut myös positiivista. Toki tilanne pelottaa mutta nyt on antanut itselle nimenomaan aikaa ja satsannut terveelliseen syömiseen, ulkoiluun, yhdessäoloon perheen kanssa ja kuntoiluun verkkovalmennuksen ohjaamana. Kun ajatukset pyörivät positiivisissa asioissa ja vähän hemmotteleekin itseään niin ei ehdi murehtia. Jotenkin ainakin itsellä on arjessa korostunut terveelliset valinnat ja itsestä huolehtiminen. On antanut myös enemmän aikaa kuntoilulle, venyttelylle, rentoutumiselle ja esimerkiksi tehnyt useammin kasvo- ja jalkahoitoja. Lenkkeillessäkin muuten tuntuu, että ihmiset vetävät yhtä köyttä ja on helpompi saada tuntemattomaltakin vastaantulijalta vastakaikua hymyyn tai tervehdykseen.


Vaihtelee hormonikierron mukaan. Liikunta-aktiivisuus on säilynyt aika lailla samana, mutta toki herkkuhyllyt myös köyhtyneet. Some on jäänyt vähemmälle, mutta todellisuuden pako sarjojen pariin lisääntynyt.


Itsestä huolehtimiseen tämä korona tilanne on omalla kohdallani vaikuttanut vain positiivisesti, kun suurin osa vapaa-ajan harrastuksista ja muista menoista on karsittu niin aikaa jää paljon enemmän treeneihin, kokkailuun ja muuhun oman hyvinvoinnin parantamiseen.


Omasta itsestä huolehtiminen on jäänyt vähemmälle, kun vertaa aikaa ennen koronaa. Oma jumppa kun on koronan takia tauolla, eikä kotijumppa ole yhtä tehokas.


Liikun paljon ja nyt vielä enemmän :) Olen päättänyt panostaa venyttelyyn kun on jäänyt tosi huonoksi se puoli.


Kiinnitän huomiota syömiseen ja jaksamiseen samaan tapaan kuin ennenkin. Salitreenejä on ikävä. Liikkuminen on jäänyt normaalia vähemmälle, kun salilla ei enää käy. Ulkona liikkumista olen kyllä lisännyt.


Korona aikana on päässyt eroon "suorittamisesta" ja muka kiireestä


Korona-aika on tuonut lisää intoa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. On enemmän aikaa tehdä itselle terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Aikaa löytyy myös enemmän ulkoilulle. Kotitreenit ovat tulleet osaksi arkea, hyviä videoita on löytynyt YouTubesta. Kaipaisin kuitenkin lisää arkeen helppoja ja terveellisiä reseptejä, jotta ruokailut olisivat monipuolisempia. Myös johdonmukaisesti suunniteltu kotitreenaaminen houkuttelee. Aloittelijalle suunnattu jooga olisi huippua ja myös monipuoliselle, hyvin suunnitellulle liikkuvuus ja kehonhuoltotreenille olisi tarvetta! Se nimittäin meinaa unohtua myös korona-arjessa. Summattuna siis, korona-aika on tuonut mukanaan vain positiivisia vaikutuksia liikunta ja ruokailu rintamalla!


Olen pitänyt melko hyvää huolta itsestäni fyysisesti, mutta työ on niin rankkaa, että henkinen puoli kärsii. Liikunta on niitä harvoja iloja


Aluksi vaikutus oli negatiivinen. Tuli syötyä huonosti ja palautuminen heikkoa. Nyt on alkanut löytyä aikaa itselle ja oman hyvinvoinnin edistämiselle. Ennemmän kuin normi arjessa.


Vähän keskivertoa vähemmän


Ihan positiivinen hiihtoa, kävelyä ja kuula, keppi, ja venittely jumppaa 3 kertaa viikossa.


Vaikutus on ollut negatiivinen, koska kaikki harrastukset ovat tauolla. Töitä sen sijaan on niin paljon, että niitä voisi tehdä 24/7


Sekä positiivinen että negatiivinen vaikutus. Syön edelleen 5 kertaa päivässä ja normi ruokaa, eli ei ole vaikuttanut ruokailuun. Herkut kuuluu elämään esim 20/80 tavalla. Liikunta tottumuksia on joutunut muokkaamaan, kun ei pääse salille, joka itselle tosi tärkeä voimavara arjessa. Välillä kotitreeni tökkii ja välillä niistä super hyvä fiilis.


Vaihtelee, eka viikko meni innoissaan livejumpista mutta sitten kaikista löytyi joku vika ja innostus lakkasi. Nyt on enemmän aikaa tehdä ruokaa ja siihen on pystynyt panostamaan lisäämällä kasviksia ym. Tietysti on ollut aikaa myös leipoa herkkuja et +-0.


Sekä että. Positiivisena asiana aion nyt panostaa juoksuharrastukseen enemmän. Välillä taas on päiviä kun ei huvittaisi tehdä mitään koska kaikki on niin sekaisin elämässä tällä hetkellä.


Vaikutus negatiivinen


Tämä aika on aiheuttanut sen, että on haastavampi motivoida itseään liikkumaan, sillä on ehdollistanut itsensä tekemään treenin muualla kuin kotona ja koti on ollut se lepäyspaikka. Nyt on vaatinut paljon voimia, että muuttanut tämän mind setin! Itse olen kuitenkin löytänyt joogaa ja kehonhuoltoa, mikä on positiivistä. Treenit ovat hieman lyhentyneet. Ulkona tulee oltua enemmän mikä on hyvä. En tiedä onko muutos positiivistä, mutta ei ainakaan negatiivistä, lajit ovat muuttuneet ja ulkoilma on aina plussaa.


Negatiivinen. Itselle ja itsestä huolehtimiseen ei ole jäänyt aikaa. Pikalenkkejä ja siivouksesta hyötyliikuntaa on ainoat mihin on aika ja paukut riittänyt..


Ensimmäinen kuukausi meni ihan pylleröidessä! Nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni noin viikon ajan ja saanut parempaa oloa jumppaamalla ja syömällä terveellisemmin.


Kyllä on liikuntamotivaatio tiukassa...


Ehdottomasti negatiivisesti, kun sosiaaliset kanssa käymiset ovat pudonneet nollaan. Ruokavaliosta on lipsahdettu useampaan kertaan ja sohvan mutka houkuttelee kauhean paljon työpäivän jälkeen.


Itseinho lisääntyy, peiliin ei uskalla enää kohta katsoa


Jotenkin ehkä laiskempi olen liikkumaan, kun lasten kanssa on kotona niin tuntuu että kaikki aika menee vaan muuten touhuamiseen.


Vaikutus on ollut sekä positiivistä että negatiivistä. Enemmän tullut ulkoiltua ja tehtyä kehonhuoltoa, mutta kotitreeneihin on ollut vaikea tarttua


Harrastin kotitreenejä jo ennen tätä, mutta varsinkin nyt treenien ja lenkkien osuus mielenterveyden kasassa pitämiseen on ollut huomattava. Kärsin lievästä masennuksesta ja ahdistuksesta, ja välillä on todella vaikeaa saada itseään liikkeelle, mutta liikunnan jälkeinen olo kyllä palkitsee.


Sekä että, olen huolehtinut itsestäni aktiivisesti mutta on pakko myöntää, että tämä on vaatinut huomattavasti enemmän panostusta ja "itseään niskast ottamista".


Olen huolehtinut itsestäni paremmin, sillä siihen on ollut enemmän aikaa.


Stressi siis kuluttavaa, herkuttelua siksi liikaa. Toisaalta ulkoilua, luonnosta nauttimista jopa normaalia enemmän.


Vaikutus on ollut positiivinen. Olen ehtinyt nukkua paremmat yöunet, olen käynyt enemmän ulkoilemassa lenkillä sekä olen alkanut tekemään pidempiä venyttelyitä kotosalla. Olen myöskin käynyt salilla yleensä aamuisin, jolloin siellä ei ole ollut ketään niin treenaaminen on ollut turvallista sekä rennompaa.


Itselleni on ollut positiivinen vaikutus. Aikaa on jäänyt enemmän itselle, joten on tullut esimerkiksi urheiltua enemmän. Kovempia treenejä varten kaipaisi "käskyttäjää" jolloin livetreenit olisi paikallaan


Lisännyt itseni huolehtimista. Ostin esimerkiksi tuon Essi Määtän valmennuksen, jotta pystyn taistelemaan koronastressiä vastaan ja huolehtimaan omasta mielenrauhasta näinä haastavina aikoina. Olen tietoisesti hakenut opastusta ja ohjeistusta, miten lievittää stressiä ja miten hoitaa itseä.


Mieliala ja motivaatio vaihtelee. Viime viikolla treenasin viisi kovaa kotitreeniä, sitä edellisellä yhden tai kaksi. Herkkujen määrä on kasvanut ja itseään on vaikeampi motivoida liikkeelle, vaikka joka kerta jälkikäteen on hyvä fiilis. Sanoisin, että liikkuminen, treenaaminen ja hyvinvointia tukevat valinnat ovat olleet suuremman työn ja pakottamisen takana kuin aiemmin.


Olen yhtäkkiä lihonnut 3 kiloa, vaikka painoni on aina pysynyt samoissa. Olen myös tosi väsynyt. Saan nukkua lasten etäkoulun takia normaalia pidempään. Moni muukin asia voisi tukea nyt parempaa jaksamistani, mutta veto tuntuu olevan aivan poissa. En vain jaksaisi. Sanoisin siis että vaikka jotkin asiat ovat nyt helpompia ja vähemmän esim. lasten kuskaamista, olen entistä väsyneempi. Migreeniä on selvästi myös enemmän. Kenties paino on alkanut kohota lisääntyneen stressin vuoksi. Ehkä tässä hetkessä toimivaa olisi valmentajan yhteys valmennettaviin päivittäin. En tiedä, onko se mahdollista. Nyt juuri se voisi kyllä toimia, ja ihmiset voisivat olla valmiita maksamaan henkilökohtaisemmasta palvelusta.


Vähemmän tullut treenattua ja kevyemmin, mutta toisaalta ulkoilu on lisääntynyt.


Riittävä uni sekä ruokarytmi parantunut , kun aikaa on enemmän .


Normaalisti tulee käveltyä 10km päivässä ja nyt korona-aikaan noin 2-6km päivässä. Ei oikein muuta. Päivittäin tulee syötyä jäätelöä, mutta en tiedä onko se nyt kovin paha juttu. Ei suuren suuria muutoksia siis suuntaan tai toiseen.


Negatiivisesti into loppunut ja vaikeuksia startata.


Mielestäni kotiin siirtyneet työt ja "eristäytyminen" ovat olleet positiivisia. Minulla on enemmän aikaa keskittyä ruoan laittoon ja nukkumiseen, ja olen myös tehnyt kävelylenkkejä enemmän.


Negatiivinen. Hyvin vaikea saada itsensä liikkelle kun ei tule sitä samaa mielentilan muutosta


Tullut etsittyä hyviä livejä ja treenejä, motivoivampaa tehdä "jonkun kanssa" ja ohjattuna, niin ei löysistele itsekseen.


Itseeni tämä aika on vaikuttanut herkuttelun ja roskaruuan lisääntymisellä ja liikunnan vähenemisellä. Inspiraatiota ei vain löydy joten sitä kaipaisin!


Olen alkanut pitämään enemmän huolta henkisestä jaksamisesta. Vaikutus on positiivinen.


Neljättä viikkoa kun mennään, niin alkaa jo masennus iskeä, ja on aina vaan hankalampi lähteä kävelylenkille ulos, varsinkin kun räntää sataa taivaan täydeltä.


Olen keskittynyt enemmän henkiseen puoleen mutta silti pitänyt kiinni myös fyysisestä huolehtimisesta. Mielestäni vaikutus on ollut positiivinen vaikka vaikeita aikoja elämmekin


Onneksi työmatkapyöräilyä korona ei estä, päinvastoin. On kyllä tullut herkuteltua ehkä vielä enemmän.


Olen aina liikkunut paljon eikä vallitseva tilanne ole ainakaan vähentänyt liikuntaa, ehkä jopa päinvastoin. Positiivista on ehdottomasti se, että ulkoilua on tullut harrastettua paljon normaalia enemmän! Koska arkeni on kuitenkin treenaamista lukuunottamatta hyvin passiivista (opiskelija) varsinkin nyt, kun ei edes tarvitse liikkua paikasta toiseen, tuntuu että tunnen huonoa omaatuntoa jos en jatkuvasta ole aktivoimassa itseäni jollain tavalla. Tästä syystä olen saattanut urheilla välillä usemman kerran päivässä, vaikka kroppa olisikin väsynyt. Yksi treeni päivässä ei riitä ja lepopäivien pitäminen on vaikeaa hyvällä omallatunnolla. Tämä on heijastunut myös syömiseen; mietin jatkuvasti, syönkö liikaa vai liian vähän ja mitä voisin tehdä eri tavalla. Jos ei tunne fyysisesti kovaa nälkää, syöminen tuntuu "väärältä" ja herkuttelusta tulee huono omatunto. Tähän liittyen kaipaisinkin ensimmäisessä kohdassa mainitsemaani sisältöä ja vinkkejä siihen, miten tällaisesta ajattelutavasta pääsisi irti. Olen aina syönyt perusterveellisesti (välillä liiankin), mutta nyt ankaruus itseään kohtaan sekä liiallinen syömisen ja kulutuksen miettiminen on tullut mukaan kuvioihin. Näin tilanne on vaikuttanut negatiivisesti omaan arkeen. Tuntuu hyvältä saada kirjoittaa asioita ylös, kiitos kun kysyitte!


Kyllä vain kuntopiirit kotona on lisääntynyt! Mutta vastapainoksi myös suklaan syönti eli balanssi on hyvä :) Mutta ehkä aavistus positiivisemmalla puolella ollaan, kun paremmin aikaa jää itselle, kun lasten harrastukset tauolla -kotona ollaan.


Positiivinen. Olen alkanut käyttämään nettipalveluita


Kaksipiippuinen kysymys. Toisaalta rentoudun enemmän, treenaan kotona ja päiväni ovat toimivat. Mutta toisaalta on helppo sortua houkutuksiin, katsoa leffoja liian myöhään ja nipistää yöunista.


Olen itse velvoitetöissä koska olen hoitoalalla. Vaikutus on AINA positiivinen kun treenaan valmentajani kanssa!


Olen kävellyt joka päivä ja pitänyt kirjaa syömisestä, joten en ole lihonut, päinvastoin, mutta on se vaikeaa pitää motivaatiota yllä. Jäin vielä tässä korona hössäkän keskellä eläkkeellekin.


Sekä että. Ei tule liikuttua niin monipuolisesti ja tehokkaasti kuin normiarjessa, koska jumpat salit kiinni. Toisaalta aikaa palautua paremmin ja edetä enemmän itseä kuunnellen ja fiilispohjalta. Enemmän aikaa laittaa kunnon ruokaa.


Salilla käynyt aina ahkeraan, mutta kun se meni kiinni huhtikuun alussa, niin katosi motivaatio. Alkuun vaan kotona laiskottelua eikä niin tullut katsottua, mitä syö. Viikon "masentumisen" jälkeen tajusin, että nyt on otettava itseä niskasta kiinni. Hoitajana käytössä ollut Nanan vapauta virkeytesi -valmennus ja nyt on siihen tullut paneuduttua tarkemmin. Eilen tein ensimmäisen kotijumpan ja innostuin täysin. Tehokasta, syke nousi ja hiki tuli, joten voi sitä näköjään kotonakin saada hyvän treenin aikaiseksi. Jatkossa aion varmasti tehdä lisää kotitreenejä ja yritä myös panostaa kehonhuoltoon. Ruokailujen kanssa on vielä tsempattava, tiedän, miten tulisi syödä, mutta alkuun pääseminen on haastavaa.


Vähän sekä että. huomaan, että ihonhoitorutiinit ovat "lomamoodissa", kun ei tule meikattuakaan enää niin samalla helposti jää kasvojen pesu iltaisin ja aamuisin. Toisaalta levon määrä on lisääntynyt ja nukun nyt todella hyvin. Syömisrytmi on tasapainoisempi ja teen enemmän itse ruokaa. Liikunnan määrä on vähentynyt, kun tanssitunteja eikä kuntosalia ole enää käytössä


Omalla kohdallani vallitseva aika on näyttäytynyt itsestäni huolehtimisessa positiivisesti. Olen nukkunut enemmän, ulkoillut enemmän ja puuhastellut enemmän kaikenlaista kaappien siivoamisesta käsitöihin. Olen ehtinyt myös lukea enemmän ja näen sen vahvasti itseni kehittämisenä kohti parempaa minuutta. Treenaaminen on toki epäsäännöllisempää, mutta en ota siitä stressiä, sillä tuntuu kuin arjessani olisi taas jonkinlainen rytmi. Treenaamattomuus ei tuota stressiä, sillä tässä ajassa on muutakin mikä tuottaa stressiä ja laittaa miettimään


Positiivinen, ulkoilua tullut lisättyä rutkasti ja kotitreeni on päivittäistä


ei vaikutusta, kannattaisi huomioida myös ne liikkujat joilla ei ole sellaista puhelinta että saavat sovelluksenne siihen, sähköpostin pitäisi riittää.


Vaikutus on ollut sinänsä positiivinen, että on ollut aikaa nukkua enemmän, tehdä hyvää ruokaa kotona ja esimerkiksi opiskella omalla aikataululla päivisin. Ruokarytmini on säännöllisempi ja olen onnistunut liikkumaan joka päivä edes sen ulkona kävelyn verran. Olen myös löytänyt uusia tapoja treenata kotona ja esimerkiksi portaissa myös. Negatiivista on ollut, ettei kavereita tai perhettä näe lähes ollenkaan, ja tietysti painaa epätietoisuus siitä, että voiko vielä kesälläkään viettää aikaa heidän kanssaan ja miten.


Vaikutus on yllättävästi ollut positiivinen, kun aikaa teeenaamiseen on enemmän.


Negatiivinen, ulkoilu lisääntynyt, mutta rasittava liikunta jäänyt.


Etätyötä tekemällä ruokailut vähenee ja pienenee. Kotoota on kiva lähteä metsään ruokatauolla kävelemään. Minulle tämä on näyttäytynyt positiivisena asiana.


Tuonut treeniin uusia puolia ja monipuolisuutta. Tuonut rauhoittumisen ja luonnossa liikkumisen lähemmäs itseä. Toisaalta myös huomannut sen, kuinka hankala on pysähtyä ja rauhoittua nyt kun ei ole kiire minnekään. Eli koen, että on vaikuttanut positiivisesti, vaikka osittain hankalaa onkin.


Työskentelen ensihoidossa, töissä on käytävä. Tietysti pyrimme suojautumaan mahdollisuuksien mukaan, mutta riski tartunnalle on suuri. Vapaa-ajalla olen viihtynyt luonnossa ja välttänyt sosiaalisia kontakteja, salitreenejä kaipaisi.


Tässä ajassa olen erityisen kiitollinen koiralleni, joka vie minua ulos kelillä kuin kelillä. Ilman koiraa voisi olla, että liikkuminen luonnossa ja ylipäätään ulkona olisi paljon vähäisempää ellei olematonta. Myös kotitreenaamiseen on tullut intoa lisää juuri sen takia, kun mitään muuta ei oikein voi tehdä. Töitä tehdessä tauotus usein unohtuu, ja siksi olisikin kiva löytää se itselle sopiva taukojumppa tai muutama liike, joita olisi kiva tehdä työpäivän aikana.


Osittain negatiivinen, koska lihonut ja laiskistunut, mutta samalla antoi startin itsestä paremmin huolehtimiseen ja halusin heti ryhtyä toimeen.


Päätin jo heti epidemian alkaessa, että "tämähän ei minun matkaani tule ja pilaa" eli ei juuri mitenkään, koska tsemppasin itseni jo heti alkumetreillä pärjäämään.


Ehkä positiivinen. Ei stressaavia työmatkoja ja turhia kokouksia; myös ollut aikaa syödä säännöllisesti ja miettiä etukäteen mitä syö. Toisaalta työmäärä on lisääntynyt ja tullut nopeita deadlineja enemmän, mikä on vaikuttanut syvän unen määrään - se on vähentynyt.


Stressitasot ja verenpaineet koholla, muuttui arki aika totaalisesti ja työt loppuivat seinään. Onneksi vauhtiennätykset juoksussa ovat parantuneet, sillä pääsen lenkille kun avomies palaa työpäivän jälkeen kotiin. Tullut joogattua ja venyteltyä enemmän. Sosiaalista kanssakäymistä ikävä ja ohjattua liikuntaa, ympäristön vaihtoa kova ikävä!


Itse olen viimeisimmilläni raskaana, joten korona ei ole kovin paljoa vaikuttanut liikuntatottumuksiini. Kuntokeskuksessa olisin käynyt raskausajan jumpissa, nyt olen tehnyt niitä tyytyväisenä mm YouTube apuna. Olen ollut enemmän kotona ja nauttinut siitä, joten näen että on ollut positiivinen vaikutus hyvinvointiini. Tämä voi johtua myös siitä, että jäin äitiyslomalle. Syömisiin korona ei ole vaikuttanut, enemmänkin raskaus antanut luvan hieman herkutella.


Omakotisali on ollut jo ennen virustakin, joten ei muutosta paljon. Tietysti tiettyjä liikkeitä kaipaa, isompia painoja, mutta näillä mennään.


Positiivinen, aikaa enemmän itselle


Alkuun tuli leivottua ja herkuteltua, mutta kun huomasin kilojen kertyvän nopeasti, niin jätin herkut pois. Leipoa tekisi kyllä vielä mieli, mutta en halua syödä niitä kaikkia leipomuksia. Aerobista on tullut tehtyä enemmän, kun ei pääse salille. Kotitreenit ovat läpsyttelyä, jos ei ole jokin treeni live tai video käynnissä.


Eipä juuri mitenkään. Salille ei pääse, mutta kotona on tilaa treenata. Olen onnekas. Metsään pääsee heti kun astuu ovesta ulos. Tavallaan positiivinen, koska kyllähän itsestään pitää huolehtia. Ja onneksi on välineitä. Ilmaisia livetunteja löytää verkosta helposti. FressiTV ja elixiaonline ne käytetymmät. Ruokavalio on pitänyt, ei tarvetta sen muuttamiselle. Harvemmin enää menee överiksi makean suhteen. Välillä pitää mennä makkaraa paistamaan nuotiolle, koska se on helpoin tapa valmistaa siellä ruokaa.


Positiivinen, olen liikkunut enemmän kun on ollut enemmän aikaa olla kotona. Ulkoilua tulee tehtyä paljon myös. Mieli on kirkkaampi ja virkeämpi kun mennään kesää kohti.


Vaikutus on ollut negatiivinen, koska salille ei pääse. Kotona on vaikea saada aikaiseksi mitään.


Sekä että. Pitkiä lenkkejä tullut harrastettua enemmän, mutta kotitreenaaminen tuntuu vaikealta.


Tullut enemmän ulkoiltua lapsen kanssa ja lihaskuntotreeni jäänyt vähemmälle kun ei ole tullut käytyä koronan takia salilla vaikka vielä auki.


On ollut aikaa hiihtää, 1000 km takana. Ja ollut aikaa itselle ja perheelle. Positiivisesti.


Hyvin alkanut sali innostus on jouduttu pistämään lähes tauolle mikä on todella harmi olin niin innostunut kuntosaliharjoittelusta ja aloin saamaan jo tuloksia ja lisää voimaa. Koska koronan takia työharjoittelu peruuntui olen vain kotona neljän seinän sisällä yksiössä eikä arkiliikuntaa tule juuri yhtään. Erittäin negatiivisesti vaikuttanut liikkumiseen. :(


Positiivinen, enemmän aikaa urheiluun


Ulkoilua tulee enemmän mikä on positiivista! Mutta muuten itsestä huolehtiminen esim.syömisen osalta on mennyt negatiiviseen suuntaan. Lisäksi ulkona ei oikein tahdo keksiä muuta kuin sitä perus kävelyä.


Negatiivinen, koska liikunta on vähentynyt ja syöminen muuttunut huonompaan suuntaan (herkut, hiilarihöttöjen syönti, välinpitämättömyys).


Olen laiskistunut ihan täysin. Kotitreeniä en ole tehnyt yhtään. Yritin lenkkeillä, mutta kevät toi mukanaan allergian, joten sekin jäi. Kahvakuulaa kotona siirrellään vain pois imurin tieltä. Pitäisi varmaan alkaa imuroimaan päivittäin... ;) syömisetkin on olleet ihan retuperällä. Taivun herkästi tunnesyöpöttelyyn ja hoivaan pahaa mieltä ja harmia herkuttelemalla, joten herkkuja on syöty aivan liikaa! Nyt olisi kyllä otollinen aika tutustua uusiin terveellisiin ruokiin, kun on aikaa kokkailla kotona.


Positiivisesti on vaikuttanut, saanut uudenlaisen kipinän treenaamiseen ja lenkkeilyyn. Nyt vaan kaipaisi monipuolisia ohjelmia kuten kahvakuulaa, käsipainoja, kuminauhajumppaa, kehonpainotreenejä.


Positiivisesti. Kotona työskentelemisen vastapainoksi tulee lähdettyä joka päivä lenkille, välillä lyhyemmälle hyötyliikuntalenkille, välillä pidemmälle. Aerobinen kuntoni on kasvanut ja porrastreeni sujuu. Lihaskunnon puolesta taas pelkään, tuntuu, että pari-kolme kertaa viikossa ei riitä kaiken tämän istuskelun ohella.


Tämä aika on tuntunut suorastaan lomalta treeneistä, kun salille raahautuminen on vaihtunut kotona tehtäviin lyhyempiin treeneihin eikä aikaa matkoihin tai lähtövalmisteluun ole kulunut niin paljon kuin normaalisti. Motivaatiota olen saanut treenien erilaisuudesta normaaleihin treeneihini verrattuna. Livetreenien myötä tuntuu kuin olisi saanut uusia treenikavereita, koska normaalisti treenaan aika lailla yksin. Olen myös tykästynyt joogaan. Suurimmaksi osaksi vaikutus on siis ollut yllättävän positiivinen, vaikka välillä sitä miettiikin, että voiko lyhyemmät 20-30 minuutin treenit olla "tarpeeksi tehokkaita".


Negatiivinen. Yksinään kotona on vaikea saada itsestään mitään irti. Keskittynyt lähinnä aerobiseen. Kotona istuessa tekee myös mieli syödä enemmän.


Yllättävän helposti on pysynyt motivaatio oman kunnon ylläpitämisessä.


Vaikutus on ollut yleisesti ottaen positiivinen, sillä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen on ollut enemmän aikaa.


Kiire ei ole mihinkään, kaikki asiat hoituvat nyt ilman aikatauluja. Nautin!


Nyt kun on enemmän aikaa, treenaan enemmän ja tulee myös syötyä vähemmän, koska sisällä ollessa ruokahalu ei ole koko ajan kovin suuri. Vaikutus on ollut ihan positiivinen ja olen huomannut nyt jo tuloksia siinä, mikä aikasemmin oli ongelma. On tullut treenattua monipuolisemmin. Aikaisemmin treeni on keskittynyt voiman kasvattamiseen salilla mutta nyt on ollut aikaa keskittyä myös aerobiseen puoleen ja tehtyä enemmän kuntoa kasvattavia treenejä.


Positiivinen vaikutus. Lepo mahdollista ja samalla suurempi treenimäärä yksinkertaisemmilla toteutuksilla


Varmaankin positiivinen, sillä en syö paljoa ulkona ja käytän enemmän aikaa ruoanlaittoon ja ruoan suunnitteluun. Samoin jatkuva kotona oleskelu saa oikein kaipaamaan liikuntaa, mihin toisaalta on parempi mahdollisuuskin nyt kun aikaa ei mene siirtymiin.


Korona on saanut minut lopettamaan kaiken liikunnan, teen töitä nyt kotona etänä ja istun sohvalla 24/7, tää on ihan järkyttävää... Viikonloppuisin saatan käydä pyöräilemässä tai patikoimassa mutta arkiliikunta / kuntosali on jäänyt kokonaan pois koska en uskalla salille mennä. Ja syöminen on lähtenyt TÄYSIN lapasesta..... syön koko ajan jotain ja viikonloppuisin tylsyyteen tulee avattua viini... Huoh, palaisipa elämä jo normaaliksi.


Vaikutus on vaihteleva. Osa viikoista menee hyvin ja vaikutus on positiivinen. Osa ajasta taas stressikerroin on korkealla, eikä mikään oikein onnistu (nukkumisesta lähtien).


Itse olen siirtynyt kokonaan ulkotreeneihin ja ne vielä hakevat itseään, koska en oikein ole koskaan pitänyt kehonpainotreeneistä/kotitreeneistä ja niissä on paljon opittavaa. Vielä kylläkin odotan, että pääsen takaisin levypainojen pariin!


Negatiivinen, kaipaan salille


Vaikutus on ollut negatiivinen, koska treenaaminen on vähentynyt todella paljon. Kotona on jotenkin hankalampi motivoida itseä, kun ei oikein ole tarvittavia välineitä eikä tilaa treenata kunnolla. Ulkona liikkuminen on edelleen ok, mutta kaipaan kyllä vaihtelua.

Kun jojo lähtee taas väärään suuntaan. -60 kg jo pudotettu ja +12 kg tullut jo takaisin.


Vaikutus on ollut ailahteleva. On vaikea pysyä normissa ja pitää yllä vireyttä.2. Millaista sisältöä tai verkkovalmennuksia kaipaisit hyvinvoinnin tukemiseksi valmentajilta?


Kotijumppa ohjeita. Harjoituksia, joissa kehonpaino tai kahvakuula. Ulos intervallitreenejä.


Miten välttää korona liikkuessa, mieluiten tutkittuun tietoon perustuen, ei mutu. Miten hengityssuojain vaikuttaa?


Kaipaisin kovasti tsemppiä tähän koronakevääseen, nimenomaan kokonaisvaltaista hyvinvointivalmennusta. Yksinkertaisia ohjeita miten pysyä kunnossa kun kuntosalille ei uskalla lähteä.


Erilaiset treenivinkit ja kotitreenit on todella kivoja nyt, kun salille ei pääse!


Helppoa ja nopeaa. Sellaista mitä olisi helppo tehdä vaikka pihalla ilman mitään suurempia välineitä.


Matalan kynnyksen kotitreenejä, jotka onnistuvat vähillä välineillä. Mindfulness-rentoutumisharjoitus-tyyppistä juttua. Jotenkin kun saisi kiinni siitä ajatuksesta että kevytkin harjoittelu, liikkuvuusharjoitukset jne on parempi kuin ei harjoittelua ollenkaan.


Matalan kynnyksen valmennusta etenkin niille joilla ns. pää hajoaa sisällä. Itselläni onneksi ei ole tätä ongelmaa.


Monipuolista liikuntaohjausta ja erilaisia ohjelmia. Kannustusta tässä muuttuneessa tilanteessa

Lyhyitä, helposti eri aikaan toteutettavaa liikuntaa: esim. aamulla ennen etätyöpäivää, taukojumppaa, liikuntaa hetkiin, kun energiat on vähissä, piristysruiske


Kaipaan henkilökohtaista valmennusta etänä.


Tehokkaita,monipuolisia ja halpoja


Korona-aika on monella tavalla hyvin raskasta ja ahdistavaa. Oma elämäntilanne voi olla jo ennen koronaakin vaikea, ja sitten korona aiheuttaa vielä lisästressiä. Kaipaisin vaikkapa pieniä, kevyitä valmennuksia korona-ajalle syvällisen ja tukevan sisällön kera, esim mielenterveyden ylläpitäminen, koronalta suojautuminen, ruoka/liikunta/unineuvoja sekä ihan henk koht tsemppausta liittyen kunkin henkilön tilanteeseen.


Livetreenejä! Joku valmentaja kertoo ja jumppaa mukana. Niistä saa ihan erilailla motivaatiota ja tulee treenattua, kun että olisi vaan kirjalliset ohjeet.


Nyt on joka paikka täynnä treenivinkkejä, mutta niistä puuttuu säännöllisyys. Kaipaisin sitä, että valmentaja suunnittelee ohjelman koko viikolle tai pidemmäksi aikaa ja kannustaa säännöllisyyteen. Kehonhuollon ohjeet olisi myös hyviä.


Kotitreenejä kehonpainoilla (tai kuminauhoilla / pikkupainoilla). Monipuolisia treenejä (hiit, venyttely, tietty lihasryhmä..) Myös kanava missä saisi yhteyden helposti ja kysyttyä vinkkejä jos joku mietityttää. Myös henkilökohtainen jutteluhetki vaikka pari kertaa valmennuksen aikana olisi hyvä (esim alun tavoitteet ja keskivaiheen fiilikset).

Kolmas viikko menossa hengittelyä ja en kaipaa muuta nyt korona aikana tätä kautta.


Kaipaisin enemmän mentaalivalmennusta, vinkkejä henkiseen hyvinvointiin ja jo saatujen tulosten ylläpitämiseen treeniohjelmia esim oman kehon painolla tehtäviä.


Harjoitteita ja vinkkejä vastustus- ja hapenottokyvyn parantamiseen, stressin lievittämiseen ja koronakiloista eroon pääsemiseen


Kotitreenejä ja kehonhuolto ohjeita.


Helposti lähestyttäviä mihin ei tarvitse uusia hankintoja, ehkä enemmän yleistä hyvinvointia tukevia eikä niinkään kunnon rääkkiä.


Kokonaisvaltaista; koko kropan treeniä sekä kehonhuoltoa.


Ulkotreeniohjeita!


Toivoisin treeniohjelman, mitä voi toteuttaa joko kotona, ulkona tai salilla.


Tsemppiä


Naposteluvinkkejä. Tuntuu, että etäkoulu oma ja lapsen vie jotenkin voimia ja koko ajan tarve napostella, vaikka muuten syömme oikein ja tarpeeksi usein.

Kaipaan 'aloittelijoille' sopivia yksinkertaisia mutta tehokkaita sisätreenejä ilman ihmeellisempiä välineitä.


Vinkkejä missä voisi harjoitella muualla kuin kotona . Kivoja erilaisia haasteita päiville jotka. Ainainen kotijumppa on tylsää.

erityisesti sellaista, jossa olisi hyvät ruokaohjeet kauppalistoineen. Jotenkin kaupasta yrittää vaan juosta läpi .


Kaipaan säännöllistä ja suunniteltua valmennusta. Olen innostunut kotitreeneistä, mutta syömisrutiineista olen lipsunut välillä pahastikin.


Kehonhuolto, kehonpainotreenit, Kahvakuula, tabata, lajia tukeva harjoittelu ( jääkiekko ).


Korona-aikana kaipaan enemmän kehonhuoltovideoita/-livejä. Kotitreenejä on tarjolla todella paljon, ja niitä tulee tehtyä, mutta kehon huoltaminen on aina ollut mulle suuri heikkous.


Kotitreenit kaikissa eri muodoissa ovat hyviä. Myös taukojumpat työpäivän aikana tehtäväksi.


Kannustavaa, tsemppaavaa, aktivoivaa, etäsosialisointiin aktivoivaa


Tsemppaavaa valmennusta, kotona helposti, ilman erityisiä tarvikkeita suoritettavaa treenaamista


Kaipaisin stressinhallintaan ja raskausajan treenejä.


Valmentajilta kaipaisin erilaisia vinkkejä kotitreenaamiseen: tekniikkavinkkejä (kuinka antaa erilaisia ärsykkeitä kropalle kehonpainotreenillä) ja valmennusta joka huomioisi myös henkisen hyvinvoinnin.


Ulkotreeniohjelman ja ruokavalion


Sellaista jossa on sekä ruoka- että liikuntapuolta. Erityisesti haluaisin sellaisen missä on paljon erilaisia reseptejä, nyt kun tulee kotona kokattua paljon enemmän.

Osaavaa, innostavaa, ehkä enemmän kehonhuoltoon, puhtaaseen ruokaan tms. painottuvaa


Treenit ja tasapainoinen syöminen on jatkunut hyvin poikkeusajasta huolimatta. Enemmän kaipaisin henkisen hyvinvoinnin valmennusta ja opastusta mielen tasapainoon, ehkä jonkinlaisia rentoutusharjoituksia tms...


Vinkkejä ja vaihtoehtoisia kotitreeneja


Kotitreeniä ja uusia helposti toteutettavia ja monipuolisia ruokavalioita. Jotain uutta, mutta tehokasta. Myös crossfit-tyyliset valmennukset kotioloihin olisi tosi jees!


Helppoja ja yksinkertaisia kotona toteutettavissa olevia ohjeita.

Livevideoita esim. Kehonhuoltoa, kahvakuulaa, hiittiä jne

Motivoivaa, mutta ei liian ankaraa. Valmennuksen pitäisi myös olla aika edullinen, koska tulot ovat Koronan takia laskeneet. 2. Päivittäinen liikunnan määrä on laskenut, koska työskentelen fyysisellä alalla ja olen nyt lomautettuna.


Eniten kaipaisin luontoliikuntaan erilaisia harjoitteita. Kaikki kehonpaino- ja liikuvuusharjoitukset ovat myös itseäni kiinnostavia. Myös ravitsemukseen liittyvät neuvot ottaisin ilomielin vastaan.

Itse en ole suuri netti live-jumppalähetysten ystävä. Tykkään enemmän aikatauluttaa treenit oman arjen ympärille enkä olla tiettyyn aikaan netin livelähetyksen äärellä. Vaikka se on varmasti monille toimiva tapa etäjumpata, itse tykkään enemmän esim sähköpostiin tulevista treeni-ideoista jotka voi itse sitten suorittaa kun pystyy. Teidän sovellus on itselle sopinut mainiosti.


Korona aikana on enemmän aikaa itselle! Eli voi keskittyä kunnon ylläpitoon ja maukkaaseen ruokaan. Ruokaraivaus kurssi sattui siis sopivaan aikaan.


Korona aikaan kaipaisin erityisesti sekä henkistä, että fyysistä valmennusta sisältäviä sisältöjä. Tällä hetkellä töissä käyn normaalisti ja työmatkoilla tulee liikuttua, mutta muuten liikunta on jäänyt vähälle.


Kotitreeni- tai lenkkeilyohjelmaa


Olen löytänyt nanafitin ja se on riittänyt minulle


Tehokkaat, mutta suht helpot kotitreenit ovat mieleen sekä treenit, joita voi tehdä ulkona


En kaipaa mitään erityistä. Uusi tilanne. vaikea sanoa.


Kaikki sellaiset jumppa- ja kuntoiluohjeet, joita voi tehdä kotona ilman erityisiä välineitä sopivat näin korona-aikana. Lisäksi rentoutumisvinkit eivät olisi pahitteeksi kun monilla saattaa tämä tilanne stressata. Toisaalta kaipaisi myös valmennusta ja ohjeistusta, millaisia treenejä yleisesti kannattaisi tehdä korona-aikana, onko liian kova treenaaminen uhka vai pitäisikö pysytellä peruskuntoilussa ja jättää kovemman tehon jutut myöhemmälle.


Perustekemistä, missä hyödynnetään oman kehon painoa tehokkaasti, mutta kotiympäristön huomioiden. Ei tekopirteyttä tai voi ottelua, vaan tsemppausta ja tehokasta aivot nollaavaa treeniä.


Mielestäni erityisesti kotona/ulkona toteutettavat treenivalmennukset ovat nyt In, kun itsellä omat treeni-ideat ovat rajalliset, niin valmennusten avulla saa treeneihin monipuolisuutta. Itse pidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvistä valmennuksista nyt kun tämän tilanteen vuoksi itselläni on ainakin enemmän aikaa panostaa itseeni ja omaan hyvinvointiin.

Kaipaisin tehokasta lihaskuntotreeniä ja sen rinnalle rauhallista kehonhuoltoa. Sellaista, jossa käydään läpi kaikki isot lihasryhmät. Ei joogaa.


Omalla kehon painolla tehtäviä treenivaihtoehtoja ehkä joita teiltä kyllä löytyykin. Lähinnä joiden kesto olisi 10-15min. No jaa, venyttely ohjeita kanssa lisää.


Tehokkaita nopeita jumppia, hyvin on toteutunut. Itselläni on vaikuttanut positiivisesti ja olen alkanut liikkumaan normaalista enemmän.


Kaipaan HIIT-treenejä. Ja toisaalta taas joogaa.


Kotona tehtäviä treenejä, joko ilman välineitä tai kahvakuulan kanssa.


Enemmän kotitreenejä.


Kaipaisin valmennusta, jossa tuntisin olevani osa jotain ryhmää; kuuluvani johonkin porukkaan, jossa on mukavia ihmisiä


Uusia reseptejä piristämään


Kuminauhatreenejä, nilkkapainotreenejä ja kevyitä käsitreenejä


Palautumista koskevaa asiaa. Miten tukea sitä tällaisena vaikeana aika. Myös helpot max.puolen tunnin vaihtelevat kotitreenit olisivat 👍. Välillä lihaskuntoa, välillä kehonhuoltoa ja vielä kardiotreeniä mukaan.


Itse olen treenannut paljon kotona ja innostunut livetreeneistä ja sillä saanut motivaatiota.


Terveellisiä reseptejä, inspiroivaa puhetta ja kotitreenejä ilman välineitä, vinkkejä miten pitää lihasmassaa yllä kun ei pääse salille


Päivittäistä tsemppausta, hivenen patistustakin ehkä. Selkeää tekemistä. Välipalavinkkejä..


Juoksuvalmennusta, koska se on lähes ainoa laji jota nyt voin harrastaa. Lisäksi hyvin tehdyt venyttelyvideot olisivat kivoja. Nyt on aikaa venytelläkin kunnolla.


Itse kaipaan kotitreeneihin monipuolisuutta. Koko kehon treenejä. Kotoa löytyy erilaisia välineitä ja niitä hyödyntää harjoituksissa. Tähän olen saanut omalta valmeltajalta mainion treenipaketin, joka tehtiin itselle sopivaksi ja joissa tulee omille välineille paras mahdollinen hyöty. Ei ole välineet nurkassa pölyttymässä ja kunto nousee siitäkin huolimatta, jottei pääse salille eikä ryhmäliikkatunneille.


Motivaatiota koti treeneihin


Kotijumpat olisivat tervetulleita. Kiva, että valmentaja olisi useammin yhteydessä.


Kaipaisin ehdottomasti pienessä sisätilassa tehtäviä treenejä. Nyt tulee tehtyä sitä ja tätä ilman kunnon päämäärää. Olisi ihana kun olisi selvempää että teen tiettyä ohjelmaa esimerkiksi. Nyt olisi aikaa myös venyttelylle ja kehonpainoilla tehtävään treeniin, joten näitä kaipailisin myös. Sitten toinen, mitä itse mietin hyväksi olisi ulkotreeni, jota olisi helppo tehdä esimerkiksi lenkin aikana tai lenkin jälkeen.


Jotain kokonaisvaltaista valmennusta. Stressaavalle ihmiselle ja jonka keho reagoi voimakkaasti srtessitilanteisiin. Ruokavalio josta saa pitkäksi aikaa energiaa ja hyvän olon. Ja ruoka pitäis tietty valmistaa nopeasti 😅


Pikatreenejä kotiin kun omaa aikaa on hyvin vähän ja lapset ja puoliso pyörii jaloissa. Tietty jotain venyttely-, mielenrauhoittamis harjoituksia olisi hyvä tehdä.


Selkeitä, aloittelijalle (sohvaperunalle) sopivia ohjevideoita ja treenejä.


Etätreenejä monipuolisesti


Hyviä ja tehokkaita kotijumppia ja juoksutreeniohjelmia kaipaan.


Psyykkiseen puoleen sekä rentoutusharjoituksia.


Selkeitä, tehokkaita lihaskunto treenejä, omalla kehonpainolla tehtynä, tai pienillä painoilla, koska salille ei nyt tällä hetkellä pääse


Toiveita tarjonnalle: livetreenejä, juoksijalle suunnattua kehonhuoltoa ja mentaalivalmennusta


Kaipaan kehonhuoltoa ja ns. lempeämpiä harjoittelumuotoja toteutettavaksi joko ilman tai vähillä apuvälineillä. Pilates ja meditointi erityisesti kiinnostaisi minua. Myös ravitsemukseen liittyvät valmennukset kiinnostaa.


Rentoutus, lempeä mutta tehokas liikunta.


Kotona tehtäviä treenejä


Salilla käyntiä ei voi enää harrastaa eikä juoksumatolla juoksua. Nyt teen kotona live jumppia joita ilmaiseksi on. Käyn lenkillä ja painoja nostelen partsilla. Olen lomautettu joten aikaa on. Joka päivä teen jotain liikunnallista


Tsemppaavia sisältöjä, vinkkejä kotitreenaamiseen


Olisi ihanaa saada kotitreenien ohelle jonkinlaista tanssillista liikuntaa! Kehonhuolto- ja ravintovinkit olisivat myös tervetulleita.


Paljon erilaisia kotitreenejä (esim eri teemat päiville), vinkkejä ravintoon, reseptejä jne. Miten syödä kotipäivinä ja treenipäivinä, entäs onko suosituksia ottaen huomioon eri treenit?


Samanlaista, kuin aiemminkin. Tuttua treenaamista, mutta vain kotioloissa ja ulkona yms. Tsemppaavia viestejä!


Päivittäisiä pieniä konkreettisia vinkkejä, uutta ravitsemukseen ja liikuntaan erityisesti lihaskuntoliikunna toteuttamiseen. Jaksaminen ylipäätään vaihtelevaa, iso stressi syö voimavaroja. Tavoitteiden asettaminen vaikeaa.


saan omalta valmentajaltani oikein hyvät jumpat.


Positiivisesti, oma jumpparini vetää livenä jumppia niitä on melkein joka päivälle. muuta kun tabletti esille ja hikoileen . Ja mikä hienoa saa olla kotona.


Jotain kehonhuoltoon liittyvää, itselläni olisi kehittymisen varaa liikkuvuudessa. Myös vatsalihastreeniohjelmia olisi kiva tehdä.


Vaihtoehtoista ja yksinkertaista. Esim. monet ruoat loppu välillä kaupoista, ruokavalioissa tulisi olla hyväksti joustoa eri vaihtoehdoille. Lisäksi livetreenit ehdoton plussa.


Itseasiassa olen löytänyt jo loistavan hyvinvointivalmentajan, jonka kursseillen olen päässyt täällä sykkeessä eli Essi Määttä. Hän antaa hyvän kokonaisuuden, jossa huolletan niin mieltä kuin kroppaa. Eli lyhyitä kehoa herätteleviä venyttelyitä ja joogaa, itsetutkisteluun kohdistuva elementtejä sekä keinoja vähentää stressiä. Täydellinen paketti, jota hyvinvointivalmennuksesta kaipasin. Ehkä jonkinlaista ruokavalioviilausta ja muistuttelua ilman DIEETTIÄ olisin vielä kaivannut hyvinvointivalmennusten puolelle #koronakilot

Monipuolisia koti- ja ulkotreenejä, myös normaalia enemmän psyykkistä valmennusta ja tsemppausta.


Olen terveydenhuolloin ammattilaisena saanut osallistua nyt virkeyttä lisäävään valmennukseen. En ole ehtinyt tehdä puoliakaan jutuista, sillä olen ollut niin kiireinen hoitotyön, pieniaikaisrn etätyön ja lasten kotikoulun vuoksi. Valmennus on mielestäni ollut hyvin osuva tähän hetkeen, mutta en yksinkertaisesti ole ehtinyt sitä kaikkea tehdä. Minusta kaikki tässä valmennuksessa on ollut todella hyvää. Mutta miten pystyisi muuttamaan sen, ettei päivän tehtävät tuntuisi yhdeltä lisäasialta, mitä vuorokaudessa pitää suorittaa? En tiedä.


Monipuolisia valmennuksia kotitreeneihin, erityisesti oman kehon painolla tehtäviä.


Kotona/ulkona suoritettavia nonipuolisia treenejä.

Koti / ulkotreenejä kehonpainolla sekä välineillä .


Lyhyitä ja tehokkaita kotitreenejä.


Ulkojumppaohjeita


Selkeä, Helppo ohjelma /ohjeet


Haluaisin saada henkilökohtaista valmennusta, esimerkiksi skype-puheluiden avulla. Lisäksi haluaisin vinkkejä siihen, miten kotona voi treenata kokonaisvaltaisesti.


Kotitreenejä sisällä ja ulkona.


Kovia treenejä kahvakuulien, käsipainojen ja kumpparin avustuksella pelkän kehonpainon lisäksi. Selkeät ruokavaliot esimerkkien kanssa.


Kaipaisin sellaista valmennusta, joka innostaisi liikkumaan aloittelijaa sekä luomaan terveellisemmät elämäntavat.


Verkkovalmennuksia, kotiruokaohjeita, kotitreeniä (ei tarvikkeita/melua)


Kaipaisin päivittäisiä muistutuksia tehdä jotain taukojumppaa. Monesti huomaa istuneensa etäpisteellä monta tuntia nousematta kertaakaan ylös. Siihen olisi kiva muistutus että nyt pylly ylös penkistä!


Olen ollut tyytyväinen oman valmentajani valmennukseen, enkä siten ole kaivannut juurikaan muuta..


Kunnon intensiviisiä kotitreenejä sekä kehonpainolla että lisäpainoilla. Koska kotitreenaus nyt ainoa treenausmuoto!


Kaipaisin psyykkistä valmennusta varsinkin armollisuudesta itseään kohtaan sekä sopeutumisesta poikkeukselliseen ja pelottavaankin tilanteeseen. Toivoisin sisältöä koskien terveellistä arkiruokailua sekä konkreettisia tietoon perustivia esimerkkejä siitä, kuinka paljon ja mitä esimerkiksi suhteellisen aktiivisesti treenaavan, mutta muutoin suhteelisen passiivisen arjen (opiskelu) omaavan nuoren naisen tulisi syödä. Syömiseen liittyen haluaisin myös vinkkejä siihen, kuinka päästä eroon syömiseen kohdistuvasta ylianalysoinnista ja liikaa miettimisestä. Lisäksi toivoisin toiminnallisia, (oikeasti!!) tehokkaita kotitreenejä, jotka haastaisivat ja kehittäisivät kroppaa monipuolisesti. Vastapainona toivoisin myös liikkuvuusharjoituksia ja lyhyitä taukojumppia, joita voisi toteuttaa kotona pitkin päivää opiskelujen ja töiden lomassa. Haluasin myös vinkkejä siihen, miten arkea voisi piristää ja miten positiivisen asenteen saisi säilytettyä.


kuntosalityyppisempää, jopa liikkeitä kotilaitteille tai ainakin käsipainojen/kahvakuulien kanssa tehtäviä liikkeitä.


Nettivalmennusta


Kotijumppia helposti toteutettavina. Lisäksi myös halpoja mutta toimivia vinkkejä ruokailuun. Nyt on enempi aikaa kokkailla mutta toisaalta vähemmän rahaa käytössä ja itsestäni tulee ainakin houkutuksille heikompi, kun ehtii pohdiskella, mitä kaikkia herkkuja mieli tekisikään.


Minulle riittää korona aikana että valmentajani kanssa käydään vaikka ulkoilemassa sekä salillakin joskus treenaamassa. Pääasia on että tulee liikettä!


Tällähetkellä menossa spagaati valmennus joka on sopiva nyt tänä aikana mutta juoksukoulu kiinnostaa


Helppoja "mummoillekin"suunnattuja liikkeitä ja venyttelyä. ja miten pidetään motivaatiota yllä.


Ruokaohjelmia (ei vain suosituksia tai vinkkejä, vaan yksityiskohtaisempaa ohjeistusta ruokineen). Liikunnan puolelta myöskin kokonaisvaltaista ohjelmaa, jossa yhdistyy voimaharjoittelu, kehonhuolto sekä aerobinen puoli siten, että toteutettavissa kotona + ulkona ilman kattavaa välineistöä.


Nyt kun suurin osa saleista on kiinni, niin kaipaa tehokkaita kotitreenejä. Kehonhuolto pitäisi tehdä enemmän ja siihen olisi myös hienoa saada ohjeita. Mentaalinen puoli on myös tärkeä osa ja etenkin näinä aikoina kun paljon kieltoja, niin täytyy yrittää pitää mieli positiivisena. Siihen kaipaisi vähän tsemppiä.


Tehokasta kotitreeniä ja arkiaktiivisuuden lisäämisvinkkejä nyt, kun liikkumista rajoitetaan ja etätyöskentely ainakin itsellä näkyy toimistotyöläisenkin keskimääräisessä askelmäärässä :S


Kaipaisin helppoja välipala ja iltapala vinkkejä omaan arkeeni. Pitkän aikaa söin aamuisin puuroa, jonka syöminen on nyt tauolla turtumisen takia. Siksi kaikenlaiset fressit ja helpot ruoka-/välipalavinkit olisivat tervetulleita. Olen ostanut joskus ruokavaliovalmennuksia, mutta ne ovat tuntuneet ajoittain jopa aikaa vieviltä, sillä olen tahtonut noudattaa niitä millintarkasti. Myös helppo kotitreeniohjelma olisi tervetullut, jotain lyhytkestoisia, mutta tehokkaita kotitreenejä, joita voisi suorittaa vaikka taukojumppana opiskelun ohella. Olisin innokas ottamaan osaa myös jonkinlaiseen haasteeseen, esim. 30 päivän tehohaaste, joka sisältäisi vaikka kolme liikettä (esim yleisliike, kyykky ja punnerrus) ja niitä tehtäisiin joka päivä tietty määrä, lepopäiviä unohtamatta.


Helppoja kotona tehtäviä treenejä, lyhyitä max. 15 min. Ilman välineitä ja välineiden kanssa


ei vaikuta onko Korona vai ei, aina voi liikkua. Nyt tarjolla paljon kivoja kotona tehtäviä treenejä. Aikaakin on enemmän kun harrastukset tauolla.


Kaipaisin kehonpainoharjoittelua kotona


Kaipaisin hyviä kotona ja ulkona tehtäviä treenejä, jotka haastavat sopivasti jokaisen oman kuntotason mukaan. Tärkeää on nyt mahdollisesti stressaavana aikana keskittyä hyvinvoinnin tasapainon säilyttämiseen ja oman olon kuuntelemiseen eli sellaiseen kannustavaa sisältöä kaipaisin. Olisi kiva saada joku suuntaa antava viikko-ohjelma esimerkiksi, sillä välillä tuntuu ettei oikein tiedä missä järjestyksessä ja kuinka paljon on hyvä treenata ilman tuttua salitreeniä.


Sisätreenejä/ulko, enemmän variaatioita.


Livetreenejä, keskustelua, avointa chattia yms striimattua keskustelua vuorovaikutuksella.


Kaipaisin kotitreenejä sekä reseptivinkkejä, kun nyt on enemmän aikaa kokkailla.


Kehonhuoltoa, rentoutumisvalmennusta, oman ajan ottamista kotona ja taukovinkkejä.


Valmennuksia joita pystyy kotona tekemään ilman välineitä.


Esimerkiksi olen huomannut, että kuminauhat on yleistyneet tosi paljon ja olisi kiva saada jokin kotitreeniohjelma keskittyen nimenomaan niihin! Vaikutus on ollut positiivinen kun on lähtenyt pois "paine" käydä salilla ja on saanut haastaa itseään rauhassa uusilla tavoilla. On tullut ihan uusi tekemisen meininki.


Lihasten ylläpito ja kasvatus ilman aktiivista kuntosaleilua. Tuntuu, että monet valmennukset/livetreenit ovat sykettä nostattavia, rasvanpolttojumppia, vaikka itse kaipaisin juurikin lihasta rakentavia harjoitteita.


Treenejä, joita pystyy tekemään kotona/ulkona ilman suurta määrää erilaisia apuvälineitä (kahvakuulat, käsipainot, kuminauhat yms.)

Myös juoksuvalmennukset/porrastreenit kiinnostelisivat.


Etätyö ja kotona oleminen voi olla monille myös hyvä asia, kun ehkä ymmärretään, ettei aina tarvitse kuntosalia treenaamiseen. Valmentajilta ja alan osaajilta minä kaipaisin vinkkejä mm.

a ) Kehonpainoharjoitteluun sekä kodin välineiden hyödyntämiseen. Vesipulloista ja vaikka säilykepurkeista saa hyviä treenivälineitä ja sohvan nojaa voi käyttää apuna vaikka dipeissä.

b) Taukojumppaideoita työn tauottamiseen.

c) Lyhyitä tehokkaita treenejä, joita voi tehdä kotona.

d) Eri vaativuusversioita perusliikkeistä, joita voi tehdä kotona.

e) Vaihtelevuutta perusliikkeisiin, jotta treenaaminen pysyy mielenkiintosena.


Kaipaisin kotitreenejä, nopeita ja tehokkaita. Vinkkejä, miten luoda sopiva treeniohjelma esim. viikolle tai kuukaudelle jne. Henkisiä juttuja myös, esim. toimistotyössä jaksaminen, tauottaminen ja taukoliikunta...


Aerobic tai zumbaa. Tanssia.


Minusta koronaviruspandemian aikainen verkkovalmennus on ollut oikein hyvä. Sillehän emme voi mitään, että tilanne on mikä on eikä kokoontumisia voida totetuttaa.


Miten pitää mieli positiivisena (ainakin suurimman osan ajasta) ja välttää etätyössä suurimmat selkä- ja niskajumit.


Painoilla tehtävät jumpat ja lihaskuntotreeni


Kehonpainotreenejä, kotisalin varustus kun on huono. Myös perheen pienimmät mukaan ottavia kokonaisuuksia. Myös ulkona tehtäviä harjoitteita, esim, pururadalle tai takapihalle toteutettavaksi. Juoksuohjelmia! Ruokailun suhteen, viikon helpot reseptit ja ostoslista, alkaa jo samat sapuskat päivästä toiseen tympäistä ja ainainen keittiön siivous. Eli yhden padan ruokia koko perheelle :)


Ruokavaliovinkkejä, pari treenejä ja kotitreenejä.


Näin korona-aikaan toivoisi helposti videolta seurattavia kotitreenejä eri tasoryhmille sekä juoksutreenejä. Myös helppoja ja terveellisiä reseptejä. Joogat ja meditaatiot ovat myös kivoja.


Raskaudenjälkeistä valmennusta toivoisin! <3

Tällä hetkellä on hyvin eri valmentajat ottaneet huomioon asiakkaiden hyvinvointiin tavoittelevat valmennukset. En mitään!

Kotitreenejä ja ruokavinkkejä


Toivoisin kotitreeni videoita ja livejä. Niiden avuilla saa enemmän irti itsestä. Vinkit terveellisiin leivokset yms olisi tosi hyviä, sillä mieli haluaa lohdutusta, mutta ei kuitenkaan tule liikkuttua niin rankasta että kalorit palaisi tarpeeks.

- yhteistä treeniä valmentajan kanssa ennalta sovittuna ajankohtana, mielellään fyysisesti samassa tilassa

- kaipaan ryhmäliikuntaa - johdettua spinningiä ja bodypumpia, liikunta tänä päivänä kevyempää


selkeitä tunteja ilman sen kummempaa puhetta. kestoltaan 30-60 min ja erityyppistä, voimaa & liikkuvuutta & palautumista edistäviä tunteja.


Kaipaan valmennusta missä saa haastaa itseään kotioloissa, puistotreenejä, porrastreenejä, juoksua jne. Myös selkeät ohjeet ruokailuun motivoi minua, tykkään että on annettu erilaisia reseptejä ruoista.


Tänä aikana kaipaisin jotakin tehokasta ja helpostintoteutettavaa kotona/ulkona tehtävää treeniä.


Koti- ja ulkotreeniohjeita, monipuolisesti! Juoksuohjelma voisi olla hyvä.


Max 45min kestäviä ja helposti kotona toteutettavia treenejä.


Mielellään treeniohjeiden lisäksi ruokavalioihin kannattais perehtyä lisää... Ainakin itsellä ruokatottumukset ovat huomaamatta muuttuneet " karanteenin" aikana...


Livejumppia

Aikataulutetut päivät auttaisivat pysymään rytmissä vaikka ei poistuisi juurikaan kotoa.


Videotreenejä, joissa vedetään alusta loppuun mukana.


Lyhyitä treenejä joita voi tehdä taukojumppana. Yläkropan liikkuvuutta parantavaa liikuntaa eikä käsien päällä oloa tai askelkyykkyjä. Vaikutus on ollut negatiivinen, liikunta ja itsestäni huolehtiminen on loppunut kuin seinään.


Vähän saisi olla haastetta lisää mutta tykänny oon


Ruokailuun ja etenkin sen monipuolisuuteen olisi ihana saada apuja. Tuntuu että korona-aika tekee sen että syö sitä samaa jauhelihaa viikosta toiseen eikä oikein muuta keksi/jaksa tehdä. Sitten on myös niin helppo kun ei kotoa saa pahemmin poistua niin sortua siihen pikaruuan tilaamiseen. Lisäksi ulkona liikkumiseen olisi hienoa saada uusia ulottuvuuksia. Perus kävely alkaa kyllästyttää.

- ohjatut jumpat (esim. HIIT, kehonhuolto myös mindfullness -tyyppistä) katsottavissa oman aikataulun mukaan.

-koko perheelle sopivia leikinomaisia jumppatuokioita

-omassa elämässä kotijumpat olleen nro 1 jo ennen koronaa. Sama kotijumpparutiini sius jatkuu ja myös samalla pääasiallisesti terveellisellä ruokavaliolla mennään, koronalla aika tai ei. Itsestä huolehtimiseen ollut jopa enemmän aikaa ja energiaa.


Ravintovalmennusta (suuntana välimeren ruokavalio/ sydänterveys)


Kaipaisin lyhyitä, tehokkaita treenivideoita ja lyhyitä tsemppivideoita valmentajilta. Pitkiä ei jaksa katsoa. Erilaisia lajeja (kahvakuula, kehonpaino, jooga, pilates...) olisi kiva saada tehtyä nyt kotona kun aikaa on.


Livetreenejä ilta-aikaan/viikonloppuisin, koska päivät menevät töissä kriittisellä alalla. Saisi vähän tasapainoa elämään nyt, kun on aikaa panostaa myös omaan hyvinvointiin ja lapsen treenit ovat tauolla.


Kaipaisin lihaskuntoliikkeitä kotiin. Sekä sellaisia, joita voisi tehdä joka päivä aamuin illoin, ikään kuin hyötyliikuntana sekä puolen tunnin ja vajaan tunnin ohjelmia jumppatyyppisesti tehtävänä.


Tietysti kotitreenejä! Mikä ettei myös ulkotreenejä, esim. portaissa tehtäviä harjoitteita. Myös joogaa ja kehonhuoltoa on nyt aikaa harrastaa. Livetreenit ovat parhaita, koska se rytmittää liikkumista mukavasti ja kannustaa tekemään, kun tietää, että muutkin tekevät treeniä samanaikaisesti.