top of page

Aloita päiväsi rennosti ja iloisesti- Mun vinkit

Tällä kertaa Blogissa vieraskirjoittaja Mikaela Järvinen jakaa omia vinkkejään täydelliseen aamun aloitukseen. Tutustu siis alta Mikaelan vinkkeihin, kuinka voit aloittaa päiväsi freesimmin, tehokkaammin ja positiivisemmalla fiiliksellä!

 

Miten te aloitatte päivänne? Kuinka moni teistä torkuttaa herätyskelloa aamulla? Kuinka moni teistä nousee suoraan ylös sängystä, venyttelee hieman raajoja ja lähtee samantien liikkeelle? Syötkö samantien aamupalaa vai menetkö kenties aamulenkille? Kuunteletko musiikkia aamuisin?


Mun aamut


Mulla on aika samanlaiset aamut normiarjessa eli duuniviikkoina. Herään samantien herätyskellon ääneen. Venyttelen raajojani hieman ja nousen sängystä alakertaan valmistamaan aamupalaa ja kahvia. Useimmiten mieheni on ehtinyt jo herätä ja on todennäköisesti lähtenyt töihin varhain. Herättyäni ensimmäinen hymy nousee huulilleni, kun rakas koirani Rollo availee silmiään ja katsoo mua unisena. Hän on kova nukkumaan aamuisin, joten hän vilkaisee mua pikaisesti ja sitten jatkaa unia. Menen suukottelemaan häntä, jolloin Rollon häntä alkaa hieman heilumaan. Ihanin aamukohtaaminen. <3


Aamupalan antimet vaihtelevat, joten en ala niitä tässä avaamaan. Joka tapauksessa, haluan aina, että mulla on sopivasti aikaa syödä hyvin ja rauhassa sekä juoda kahvia rennosti. En pidä kiireestä ollenkaan aamuisin. Se ei ole mun mielestä kivaa ja se antaa mulle negatiivisia fiiliksiä. Aamutoimien tekeminen rennosti ja rauhassa saa aikaan paremmat fiilikset päivään! :) Aamupalan ja kahvin kanssa aloitan yleensä ehostamaan itseäni eli ei kun sotamaalaukset naamaan! Tykkään myös katsoa (tai no yleensä vain kuuntelen) aamu-uutisia joko Maikkarilta tai Yleltä.


Ennen töihin lähtöä, käyn tottakai viemässä Rollo-koiran lenkille. On oikeesti suuri pelastus, että mulla on tämä pieni cairninterrieri. Jos meillä ei olisi koiraa, niin todennäköisesti en kävisi aamulla lenkillä. Tai ainakin se olisi tuplaten vaikeampaa. Mutta siis oikeesti! Mulle on tosi tärkeää, että käyn aamulla koiran kanssa lenkillä. Jotenkin herään paremmin aamuun, kun pääsen hengittämään ulkoilmaa. Ai että! <3

Mun vinkit päivien starttaamiseen


Seuraavaksi voisin jakaa teille omia vinkkejäni päivien aloittamiseen. Mun päiväni alkaa aamun tunteina. Jollakin toki voi olla sellainen työ, että nukkuu aamut ja päivä alkaa iltapäivästä. Sekin on jees! Näitä vinkkejä voi käyttää milloin vain:


1. Älä torkuta Torkuttaminen on sellainen juttu, että mielestäni kaikkien tulisi lopettaa se. Kun sä torkutat, niin sähän kerrot koko kropallesi ja aivoillesi tosi selkeesti, että et halua herätä tähän päivään. Väkisin sun aamusi alkaa siis aika negatiivisin tuntein. En suosittele, joten lopeta torkuttaminen.


2. Venyttele ja juo lasillinen vettä

Mä pyrin aina muistamaan, että ennen kuin nousen sängystä, niin venyttelisin niskaani ja joskus saatan mennä aamulla jopa polvilleni ja vedän selän niin pitkäksi kuin vain saan. Kädet ja jalat kannattaa myös venyttää rennosti. Pointtina on se, että tärkeintä on venyttely heti aamulla herätessäsi. Mun mielestä tekniikalla ei ole väliä. Kunhan herätät kroppasi ja verenkierto lähtee liikkelle. Venyttele rennosti ja hemmottele kroppaasi. Venyttelyn jälkeen juo lasillinen vettä. Vesi herättää sun aivot, mielen sekä aineenvaihdunnan.


3. Syö ravitseva aamupala ja syö se rauhassa

En tosiaan lähde avaamaan tähän, millainen on ravitseva aamupala. Suosittelen ottamaan selvää tästä ammattilaisilta. Täällä Syke Tribellä on varmasti apua myös ruokahommeleihin, joten mene ihmeessä katsomaan Marketplacestä erilaisia verkkovalmennuksia. Sen vaan sanon, että aamiainen on tosi tärkeä osa päivää, ja mulle ei ainakaan riitä yksi leipä. Aamiaisen tulee olla monipuolisempi. Vielä tärkeämpää ainakin itselleni on aamiaisen syöminen rauhassa ja hitaasti. En pidä itse lainkaan siitä, että aamiainen tulisi syödä 5-10 minuutissa. Siis eihän se terveellistäkään voi olla! Joten herää vaikka vähän aikaisemmin ja syö nauttien. Kehosi ja aivosi kiittävät varmasti. <3


4. Käy ulkoilemassa


Mulla on tosiaan koira, jota lenkitän aamuisin. Tämä hetki on aina tosi tärkeä mulle, koska saan aikaa aamulla olla koirani kanssa sekä pääsen nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Me tehdään yleensä reipas kävelylenkki Rollon kanssa. Okei, joskus koirani on vähän hitaammalla fiiliksellä ja pysähdymme haistelemaan naapureiden koirien hajuja. Se on ihan ok. Yleensä otan niistä pysähdyksistä ilon irti ja katselen maisemia ja taivasta ja hengitän rauhassa. Aamulla olisi tosi hyvä, että aktivoit aivojasi myös näköaistin avulla ja rauhoitat mieltäsi katselemalla ympäristöäsi.



5. Kuuntele musiikkia


Tämä on mun ehdoton suosikki vinkki teille. Musiikilla on tosi iso vaikutus aivoihin. Musiikki herättää eloon erilaisia tunteita ja siksi mä kuuntelen yleensä aamuisin joitakin ihan mun lempparibiisejäni. Sellaisia voimabiisejä, joista tulee superhyvä fiilis tilanteessa kuin tilanteessa. Mun lempparibiisit aktivoi mua myös motorisesti jonkin verran. Joskus alan heiluttelemaan käsiä rumpusoolon tahtiin tai kävelyni muuttuu hitaammaksi tai nopeammaksi biisin soidessa. Mahtavaa! Joskus jokin biisi myös laittaa muistelemaan jotain superkivaa tapahtumaa tai tilannetta. Esimerkiksi mun lemppari artistin biisit saa mut aina niihin hetkiin, jolloin olen ollut fiilistelemässä keikkaa ystävien kanssa. Niistä muistoista tulee mahtava fiilis! <3




Toivottavasti näistä olisi hyötyä jokaiselle lukijalle. Ottakaa käyttöön vaikkapa vinkkejäni yksi kerrallaan. Muistakaa aloittaa päivänne aina rennosti ja iloisesti. :)


Terkuin, Mikaela

Instagram: @mikaelajar





OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page