top of page

Minun tarinani: Henriikka PitkänenKaikki alkoi syys-lokakuussa 2017. Olin jo pidemmän aikaa ollut kyllästynyt omaan sen hetkiseen oloon ja ulkonäköön. Välttelin sosiaalisia tilanteita, en halunnut kohdata ihmisiä. Keksin erilaisia syitä, ettei tarvitsisi viettää aikaa kodin ulkopuolella. Olin ahdistunut siitä miltä näytin. Mikään vaate ei sopinut päälle tai näyttänyt hyvältä. Tämän vuoksi vietin mielummin aikaa kotona kuin muualla.


Tuo syyskuinen aamu kuitenkin teki muutoksen omaan elämääni. Heräsin aamulla kirkas ajatus päässäni, nyt on tehtävä jotain asialle. En muista olinko nähnyt jotain unta vai miksi asia oli niin kirkkaana ajatuksissa jo heti herättyäni. Tuttuun tapaan otin puhelimen pöydältä ja aloin selata Facebookia. Huomasin mainoksen uudesta kuntosalista, joka oli avattu. Tuumasta toimeen, laitoin viestiä salille ja jo samana päivänä menin tutustumaan salille. Tuon tutustumisen yhteydessä kirjoitin myös vuoden sopimuksen kuntosalille.


Elämäntapamuutos alkuun


Kuntosalille liittymisen jälkeen alkoi todellinen elämäntapamuutos. Olin joskus vuosia aikaisemmin käynyt kuntosalilla, joten laitteet olivat tuttuja ja jotenkin myös itse treenaaminen. Muistaakseni kävin noin kaksi viikkoa omatoimisesti salilla, kunnes mieleeni tuli ajatus personal trainerin palkkaamisesta. Mietin pitkään, mitä tehdä. Eniten huolestutti hinta. Lopulta sovin tapaamisen erään pt:n kanssa. Muistan tuon tapaamisen kuin eilisen päivän. Jännitti niin, että mahaan sattui. Pelotti, miten minut kohdataan tuossa tapaamisessa. Näin jälkikäteen voin sanoa, että jännitin aivan turhaan. Juteltiin pitkään siitä, miten olen päätynyt tilanteeseen jossa nyt olen. Mitä olen valmis tekemään muutoksen eteen sekä mitkä ovat tavoitteeni. Päädyin tuon tapaamisen pohjalta ostamaan 12 tapaamiskertaa (perään ostin vielä toiset 12 kertaa). Nuo 12 kertaa treenattiin yhdessä salilla. Lisäksi sain henkilökohtaisen ravintosuunnitelman, jota lähdin toteuttamaan.


Alku oli loppujen lopuksi helppo. Noudatin ruokavaliota täysin ja paino alkoi tippua. Kun paperille oli merkattu mitä syödä, sitä oli helppo noudattaa. Jouluun mennessä olin saanut jo melkein 10kg pois. Tasaisesti putoava paino sai motivaation pysymään yllä. Tiesin, että nyt tulen onnistumaan. Olin myös päättänyt, että minun on onnistuttava. Se on nyt tai ei koskaan. Jos nyt en muuta elintapojani, sairastun diabetekseen, verenpaine nousee yms. Ei, olin tuolloin vasta 30, en voi kohdella itseäni enää siten, kun olin kohdellut.


Kaksi vuotta elämäntapamuutoksen aloittamisesta


On kulunut reilut kaksi vuotta siitä, kun aloitin elämäntapamuutoksen. Päivääkään en kadu! En väitä, että koko kaksi vuotta olisi ollut helppoa ja pelkillä ruusuilla tanssimista. Ehei, sitä se ei todellakaan ole ollut. On ollut ylämäkiä ja alamäkiä. On ollut onnistumisia ja epäonnistumisia. En olisi koskaan uskonut, mitä kaikkea tuo elämäntapamuutos saa aikaan. Olen opiskellut ravintovalmentajaksi ja auttanut ihmisiä alkuun oman elämäntapamuutoksen kanssa. Olen saanut mahdollisuuden toteuttaa oman verkkovalmennuksen, Muutos by Henriikka. Kyseinen verkkovalmennus on suunniteltu nimenomaan elämäntapamuutoksen aloitukseen. Siinä keskitytään syömään riittävästi sekä säännöllisesti unohtamatta kuitenkaan nauttia elämästä. 


Rehellisesti sanottuna, tuo päätös aloittaa oma elämäntapamuutos on ollut paras jonka olen tehnyt muutamaan vuoteen. Fyysinen kunto on parantunut vaikka parannettavaa toki vielä on. En enää ahdistu sosiaalisista tilanteista, vietän vapaa-aikaa ystävien kanssa sekä nautin elämästä! 


-Henriikka


Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page