top of page

Herkuttelu kuriin hyvällä nukkumisergonomialla

Nukuttuasi hyvin olet vähemmän kiukkuinen ja paljon ystävällisempi sekä ymmärtäväisempi lisäksi liikunnan harrastamisesta tulee helpompaa ja herkuttelukin kestää halinnassa.

Eva Wahlstrom, SYKE tribe ja Tempur suomi - univalmennus

Valitettavan moni meistä nukkuu huonosti ja palautuminen on usein riittämättömällä tasolla. On todettu, että huonolla unella on merkittävä vaikutus myös painonhallintaan. Huonot yöunet johtavat usein epäterveellisiin ruokailutottumuksiin. Univajeen seurauksena ei syödä pelkästään enemmän, vaan myös epäterveellisemmin. Univajeen seurauksena herkut ja nopeasti verensokeria nostavat ruoka-aineet houkuttelevat terveellistä ja ravitsevaa ruokaa enemmän. Univajeen aiheuttamaa kovaa nälkää paikataan usein myös pikaruualla, koska väsymyksen vuoksi ei vaan usein jaksa valmistaa ruokaa itse. Tämä ei ole pelkästään tutkimuksissa havaittu ilmiö, vaan ihan arjessakin selvästi havaittava – ei ole harvinaista, että terveelliset elämäntavat lisääntyvät kuin itsestään ihmisen alkaessa nukkua enemmän.


Hyvän unen merkitys on helppoa todeta ja ymmärtää. On kuitenkin eri asia saattaa käytäntöön omassa elämässä viisaatkaan opit, jos on tekemässä muutosta yksin ja ilman opastusta. Nämä asiat innoittivat Eva Wahlströmin ja Tempurin julkaisemaan Taju kankaalle -verkkovalmennuksen SYKE Tribe verkkovalmennusten markkinapaikkaan.


Eva Wahlström haluaa jakaa kokemuksensa ammattiurheilijan näkökulmasta; mitkä asiat ovat auttaneet häntä itseään pärjäämään niin henkisten kuin fyysisten haasteiden kanssa. Korkealla suoritustasolla unen häiriöiden todennäköisyys kasvaa ja erilaiset nukkumisergonomian ja unenhuollon keinojen soveltamiset omaan elämään nousevat merkittävään asemaan. Ilman niitä ei Evan omien sanojen mukaan olisi tullut menestystä.


”Tiedän itse, kuinka helposti uni ja palautuminen jäävät huomiotta elämän kiireiden keskellä. Kuitenkin se ero, jonka huomaa omassa olossa, kun tekee muutoksia esimerkiksi nukkumisasennon, makuuhuoneen lämpötilan ja kofeiinin nauttimisen suhteen on uskomattoman suuri. Valmennuksen tarkoitus on olla tukena ja auttaa osallistujia pitämään parempaa huolta itsestään. Tämä unohtuu liian usein, vaikka sen pitäisi olla yksi elämämme tärkeimmistä prioriteeteistä”, Eva kommentoi syitä valmennuksen kehittämiselle.

Evan lisäksi valmentajina toimivat Tempurin nukkumisergonomian asiantuntijat; fysioterapeutit Janika Kiuru ja Pasi Koistinen.


Taju kankaalle – verkkovalmennus opastaa ihmisiä miten minimoida uneen liittyvät häiriöt, mikä merkitys terveellisillä elämäntavoilla ja liikunnalla on uneen ja näin nostaa omaa toimintakykyä arjessa.

Lisätietojen antajat:

Terhi Immonen

Toimitusjohtaja / SYKE Tribe

0442522642

Pasi Koistinen

Fysioterapeutti, Tempur

050 324 1647

Tutustu valmennukseen:


 
SYKE Tribe on mobiiliverkkovalmentamiseen erikoistunut valmennusalusta ja kauppapaikka, joka etsii jatkuvasti uusia ja innovatiivisia tapoja liikuttaa ihmisiä. SYKE Triben omissa valmennusfilosofioissa motivoiminen ja inspiroituminen ovat keskeisessä roolissa.

コメント


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page