top of page

JUOTKO TARPEEKSI VETTÄ?

Tiedäthän että veden juominen on tärkeää hyvinvointimme kannalta?


Vettä tulisi juoda henkilöstö riippuen 2-3 litraa päivässä!

Veden juominen on tärkeää terveydelle. Se puhdistaa kehoa, edistää aineenvaihduntaa ja auttaa säilyttämään terveen painon. Se myös auttaa ihon kunnon säilyttämisessä ja auttaa pitämään hikirauhaset toiminnassa.

Ihmisen keho koostuu pääosin vedestä, ja sen tarve vaihtelee iän, sukupuolen, painon ja fyysisen aktiivisuuden mukaan. Yleisesti suositellaan, että aikuiset juovat vähintään 8 lasillista vettä päivässä. Tämä määrä voi kuitenkin vaihdella henkilöstä toiseen. Esimerkiksi urheilijat tarvitsevat enemmän vettä korvaamaan hikoilun aiheuttamaa nestetappiota.


On tärkeää juoda riittävästi vettä päivittäin, sillä vedenpuute voi aiheuttaa päänsärkyä, väsymystä, huimausta ja heikkoa suorituskykyä. Veden juominen myös auttaa säilyttämään terveen ruoansulatusta ja auttaa välttämään turhia kaloreita.

Veden juominen ei ole aina helppoa, ja monet ihmiset valittavat, että he eivät juo tarpeeksi vettä. On kuitenkin monia tapoja parantaa veden juomista. Voit esimerkiksi asettaa itsellesi päivittäisen juomatavoitteen, hankkia juomapullon, johon voit merkitä juotujen lasien määrän, tai lisätä veteen makua esimerkiksi mintun, sitruunan tai vesimelonin kanssa.


 

Lähdevesi vs. Kraanavesi? Vesissä on myös eroja!


Lähdevesi on parempaa kuin kraanavesi. Tämä johtuu siitä että kraanavedessä molekyylit 40 molekyylin klimpeissä ja lähdevedessä 10-20 molekyylin klimpeissä. Tämä info on Jukka Harjun tekstistä lehdessä Body nro 4 -2012. Hän sanoo fiksusti tämän siinä näin:

”Ajattele jos asuntosi ulkopuolella olisi 40 ihmistä ryhmähalauksessa. Voiko tämä ihmisklimppi siirtyä oven läpi kotiisi yhdellä kertaa? Ei porukan pitäisi päästää irti toisistaan ja tulla paljon pienemmissä ryppäissä.”

Kraanavesi voi siis mennä herkemmin vain läpi kehon ja joudut suoraan vessaan veden nauttimisesta. Vesi ei imeydy kehoon vaan huuhtoutuu suolistosi läpi.

 

Riittävä veden määrä?


Tiedät että et todennäköisesti juo tarpeeksi jos joku alla olevista toteutuu:

  • Virtsa on tummaa ja sitä on vähän! (erityisesti aamun eka pissa)

  • Janottaa!

  • Sinulla on ummetusta.

  • Lisäät nesteen saantia ja huolehdit nestetasapainosta:

  • Paljon vettä, paljon nestepitoisia marjoja, kasviksia, jne. (mm. kurkku on isoksi osaksi vain vettä).

  • Sitruunamehua loraus veteen

  • Lisää esim. vuoristosuolaa hieman veteesi jotta neste imeytyy paremmin.


Yhteenvetona voidaan todeta että veden juominen on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa. Riittävän veden juominen auttaa pitämään kehon toiminnat normaaleina, parantaa suorituskykyä ja auttaa ylläpitämään tervettä painoa. On tärkeää juoda tarpeeksi vettä päivittäin, ja jos juominen tuntuu vaikealta, on hyvä keksiä tapoja parantaa juomatottumuksia.Коментарі


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page