top of page

Panosta hyvinvointiisi!

Päivitetty: 15. jouluk. 2022

Miksi omaan hyvinvointiin kannattaa panostaa?
Hyvinvointi on iso osa jokapäiväistä elämäämme ja sen ylläpitäminen on tärkeää! Panostamalla hyvinvointiisi tunnet olosi terveemmäksi ja onnellisemmaksi sekä parannat sekä fyysistä että henkistä terveyttäsi. Se voi myös auttaa sinua saavuttamaan tavoitteitasi.


Hyvinvoinnin on osoitettu olevan yhteydessä moniin positiivisiin asioihin elämässä, kuten parempiin suorituksiin työssä ja koulussa, parempaan terveyteen ja onnellisuuteen. Panostaminen omaan hyvinvointiin voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja elämään parempaa elämää. Hyvinvoinnin parantamiseen voi kuulua asioita kuten terveellinen ruokavalio ja liikunnan harrastaminen, stressin hallinta ja lepo. Tiesithän, että meiltä löydät kaikkiin näihin sopivat valmennukset? 

Miksi liikunta ja itsestään huolta pitäminen on tärkeää?


Liikunta ja itsestään huolta pitäminen ovat tärkeitä monesta eri syystä. Ensinnäkin, liikunta edistää fyysistä terveyttä ja auttaa pitämään painon kurissa. Liikunnalla on myös positiivisia vaikutuksia mielenterveyteen, ja se voi lievittää stressiä ja masentuneisuutta. Lisäksi liikunta edistää hyvää unta ja auttaa ylläpitämään hyvää kuntoa iän myötä.


Liikunta on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa ja se tuo monia positiivisia vaikutuksia kehoon ja mieleen. Liikunnan harrastaminen auttaa parantamaan kuntoa ja lihasvoimaa, lisäämään energiatasoja ja parantamaan yleistä terveyttä.


Liikunta voi myös auttaa vähentämään stressiä ja lievittämään masennusta ja ahdistusta. Lisäksi liikunta voi lisätä itsetuntoa ja parantaa yleistä hyvinvointia. Kaiken kaikkiaan liikunnan harrastaminen on hyvä tapa pitää keho ja mieli terveenä ja toimintakykyisenä.

 

Kuulutko niihin, jotka aloittavat liikunnan harrastamisen, mutta eivät syystä tai toisesta pysy päätöksessään? Tässä sinulle 10 syytä harrastaa liikuntaa!


Joskus päätöksessä pysyminen vaatii riittävän syyn. Sellaisen, joka pysyy kirkkaana mielessä. Voisiko joku näistä hyödyistä olla sinun motivaattorisi?


1. Itsevarmuus ja identiteetti vahvistuu. Liikunnan säännöllinen harrastaminen saa tuntemaan onnistumisen kokemuksia, pystyvyyden tunne paranee ja itsetunto kohenee. Myös säännöllisen liikunnan tuoma ryhdin paraneminen vaikuttaa itsetuntoon. Lisäksi niin sanottu liikkujan identiteetti vahvistuu. Säännöllisen liikunnan avulla kokemus itsestä aktiivisena vahvistuu, sen sijaan olemus sohvaperunasta väistyy!


2. Sosiaalisuus ja ystäväpiiri laajenee. Vaikka lajisi olisi yksilölaji, siitä huolimatta samanhenkisiin ihmisiin törmää joko aidosti tai sosiaalisten kanavien kautta.


3. Liikunnan vaikutuksista mielialaan on paljon tutkimustietoa. Erityisesti luonnossa liikkuminen vaikuttaa positiivisesti mielialaan. Japanissa jopa lääkärit määräävät metsäterapiaa masentuneille.


4. Liikkuja voi suhtautua painonhallintaan vapaammin. Kun kulutus on suurempaa, voi herkkuja syödä silloin tällöin vapaammin pelkäämättä vyötärölle kerääntyvistä rasvamakkaroista.


5. Liikunta kohentaa yleiskuntoa. Ei ainoastaan parempi tulos cooper-testissä, vaan jaksaminen arjessa sujuu helpommin.


6. Stressin sieto on parempi hyväkuntoisella. Kaikki kokevat stressiä, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Hyväkuntoisen keho ei reagoi ylikuormittumiseen yhtä herkästi kuin huonokuntoisen kroppa.


7. Lihaskunnolla on sitä suurempi merkitys, mitä vanhemmaksi tulee. Ei ole tarkoitus kyykätä 100 kiloa senioreiden vahvamieskisoissa, vaan kyykkääminen ylös tuolista voi olla riittävä haaste eläkeläiselle, ellei lihaskunnostaan ole yhtään pitänyt huolta!


8. Nukkuminen on parempaa liikkujalla kuin ei-aktiivisella liikkujalla. Liikunta parantaa unen kestoa ja laatua sekä vähentää yöllisiä heräämisiä. Liikunta rentouttaa sekä kehoa, että mieltä hormonien sekä elimistön lämmönsäätelyn kautta.


9. Erilaiset vaivat voivat vähentyä liikunnan avulla. Esimerkiksi virtsankarkailuun ja vaihdevuosi-oireisiin on todettu helpotusta liikunnalla.


10. Luusto pysyy iänmukaisesti vahvana liikunnan avulla. Erityisesti luustoliikunta kuten tärähtelyä tai hyppelyä sisältävät pallopelit tai juoksu ovat sopivia lajeja.


Kaiken kaikkiaan hyvinvointiin kannattaa panostaa, koska se voi tuoda monia positiivisia muutoksia elämääsi! <3
 

SYKE Tribe valmentajille


SYKE Tribe on skaalautuva valmennusalusta, joka auttaa valmentajia tuottamaan tehokkaita, laadukkaita ja monipuolisia valmennussisältöjä, oli sitten kysymys yksittäisistä harjoitusohjelmista tai moniulotteisista verkkovalmennuksista.SYKE Tribe kuluttajille


SYKE Tribe on markkinapaikka, valmennusohjelmisto sekä verkkovalmennusalusta, joka yhdistää kuluttajat ja valmentajat uudella tavalla - etsi sinulle sopiva valmis verkkovalmennus tai hanki henkilökohtainen valmentaja ja löydä oma polkusi. Me haluamme auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan henkilökohtaisen valmentajan tai valmiin valmennuskokonaisuuden muuttuvien trendien ja villitysten joukosta. Käytä valmentajahakuamme tai etsi sopiva valmennus SYKE Marketplacesta - matkasi kohti tavoitteitasi on juuri alkanut!
Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page