top of page

Rosanna Kulju ja SYKE Tribe - Meidän vuosi

Päivitetty: 8. toukok. 2021

Rosanna ja SYKE Tribe kehittävät yhdessä uuden digitaalisen konseptin.

Rosanna Kulju ja SYKE Tribe loivat uuden digitaalisen hyvinvointihaasteen - Meidän vuosi - Uudet digitaaliset innovaatiot

Valmentamisen käsite laajenee


Valmentaminen, verkkovalmentaminen ja coaching ei ole enää pelkästään personal trainereiden ja yritysvalmenjien työtä. Tästä yhtenä esimerkkinä Rosanna Kuljun uusi voimaantumishaaste, joka muistuttaa modernia verkkovalmentamista, mutta on silti jotain muuta.


Tunnettu somevaikuttaja ja podcast-juontaja Rosanna Kulju sanoo:


"Ei pitäisi elää viikonlopuille eikä lomille, vaan jokainen päivä ja hetki on arvokas itsessään. Tottakai tulee "kaikki on paskaa paitsi kusi" -päiviä, MUTTA aurinko nousee joka aamu uudestaan. Halusin luoda haasteen joka on helppo toteuttaa ja jolla kuitenkin voi luoda suuria muutoksia omaan arkeen. Uskon itse siihen, että elämää pitäisi elää niin ettei siitä tarvitse lomaa. Ei pitäisi elää viikonlopuille eikä lomille, vaan jokainen päivä ja hetki on arvokas itsessään. Tämän haasteen aikana on tarkoitus oppia tarkastelemaan omaa elämää ja oman elämän ympärillä olevaa elämää. Miettimään mikä on itselle tärkeää ja mikä ei, kuinka elämä ei ole kiinni rasvaprosentista ja kuinka onnellisuus on se kaikista kaunein piirre."


Mikään ei estä kokeilemasta uutta - parhaimmillaan tehdään jotain oikeasti merkittävää.


Idea on herättänyt Rosannan seuraajissa innostuneisuutta sekä kehuja ja haasteen goodiebagillinen versio myytiin heti loppuun.


Rosanna Kuljun ja SYKE Triben yhdessä luoma kokonaisuus yhdistää monta erilaista digitaalista ja perinteisempää elementtiä yhdeksi vaikuttavaksi ja yllätykselliseksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena hyvinvoinnin lisääminen hieman uudella tavalla. Ei sitä ainaista treeniohjelmointia ja "näin syöt oikein" -opastamista, vaan hyvinvoinnin lisäämistä ihan tavallisten arjen toimien kautta. Innostumista siitä omasta arjesta ja sen "tylsyydestä". Tarkoituksena oppia löytämään uusia kulmia katsoa sitä omaa tavallista elämää.


Haastetta voisi kuvata siten, että siinä yhdistyy audioiden, tekstin ja videoiden kautta tapahtuva perinteisempi sisällöntuotanto ja vaikuttamisen metodit, toisaalta siinä on myös elementtejä "elämänkerrallisesta" tarinoinnista ja self help-kirjoista tutuista tehtäväosioista. Lisäksi siinä on mukana fyysisillä tuotteilla höystettyä joulukalenterimaista yllätyksellisyyttä, mitä on nähty myös paljon yleistyneissä goodiebageissa ja -bokseissa. Tosin tämä versio haasteesta myytiin loppuun jo muutamassa tunnissa. Toteutus on SYKE Triben mobiiliapplikaatiossa, missä sisältöjä ja tehtäviä (päivähaasteita) tiputellaan kerran päivään push-ilmoitusten kera. Asiakkaat joutuvat hieman kokemaan positiivista jännitystä joka päivä sen suhteen mitä tapahtuu huomenna. Koskaan ei tiedä mitä seuraava päivä tuo tulleessaan.


Lifestyle kiinnostaa ihmisiä


Eri medioiden ja vaikuttamisen keinojen parissa työskennellyt Rosanna Kulju on aina halunnut elää elämää, josta ei tarvitse pitää lomaa. Terveellisten elämäntapojen ja toisaalta myös rennon otteen tasapaino on löytynyt pitkän työn tuloksena ja nyt moni onkin kiinnostunut hänen elämäntyylistään eli lifestylestä. Mielenkiinnosta kielii muun muassa melkein 80 000 seuraajaa Instagramissa sekä hänen podcastiensa menestys. Kauneus, terveys, muoti, hyvinvointi, koti ja ihmissuhteet yhdistävät ja kiinnostavat erityisesti naisia, mutta mitä uutta näiden ympäriltä voi keksiä perinteisten naistenlehtien tai sosiaalisten medioiden perinteisemmän sisällöntuotannon tilalle?


Somevaikuttajasta valmentajaksi vai onko kyse sittenkään valmentamisesta?


Sanoisin että ei missään olosuhteissa, kuvailee SYKE Triben toimitusjohtaja Terhi Immonen.


Vaikuttajien kyky innostaa ihmisiä on heidän supervoimansa ja ei ole mitään syytä miksi tätä supervoimaa ei voisi käyttää myös ihmisten elämänlaadun parantamiseen ja sen oman elämäntyylin löytämiseen. Ei ole kyse siitä että Rosanna kertoisi tai edes varmuudella tietäisi miten pitää elää, vaan kyse on enemmänkin siitä että tuodaan perspektiivejä ja uusia näkökulmia, joiden kautta parhaimmillaan löydetään omaan elämään iloa ja energiaa. Rosannan oma tarina ja määrätietoisuus ihastuttaa ihmisiä sosiaalisessa mediassa ja hän omaa taidon myös puhua asioista rehellisesti. Ainahan meillä on ollut motivaatiopuhujina, jotka voivat olla niin näyttelijöitä kuin tavan tallaajiakin. Ei kyvyllä inspiroida ole mitään tekemistä tittelin tai koulutuksen kanssa, saatika sen kanssa että saako toimia "coachina". Ehkä tätä haastetta voisi kutsua puhujatapahtumaksi, joka on vain uudelleenmuotoiltu digitaaliseen muotoon sekä pätkitty osiin mikro-oppisimisen keinoin, kommentoi Immonen.


"Ei kyvyllä inspiroida ole mitään tekemistä tittelin tai koulutuksen kanssa, saatika sen kanssa että saako toimia "coachina"


Uusia ansaintamalleja vaikuttajille


Tämä uusi malli mahdollistaa myös uusia ansaintamalleja sosiaalisen median vaikuttajille. Vaikuttaja voi luoda itsensä näköistä sisältöä ja mainostaa itseään sekä saada siitä korvaus sen sijaan että hän mainostaa muutoin maksuttomilla sosiaalisen median alustoilla muita yrityksiä, kommentoi SYKE Triben toimitusjohtaja Terhi Immonen.


Olemme käyneet paljon keskusteluita monien eri tahojen kanssa, joita ei ole totuttu näkemään valmentajakentässä. En usko että tämä jää yksittäiseksi kokeiluksi, vaan tästä on syntymässä uusi trendi, Immonen sanoo.


Kokeillaan rohkeasti ja luodaan uusia mahdollisuuksia


Meidän vuosi -haaste on loistava esimerkki siitä, miten erilainen ja monialainen lähestymistapa sisällön luomiseen sekä digitaalisten trendien, kuten äänikirjojen ja musiikkipalveluiden, hyödyntäminen voi tehdä esimerkiksi verkkovalmennuksista vielä vaikuttavampia.


Rohkeus poiketa kaavasta herättää mielenkiintoa ja tuo osallistujille aivan uusia ulottuvuuksia ja syitä sitoutua tekemiseen. Näin on mahdollisuus parantaa ihmisten hyvinvointia - myös korona-arjen keskellä.


Haluttiin tehdä jotain, mikä kannustaa ihmisiä innostumaan omasta elämästä, Rosanna sanoo ja kertoo esimerkiksi tehneensä valmiita soittolistoja osallistujalle. Meidän vuosi -nimen saanut 30 päivän haaste kohti energisempää arkea tuo yhteen innovatiivisesti muun muassa podcastin, YouTuben, tehtäväkirjan, blogin, mobiilisovelluksen sekä tuotekassin. Luvassa on myös äänikirjasuosituksia ja muita eri medioita hyödyntäviä ideoita.

Mä en opeta mitään vaan teen haastetta siinä osallistujien kanssa. Joka päivä tulee jotain uutta kivaa ja haluan, että ihmiset oppii elämään myös arkisin eikä vain viikonloppuisin, Kulju kuvailee.


Tutustu haasteeseen TÄSTÄ.

Lisätietoja:

Terhi Immonen, SYKE Tribe, toimitusjohtaja

+358442522642


 

SYKE Tribe on mukana eri ammattilaisten kanssa rakentamassa yhä innovatiivisempia ja innostavampia digitaalisia valmennuspalveluita, sillä tulevaisuudessa niiden tarve sekä palveluntuottajien, että asiakkaiden näkökulmasta kasvaa. SYKE Tribe haluaa auttaa yhdistämään ammattilaisia apua kaipaavien kanssa mahdollistamalla valmentajille sekä valmiin kanavan että kumppaniverkoston ja valmiit tekniset ratkaisut osaamisen skaalaamiseen. Yksi malli näistä on SYKE Marketplace.
Bình luận


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page