top of page

Se vaati kriisejä, paniikkikohtauksia ja totaalisen romahduksen, että ymmärsin.

Istuen yksin metsässä, krapulassa ja kädessä loiventava sekä rööki Sointu mietti lähtisikö jatkamaan toista päivää radalla. Kavereiden somefeediä selatessa se sitten kolahti. Kolahti kovaa. “Mä haisen röökiltä ja viinalta, istun yksin metsässä, juon siideriä ja mä asun vieläpä mun porukoiden kellarissa, eli olen persaukinen ja en oo saavuttanu ikinä mitään. En oo mitään mitä mun frendit on!”Me imemme negatiivisia ääniä päähämme kuin pesusienet!


Kun me synnymme tähän maailmaan, me synnymme tänne ilman negatiivisia ääniä meidän päämme sisällä. Nämä negatiiviset äänet iskostuu päämme sisään matkan varrella, elämän ja kokemusten varrella. Mistä nämä äänet sitten tulevat? Ympäristöstä, mediasta, yhteiskunnasta, kulttuurista, ystävistä, kasvatuksesta, vuorovaikutuksesta, kaikesta. Me imemme niitä ääniä päähämme kuin pesusienet. Ja nämä äänet ovat myrkkyä.


“Mä muistan kun siellä metsässä mut valtas aivan jäätävä paniikki. Koin, että elämä ei näyttäny yhtään siltä, miltä aattelin että se ois näyttäny sen ikäisenä. Ne paniikkikohtaukset siinä kohtaa elämää oli myös niin jäätäviä, että aattelin et jos tää jatkuu tämmösenä, niin en tiedä onko elämä ees sen arvosta. Teki mieli luovuttaa sen arjen suhteen.” Sointu muistelee

Millaista tarinaa kerrot itsellesi itsestäsi? Entä millaista tarinaa sinä kerrot elämästäsi muille?


Me kerromme itsellemme jatkuvasti tietynlaista tarinaa omasta kyvykkyydestämme, persoonastamme, mahdollisuuksistamme, osaamisestamme sekä olosuhteistamme. Monesti tämä tarina ohjaa myös sitä, millaisia tulkintoja me ympäristöstä teemme tai mitä me sieltä poimimme. Jos koet olevasi ruma ja ärsyttävä, poimit uskomuksiasi tukevia signaaleja ympäristöstäsi ja toisin päin.


Me kaikki kerromme itsestämme siis hyvin erilaisia tarinoita. Joku haluaa rakentaa voittamattomuuden ja menestyksen tarinaa, toinen taas kertoo itselleen mitättömyyden ja pienuuden tarinaa, koska kokee sen turvallisempana vaihtoehtona tai on vaan kasvanut siihen tarinankerrontatapaan kiinni.


Eli mitä jos se tarina, jota sinä itsellesi kerrot, onkin jollain tasolla haitallinen ja rajoittava?


Tämä sinun oma tarinasi, jota itsellesi kerrot, on siis vain uskomus jonka sinä luulet ja uskot olevan totta. Ongelma näissä meidän sisäisissä tarinoissa kuitenkin joskus on se, että suurin osa niistä ei ole edes tietoisia. Kuten vaikka se, että et koe olevasi riittävä. Tai että olet tyhmä. Että et ole rohkea ja reipas. Olet arvoton.


“Tää seuraava voi triggeröidä paniikkihäiriöstä pitkällä linjalla kärsiviä ihmisiä, mutta jälkikäteen ajatellen se paniikkihäiriö oli mun elämän suurimpia lahjoja. Se oli sitä, että mun kroppa kertoi mulle asioiden olevan pielessä. Se oli kuin palohälytin. Pakotti mut kohtaamaan sen, että tarvitsen ympäristöön ja omiin ajatusmalleihin radikaalia muutosta. Tää kriisi ja paniikkihäiriö sai mut ekaa kertaa lähtemään kornisti sanottuna pidemmälle tutkimusmatkalle itseeni. Se oli pitkä ja ajoittain aika epämiellyttävä prosessi. ” Sointu kertoo

Näiden oivalluksien summana Sointu haluaa raottaa omaa elämäntarinaansa. Ikään kuin opetuksena niille “nuorille Soinnuille”, ettei tarvitsisi tehdä samoja virheitä perässä. Tämä elämäntarina on rakennettu verkkokurssin muotoon.


Röyhkeästi rohkea -kurssin aikana löydät kosketuspintaa omaan tekemiseesi sekä ajatusmalleihisi. Pääset murtamaan tekemistäsi jarruttavia mielikuvia sekä haastamaan omat ajatuksesi!


Tämä kurssin ideana ei ole päästä johonkin utopistisen tilaan, jossa kukaan ei tunne mitään epämiellyttäviä tuntemuksia tai epävarmuutta. Tämän kurssin ideana on se, että me opettelemme kestämään kärsimystä ja me opettelemme kestämään epämiellyttäviä tilanteita.Lisätietoja SYKE Tribestä


SYKE Tribe on valmentajat ja treenaajat yhteen tuova valmennusalusta, joka auttaa valmentajaa motivoimaan ja hallitsemaan asiakkaitaan paremmin. Elämäntapamuutosta läpi vievälle se toimii motivaattorina, tukena ja oppaana hänen henkilökohtaisella matkallaan kohti omaa unelmaa ja parempaa elämää - olipa kyseessä sitten painonpudotus, kiinteytyminen, kunnon tai henkisen kunnon kasvattaminen. Samalla se auttaa valmentajaa tekemään kannattavampaa liiketoimintaa ja säästää merkittävästi valmentajan aikaa. Verkko- ja etävalmentamisen potentiaali sekä hyödyt on oltava kaikkien valmentajien saatavilla.


Lisätietoja:

Tuomas Immonen

CSO / SYKE Tribe

0400615399

 
SYKE Tribe on mobiiliverkkovalmentamiseen erikoistunut valmennusalusta ja kauppapaikka, joka etsii jatkuvasti uusia ja innovatiivisia tapoja liikuttaa ihmisiä. SYKE Triben omissa valmennusfilosofioissa motivoiminen ja inspiroituminen ovat keskeisessä roolissa.

Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page