top of page

Ajatuksia valmentamisesta - Maiju Wihlman

Päivitetty: 28. jouluk. 2019Olen Maiju Wihlman, 46 –vuotias porilainen Auktorisoitu FISAF personal traineri ja Suomen Fitnessurheilu ry:n virallinen fitnessvalmentaja. Olen valmentanut erilaisia asiakkaita jo vuodesta 1996, niin omistamallani kuntosalilla, Piukoissa Paikoissa sekä verkkovalmennuksessa jo kuutisen vuotta. Kaksien eri PT -opintojen lisäksi olen mm. lukenut ravitsemustieteitä, liikuntalääketiedettä sekä urheiluravitsemustiedettä ja erikoistunut kuntosali- ja fitnessvalmennukseen sekä ravintovalmennukseen. Lisäksi olen Firstbeatin hyvinvointianalyysiasiantuntija ja uusimpana Sykkeen Digital Wellbeing Coach. Pyrin jatkuvasti kehittämään tietotaitoani, jotta pystyn palvelemaan asiakkaitani ja heidän moninaisia tarpeitaan yhä paremmin ja kattavammin.

Tutustuin Syke –ohjelmistoon jo sen ollessa TNT –trainerit niminen ja koin palvelun vastaavan tarpeitani. On ollut hieno nähdä ohjelmiston kehitys ja se, miten myös meidän käyttäjien ideat ja palautteet on otettu huomioon kehitettäessä palvelua. Itse pidän siitä, että Syke helpottaa omaa valmennustani, paitsi sillä, että treeniohjelmien ja ohjelmakokonaisuuksien luominen on todella helppoa ja nopeaa, myös sillä että se tuo valmennettavan suoraan kännykkääni ja tietokoneelleni, ja mahdollistaa näin valmennettavan asiakkaan seurannan, tarvittaessa jopa reaaliajassa.

Treeniliikkeiden kuvat, ohjevideot ja kirjalliset ohjeet ovat hyvät ja liikepankki todella laaja. Omien liikkeiden lisääminen omaan liikepankkiin on myös plussa. Nämä ominaisuudet korostuvat, kun valmennettavia, erilaisine tarpeineen ja rajoitteineen on paljon ja tämän päivän valmentajankin on oltava tavoitettavissa lähes 24/7. Ei tarvitse erikseen kantaa muistiinpanoja mukana, vaan kaikki löytyy tarvittaessa, muutaman klikkauksen päästä, omasta kännykästäni.

Valmentajana pystyn samalla kertaa seuraamaan valmennettavien treenien kehitystä, painon- ja ympärysmittojen muutoksia ja voin ajastaa valmennettavilleni erilaisia tehtäviä tai kyselyitä, joista saa vastauksen suoraan valmennusjärjestelmään. Tarvittaessa saan asiakkaani kiinni viestillä, samassa järjestelmässä olevan chat -ominaisuuden avulla, näin myös viesti pysyvät ketjussaan ja näkyvät sekä kännykässäni että tietokoneellani.

Verkkovalmennuksia olen tehnyt aiemmin 2 eri alustalla, mutta vasta Sykkeen valmennusalusta on sellainen, että pystyn oikeasti seuraamaan valmennuksessani olevia ja heidän treenejään, sekä kehittymistään. Lisäksi asiakkaiden kommunikointi kanssani on ollut helpompaa, kun chat –viestien lähettäminen onnistuu kännykästä. Näin olen saanut tarvittaessa räätälöityä asiakkaan valmennusta, jos he ovat törmänneet ongelmiin ruokavaliossa tai treeniliikkeissä. Koen että pystyn näin saamaan verkkovalmennuksestakin tarvittaessa yksilöllisemmän, sen sijaan, että ohjelmat olisivat vain kasa printattavia pdf –tiedostoja, joita asiakkaan pitäisi vain kahlata itsekseen läpi.

Plussana koen myös sen, että valmennustyökalu tarjoaa verkkokauppa-ominaisuuden, videoiden yms. lataamisen ja erilaiset valmennusten käynnistysmahdollisuudet. Aiemmin jouduin mm. erikseen lataamaan videot eri palveluun ja linkittämään ne valmennukseeni ja näin maksamaan eri palveluista erikseen. Syke siis tekee valmennuksesta kattavampaa ja helpompaa!

Seuraa Maijua Instagramissa @personaltrainerisi ja tutustu hänen valmentajaprofiiliinsa.

Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page