top of page

Ajatuksia valmentamisesta - Sara Toivonen

Päivitetty: 28. jouluk. 2019


Hei,

olen liikunnan, hyvinvoinnin ja erityisesti urheiluvalmennuksen parissa työskentelevä liikuntabiologi ja liikunta-alan yrittäjä Tampereelta. Valmistun syksyllä liikuntatieteiden maisteriksi pääaineena valmennus- ja testausoppi. Aiemmalta koulutukseltani olen fysioterapeutti, lisensioitu personal trainer sekä Suomen urheiluliiton kouluttama valmentaja, jolle valmennustyö on suuri intohimo. Oma kilpaurheilutaustani on yleisurheilun moniotteluista. Ehdoton treenisuosikkini on toiminnallinen voima- sekä liikkuvuusharjoittelu ja nykyisin omat treenit tapahtuvatkin pääsääntöisesti CrossFitin parissa. 

Valmennuksessa mielestäni tärkeintä on harjoittelun yksilöllisyys sekä nousujohteisuus. Harjoittelun tulee olla myös laadukasta ja mielekästä. Moni valmennettava kokee, että harjoitusohjelman noudattamisen tulee olla myös helppoa. Tähän Syke Tribe on ratkaisu. Sykkeen mobiilisovellus on mielestäni erittäin hyvä ja tehokas työväline niin valmentajalle kuin valmennettavallekin, sillä sovelluksen avulla valmennuksen toteuttaminen helpottuu, koska kaikki valmennuksen työkalut ovat samassa paikassa. Mobiilisovellus vastaa nykyajan tarpeisiin ja sovellus toimii myös asiakashallinnan sekä yhteydenpidon työvälineenä.

Mielestäni valmennusta tulisi rakentaa valmennettavan tavoitteiden, tarpeiden sekä haasteiden pohjalta. Tärkeää on huomioida myös valmennettavan tausta ja elämäntilanne. Valmennuksen tulisi perustua tutkittuun tietoon, mutta valmennus vaatii aina yksilöllistä soveltamista ammattitaitoisen valmentajan näkemykseen pohjautuen. Koen tärkeäksi, että valmentaja pyrkii aktiivisesti kehittämään omaa ammattitaitoaan. Jokaisella valmentajalla on omat vahvuutensa, joten käytä aikaa itsellesi sopivan valmentajan etsimiseen.

Iloisin terveisin Sara Toivonen

Seuraa Saraa Instagramissa @ssaramaaria ja tutustu Saran valmentajaprofiiliin.

Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page