Kuinka personal trainer Janika lisäsi 20% liikevaihtoaan valmentajana?


syke tribe blogi personal training ohjelmisto

Mikä olikaan Firstbeat Life?


Kuten aiemmin kerroimmekin, lanseerasimme toukokuussa Syke Tribellä yhteistyön Firstbeat Life-palvelun kanssa. Mikä se olikaan?


Firstbeat on kehittänyt aivan uudenlaisen palvelun personal trainereille ja valmennusosaajille. WaaS – Wellbeing as a Service, on bisnesmalli, jonka avulla:


1. Luot poikkeuksellisia asiakaskokemuksia

2. Parannat palveluidesi laatua

3. Kasvatat myyntiä jopa 30–80%.


firstbeat life valmennus ohjelmisto kuinka menestyä valmentajana valmennusyritys

Tuottaako WaaS-malli tuloksia käytännössä? Lue Janikan tarina!


Kuten sanottua, osaavalla personal trainerilla kysyntä ylittää helposti käytössä olevan ajan. Firstbeat Life auttaa Janika Hautalaa syventämään asiakassuhteita, parantamaan valmennuksen laatua ja luomaan uusia palveluita syömättä liikaa työaikaa.


"Parissa kuukaudessa liikevaihto on kasvanut yli 20 prosenttia ja asiakkaat ovat ”tykänneet älyttömästi”.


Kuortaneelta valmistunut Janika Hautala on tehnyt omalla toiminimellä töitä personal trainerina ja liikunnanohjaajana viitisen vuotta Seinäjoen alueella. Asiakkaita hänellä on riittänyt alusta asti ja liiketoiminta on vakaalla pohjalla. Motivoitunutta asiakaskuntaa löytyy hyvin ryhmäliikuntaohjausten sekä oman aktiivisen kontaktoinnin kautta.


Asiakaskuntaani ovat pääasiassa 30–50-vuotiaat naiset, jotka haluavat saada liikunnan osaksi elämäänsä tai kehittää kestävyyskuntoaan. Dieetit ja liian kovat kuntoprojektit vain lisäävät stressiä, eli yhdessä haetaan pieniä muutoksia ja uusia tapoja arkeen.


Valmennukset kestävät minimissään puoli vuotta. Minulla on nyt noin 30 yksilövalmennettavaa, mikä on oman ajan puitteissa maksimimäärä.


Uusi lisäpalvelu on kasvattanut liikevaihtoa lähes 20 % jo parissa kuukaudessa


Tammikuussa Janika lähti mukaan Firstbeatin uuteen Wellbeing as a Service -palveluun (WaaS), joka on suunnattu nimenomaan valmennusyrittäjille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa. Firstbeat Life -palveluntarjoajana aloituksen lisäksi osallistujat saavat Firstbeatin asiantuntijoilta valmennusta palveluiden muotoiluun, myyntiin ja skaalaamiseen.


Halusin syventää asiakassuhteita ja kehittää valmennuksiani. Data auttaa valmentamaan jokaista asiakastani vielä laadukkaammin ja tarjoamaan poikkeuksellisen asiakaskokemuksen. Tästä syntyy pidempiaikaisia tuloksia.


Firstbeat Lifen tuella olen luonut uuden vaikuttavan palvelumallin, jossa aika ei rajoita liiketoiminnan kasvua ja asiakkaani saavat hyödyllistä lisäpalvelua. Palvelu on käytössä jo melkein jokaisella yksilövalmennettavallani, mistä tulee mukava summa. Liikevaihtoni on kasvanut jo yli 20 prosenttia.


Tulevaisuudessa Janika näkee uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi aktiivisemmat kuntosaliharjoittelijat voisivat hyötyä ammattilaistason tiedosta oman stressin, palautumisen, unen ja liikunnan tilanteesta. Yrityspuolen palveluihin laajentuminenkin kiinnostaa, mitä Firstbeat Life tukee myös yritys- ja ryhmäraportoinnilla.