top of page

Miten luoda ja järjestää Youtube-LIVE?

Ohjeet on luotu yleiseen käyttöön ja näitä voi hyödyntää kaikki, jotka haluavat luoda Youtube-liven, mutta ohjeet sisältävät myös ohjeita miten luotu Youtube -LIVE linkki viedään SYKE Tribe -verkkovalmennusalustalle ja kytketään osaksi verkkovalmennusta.

Miten luoda youtube live tai live striimaus ja kytkeä tämä omaan verkkovalmennukseen tai verkkokurssiin. SYKE Tribe verkkovalmennusalusta mahdollistaa LIVE lähetysten linkittämisen verkkokursseihin ja verkkovalmennuksiin youtuben sekä Vimeon kautta.
Youtube -liven luominen ja sen kytkeminen verkkovalmennukseen

YOUTUBE LIVESTRIIMIN LUOMINEN


Tässä blogikirjoituksessa saat ohjeet miten luoda Youtube-live striimi. Käydään läpi asetukset, määritellään onko LIVE suljettu vai avoin, sekä säädetään mm. interaktiivisuus eli miten CHAT kytketään Youtube -liveen. Saat myös ohjeet miten tallentaa live ja kuinka jakaa tallenne asiakkaille.


Saat myös ohjeet miten LIVE:n voi kytkeä ja ajastaa jo ennakkoon SYKE Triben verkkovalmennusalustalle, siten että asiakkaiden ei tarvitse halutessaan edes poistua applikaatiosta vaan ilmoitus LIVE:stä tulee asiakkaalle esim. 10min ennen LIVE:n alkamista push-ilmoituksena puhelimeen sekä aamulla vielä lisäksi sähköpostilla asiakkaan mailiin.


 

YOUTUBE LIVEN / STRIIMIN LUOMINEN STEP BY STEP OHJEET KUVILLA


STEP 1 = LUO LIVE STRIIMAUS YOUTUBEEN (alempi kuva)


Luo lähetys klikkaamalla yläkulmasta videon ikonia ja sen jälkeen valitse "Aloita live-lähetys".

Miten luoda youtubeen livelähetys tai live striimi ja kytkeä tämä omaan verkkovalmennukseen tai verkkokurssiin. SYKE Tribe verkkovalmennusalusta mahdollistaa LIVE lähetysten linkittämisen verkkokursseihin ja verkkovalmennuksiin youtuben sekä Vimeon kautta.
Miten luoda youtube live tai livestriimaus?

STEP 2 = SÄÄDÄ YOUTUBEN LIVEN ASETUKSET, JULKISUUS, AJASTUS JA NIMEÄ LIVE


1. Kirjoita LIVE:lle nimi

Tämä on se nimi joka näkyy asiakkaille ja voit vaihtaa sitä Youtubessa vielä myöhemmin säätämällä asetuksia.


2. Määrittele sen julkisuus (alempi kuva)

Julkinen LIVE on kaikkien nähtävillä ja piilotettu taas vain heidän saatavilla, joilla on linkki liveen. Esimerkiksi jos haluat pitää ensin julkisen liven, niin voit myöhemmin myös vaihtaa sen piilotetuksi ja jakaa linkin vain halutulle kohderyhmälle ja jossain kohtaa jos haluat että sitä ei voi enää katsoa tubessa, niin voit vaihtaa sen myös yksityiseksi niin että LIVE-tallennetta ei tarvitse kuitenkaan poistaa.

Miten luoda youtube live tai live striimaus ja kytkeä tämä omaan verkkovalmennukseen tai verkkokurssiin. SYKE Tribe verkkovalmennusalusta mahdollistaa LIVE lähetysten linkittämisen verkkokursseihin ja verkkovalmennuksiin youtuben sekä Vimeon kautta.  Onko live yksityinen tai julkinen. Miten tehdä Livestä piilotettu.
Live-lähetyksen julkisuuden ja yksityisyyden säätö

3. Säädä koska LIVE pidetään eli nyt vai myöhemmin? (alempi kuva)


--> Voit halutessa luoda jo valmiiksi useita LIVE-lähetyksiä, kerätä niiden url-linkit ylös ja kytkeä esim. SYKE Tribeen valmiiksi koko valmennuksen jaksolle.

Voit ajastaa esim. ryhmäliikuntatunnin tai webinaarin haluamallesi päivälle ja tehdä kaiken jo ennakkoon valmiiksi ja kytkeä kaiken verkkovalmennukseen tai verkkokursiin.
Youtube -liven ja striimin ajastaminen myöhemmäksi

STEP 3 = TULEEKO YOUTUBEN LIVE-esitykseen chat päälle?


Alla kuva tämän asetuksen säädöistä.


CHAT:n saat kytkettyä LIVEN asetuksista, mutta sinun tulee laittaa LIVE sellaiseksi että sitä EI ole tehty lapsille. Sellaisiin LIVE striimauksiin, jotka on myös lapsille sopivia ei saa chattia päälle. Voit tarkistaa tämän vielä lisäasetusten kautta ja tehdä myös videosta sellaisen että se ei ole lapsille, mutta siinä ei myöskään ole chattia ja tämä tosiaan onnistuu alemman kuvan mukaisesta "lisäasetukset" näkymästä.

Miten luoda youtube live tai live striimaus ja kytkeä tämä omaan verkkovalmennukseen tai verkkokurssiin. SYKE Tribe verkkovalmennusalusta mahdollistaa LIVE lähetysten linkittämisen verkkokursseihin ja verkkovalmennuksiin youtuben sekä Vimeon kautta.
Lapsille vai yli 18-vuotiaille? Chat riippuu tästä

STEP 4 = Miltä laitteelta striimataan? Striimauksen asetukset.


Oletuksena Tube tarjoaa sitä laitetta mikä sinulla on sillä hetkellä käytössä. Voit kuitenkin vaihtaa näitä myöhemmin ja kytkeä sekä säätää monimutkaisempiakin asetuksia. Tämän kirjoituksen lopussa lyhyesti ohjeet ja linkit Youtubeen näihin asetuksiin.


Lyhyesti YouTubessa voi striimata kolmella eri tavalla:


1. Verkkokameralla (tämä on oletus)

2. Mobiililaitteella (tässä on ehtoja ja ne eritelty alla)

3. Enkooderilla (striimaussovellus tai muu laite ja tästä alempana lisätietoja)


Mobiililaitteella striimaus Youtubessa (optio 2):


Voit livestriimata mobiililaitteella, jos täytät seuraavat ehdot:

  • Sinulla on vähintään 1 000 tilaajaa. Kun 1 000 tilaajan raja tulee täyteen, voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin livestriimaus mobiililaitteella on käytettävissä.

  • Kanavallasi ei ole ollut livestriimauksen rajoituksia viimeiseen 90 päivään.

  • Vahvista kanavasi.

  • Laitteesi käyttöjärjestelmä on iOS 8 tai uudempi.

  • Lue lisää tästä


Enkooderin avulla striimaamalla (optio 3) voit:

  • jakaa näyttösi tai lähettää pelikuvaa

  • käyttää ulkoisia audio- ja videolaitteita

  • hyödyntää monipuolista tuotantoa, kuten useita kameroita ja mikrofoneja.

  • Lue lisää täältä

Nämä asetukset voit tosiaan säätää siis jälkijunassa.STEP 5 = Tallenna ja jatka


Nyt päädyt striimin asetuksiin ja voit poimia ylös Striimin url-linkin, minkä voit kytkeä SYKE Tribe valmennusjärjestelmään.STEP 6 = ODOTTAVA STRIIMAUS (miltä näyttää asiakkaille)


Asiakkaat, jotka avaavat Striimin linkin ennakkoon eivät näe mitään.


Alla esimerkkikuva mobiilista ja esimerkkikuva tietokoneelta.

Asiakkaalle näkyy kuvana se kuvan minkä livelle asetit sekä kellon aika koska LIVE on ja kuinka monta minuuttia alkuun vielä on.

STEP 7 = ALOITA STRIIMAUS (TÄRKEÄÄ)


Huom! Striimaus EI ala automaattisesti.


Tuo aiempi kellonajan määrittely vain määrittelee sen miten se näkyy asiakkaille. LIVE ei koskaan käynnisty automaattisesti ellet itse käy käynnistämässä sitä.


Sinun tulee mennä koneelle mistä voit tehdä striimauksen käynnistyksen eli klikkaat "aloita live/striimaus", jonka jälkeen menet liveksi.


JOS olet striimin luoja, niin asiakkaalle näkyy striimin kuva (se minkä asetit) ja asiakkaille lukee näytöllä "odotetaan käyttäjää".


Myös liven aikana voi säätää joitakin asetuksia.STEP 8 = JÄLKITALLENNE


Jälkitallenne tulee oletuksena samalla URL:lla millä LIVE pidettiin.

Chat-viestit eivät oletuksena näy jälkitallenteessa.


Näitä voit säätää ihan normaalisti LIVE:n päätyttyä.


Voit esimerkiksi laittaa chat-viestit näkyviin tallenteeseen tai laittaa ne pois päältä.LIVE KYTKEMINEN SYKE TRIBEEN?


1. Avaa valmennus

2. Luo tehtävä

3. Kytke tehtävään video ja siihen url-linkkiMUUT LIVETAVAT JA STRIIMAUKSET SYKE TRIBESSA?


SYKE Tribe hyödyntää omana playerina Amazon AWS järjestelmää ja itse rakentamaansa playeria. Tuemme kuitenkin myös VIMEO-livejä ja VIMEO-videoiden linkityksiä Youtuben lisäksi. Lisää voit lukea täältä.


 

SYKE TRIBE

KUMPPANI, KOULUTTAJA JA MAHDOLLISTAJA

Enemmän kuin pelkkä valmennusjärjestelmä ja verkkovalmennusalusta.


SYKE Tribe on monimuotoinen ja skaalautuva valmennusalusta organisaatioille, jotka haluavat tarjota laatua. Skaalautuva valmennusohjelmisto ja valmennusovellus niin verkkovalmentamiseen, työhyvinvointivalmennuksien toteuttamiseen kuin yksittäisten harjoitusohjelmienkin laadintaan.

Ratkaisu, joka taipuu sekä mukautuu samalla kun yrityksesi kasvaa.


Kiinnostuitko?

Jätä tarjouspyyntö tai ota yhteyttä myyntiin

Ota yhteyttä SYKE Triben myyntiin ja pyydä tarjous SYKE Tribe valmennusalustasta.

Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page