top of page

Miksi liikunta ja itsestään huolta pitäminen on tärkeää?

Tällä kertaa SYKE Tribe blogissa saamme nauttia vierailevan kirjoittajan Carita Gustafsson-Tuhkusen artikkelista, jossa pääsemme syventymään kymmeneen hyvään syyhyn, että miksi kannattaa harrastaa liikuntaa ja huolehtia itsestään! Carita on terveystieteiden maisteri ja todellinen liikunta-alan ammattilainen, jonka vuoksi nyt kannattaa jatkaa lukemista!

 


Kuulutko niihin, jotka aloittavat liikunnan harrastamisen, mutta eivät syystä tai toisesta pysy päätöksessään? Jos, nyökkäsit vastaukseksi, niin tässäpä sinulle 10 syytä harrastaa liikuntaa ja aloittaa itsestäsi huolehtiminen!


Joskus päätöksessä pysyminen vaatii riittävän syyn. Sellaisen, joka pysyy kirkkaana mielessä. Voisiko joku näistä hyödyistä olla sinun motivaattorisi?

  1. Itsevarmuus ja identiteetti vahvistuu. Liikunnan säännöllinen harrastaminen saa tuntemaan onnistumisen kokemuksia, pystyvyyden tunne paranee ja itsetunto kohenee. Myös säännöllisen liikunnan tuoma ryhdin paraneminen vaikuttaa itsetuntoon. Lisäksi niin sanottu liikkujan identiteetti vahvistuu. Säännöllisen liikunnan avulla kokemus itsestä aktiivisena vahvistuu, sen sijaan olemus sohvaperunasta väistyy!

  2. Sosiaalisuus ja ystäväpiiri laajenee. Vaikka lajisi olisi yksilölaji, siitä huolimatta samanhenkisiin ihmisiin törmää joko aidosti tai sosiaalisten kanavien kautta.

  3. Liikunta parantaa mielialaa! Liikunnan vaikutuksista mielialaan on paljon tutkimustietoa. Erityisesti luonnossa liikkuminen vaikuttaa positiivisesti mielialaan. Japanissa jopa lääkärit määräävät metsäterapiaa masentuneille.

  4. Liikkuja voi suhtautua painonhallintaan vapaammin. Kun kulutus on suurempaa, voi herkkuja syödä silloin tällöin vapaammin pelkäämättä vyötärölle kerääntyvistä rasvamakkaroista.

  5. Liikunta kohentaa yleiskuntoa. Ei ainoastaan parempi tulos cooper-testissä, vaan jaksaminen arjessa sujuu helpommin.

  6. Stressin sieto on parempi hyväkuntoisella. Kaikki kokevat stressiä, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Hyväkuntoisen keho ei reagoi ylikuormittumiseen yhtä herkästi kuin huonokuntoisen kroppa.

  7. Lihaskunnolla on sitä suurempi merkitys, mitä vanhemmaksi tulee. Ei ole tarkoitus kyykätä 100 kiloa senioreiden vahvamieskisoissa, vaan kyykkääminen ylös tuolista voi olla riittävä haaste eläkeläiselle, ellei lihaskunnostaan ole yhtään pitänyt huolta!

  8. Nukkuminen on parempaa liikkujalla kuin ei-aktiivilla. Liikunta parantaa unen kestoa ja laatua sekä vähentää yöllisiä heräämisiä. Liikunta rentouttaa sekä kehoa, että mieltä hormonien sekä elimistön lämmönsäätelyn kautta.

  9. Erilaiset vaivat voivat vähentyä liikunnan avulla. Esimerkiksi virtsankarkailuun ja vaihdevuosi-oireisiin on todettu helpotusta liikunnalla.

  10. Luusto pysyy iänmukaisesti vahvana liikunnan avulla. Erityisesti luustoliikunta kuten tärähtelyä tai hyppelyä sisältävät pallopelit tai juoksu ovat sopivia lajeja.

Jos olet valmis aloittamaan nyt, voit kokeilla SYKE Marketplacesta löytyvää verkkovalmennustani “Liikunnalla hyvinvointia.”

Tämä valmennus sisältää nimenomaan sen helpon aloituksen liikunnan pariin, jos niin haluaa!

- Carita

댓글


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page