top of page

Resepti laadukkaaseen valmentamiseen

Vieraskynä: PuhtiLaadukas valmentaminen kääntää jokaisen kiven, jolla on merkitystä valmennettavan lopputulokseen ja tavoitteen täyttymiseen. Parhaimpaan lopputulokseen päästään, kun yhteistyö on saumatonta valmennettavan ja valmentajan välillä. Valmentaminen käsittää fyysisiä ja mentaalisia harjoitteita ja ylettyy syvemmälle pinnan alle. Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme niin arjessa kuin urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Puhti-mittaukset toimivat valmentamisen tukena ja selvittävät, miten oma keho jaksaa ja mihin terveyden ylläpito kannattaa suunnata! Nappaa tämän jutun lopusta etu Puhti-mittauksiin!


Tiedetään, että treeni kuluttaa paljon energiaa ja se vaatii parhaat mahdolliset olosuhteet elimistön toiminnalle. Monipuolinen ruokavalio ei aina kuitenkaan riitä varmistamaan elimistön riittävää ravintoaineiden saantia ja tue parasta mahdollista treeniä. Mistä siis tietää, että elimistön parhaimmat olosuhteet on kunnossa, kroppa on valmis ottamaan vastaan fyysistä rasitusta ja treeni myös tuottaa tulosta?


Mitä ovat valmentamisen kulmakivet? – Kaikki lähtee perusteista!


Uni on välttämätöntä, eikä siitä voi tinkiä. Liian vähäiset yöunet tai huono unen laatu väsyttävät taatusti eikä sen myötä treeni kulje tai tuota tulosta. Aikuinen tarvitsee keskimäärin 8 tuntia unta yössä. Unen tarve on aina yksilöllistä.


Liikunta tuo virtaa arkeen. Säännöllinen harjoittelu nostaa energiatasoja ja parantaa unen laatua. Toisaalta liian suuri harjoitusmäärä voi väsyttää, jos ei palaudu riittävästi. Toisessa ääripäässä on siis liika harjoittelu; ylikunto tarkoittaa sitä, että palautumista ei tapahdu riittävästi ja ihminen uupuu. On hyvä pysähtyä miettimään oman elämän kuormaa ja millaisissa annoksissa treenaaminen on itselle sopivaa. Pidä tarvittaessa lepopäiviä ja näinä päivinä rauhoita sympaattista aktivaatiota esim. kävelemällä luonnossa.


Vitamiinien ja mineraalien puutokset voivat aiheuttaa väsymystä. Esimerkiksi raudanpuuteanemian sekä kilpirauhasen vajaatoiminnan yksi oire on väsymys. Rautavarastoista huolehtiminen auttaa ehkäisemään raudanpuuteanemiaa sekä pysymään virkeänä. Kehon rautavarastojen tilan voi selvittää helposti laboratoriokokeella.


Ota monivitamiini käyttöön ja kiinnitä huomiota hyvien rasvojen saantiin. Jos kärsit vatsavaivoista tai sinulla on jokin dieetti, pidä huolta, että saat riittävästi välttämättömiä ravintoaineita elimistösi toiminnan turvaamiseksi.


Kilpirauhasen toimintahäiriöt voivat aiheuttaa väsymyksen lisäksi jaksamattomuutta. Kilpirauhasen vajaatoiminta hidastaa elimistöä ja aineenvaihduntaa. Kilpirauhasen liikatoiminta saa puolestaan aineenvaihdunnan yleensä toimimaan ylikierroksilla, mikä tekee hermostuneen olon ja nostaa sykettä. Kilpirauhasen toimintaa voidaan selvittää laboratoriokokeilla. Niin kilpirauhasen vajaatoiminta kuin -liikatoimintakin vaativat aina asianmukaista lääkärin hoitoa; elintavoilla voi toki tukea omaa yleistä jaksamista hoidon rinnalla.


Verensokeri vaikuttaa yleisvointiin ja vireyteen, lihasten ja aivojen toimintaan ja nälän tunteeseen. Verensokerin heittely saattaa aiheuttaa väsymystä. Pidä huolta tasaisesta terveellisestä energian saannista ja karsi ruokavaliosta turhat sokerit minimiin. Liika sokerin ja keinomakeutusaineiden syöminen vaikuttaa haitallisesti sokeritasapainoon, maksan toimintaan sekä rasva-aineenvaihduntaan.


Väsymys voi toki liittyä myös muihin sairauksiin tai sairauden hoitoon, unihäiriöön, raskauteen tai esimerkiksi vaihdevuosiin. Osaan tekijöistä voi vaikuttaa itse, osa vaatii hoitoa. On kuitenkin hyvä muistaa, että tilanne kannattaa aina selvittää eikä pidä tyytyä pitkäksi aikaa huonoon olotilaan.


Boostaa valmentamisen työkalut – näin helposti se onnistuu!


Fyysistä kuntoa, suorituskykyä, terveyttä ja kilpailumenestystä voidaan edistää seuraamalla terveydentilasta kertovia kehon mittareita. Kattaviin laboratoriokokeisiin pääsee Puhdin kautta ilman lääkärin lähetettä. Testipakettien tilaus onnistuu helposti osoitteessa www.puhti.fi. Näytteenotto on mahdollista Mehiläisen laboratorioissa, useilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Tulokset saat yleensä jo seuraavana päivänä selkeälle tulosraportille.


Testin jälkeen voi tilata erillisenä lisäpalveluna lääkärin etäkonsultaation Puhdin tulosraportilta, mikäli herää epäilys sairaudesta tai on oireita.


Puhti-terveystarkastus sisältää 30 eri laboratoriokoetta. Mukana on mm. täydellinen verenkuva, kolesteroli, verensokeri, D-vitamiini, ferritiini, tulehdustila sekä kilpirauhasen, maksan ja munuaisten toimintaa heijastelevat tutkimukset. Tarjolla myös liikkujille suunnatut naisen ja miehen paketit.


Puhti-terveystarkastus auttaa:

  • tarkistamaan, miten elimistö voi ja tekemään parempia valintoja

  • näkemään helposti, mitkä arvot ovat viitearvojen mukaisia ja mitä arvot tarkoittavat

  • selvittämään, mitä tekijöitä muuttamalla, ja miten, saa lisää energiaa arkeen ja urheiluun.


Hyödynnä -15 % asiakasetu Puhdin tutkimuksiin!


Valitse itsellesi sopivin laboratoriopaketti Puhdin sivuilta www.puhti.fi ja lisää ostoskorissa etukoodi syke15


Asiakasedun voi käyttää kaikkiin Puhdin normaalihintaisiin testipaketteihin.


 

syke tribe logo

SYKE Tribe valmentajille


SYKE Tribe on skaalautuva valmennusalusta, joka auttaa valmentajia tuottamaan tehokkaita, laadukkaita ja monipuolisia valmennussisältöjä, oli sitten kysymys yksittäisistä harjoitusohjelmista tai moniulotteisista verkkovalmennuksista.


SYKE Tribe kuluttajille


SYKE Tribe on markkinapaikka, valmennusohjelmisto sekä verkkovalmennusalusta, joka yhdistää kuluttajat ja valmentajat uudella tavalla - etsi sinulle sopiva valmis verkkovalmennus tai hanki henkilökohtainen valmentaja ja löydä oma polkusi. Me haluamme auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan henkilökohtaisen valmentajan tai valmiin valmennuskokonaisuuden muuttuvien trendien ja villitysten joukosta. Käytä valmentajahakuamme tai etsi sopiva valmennus SYKE Marketplacesta - matkasi kohti tavoitteitasi on juuri alkanut!


Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page