Heljä-Tuulian tarina koulukiusaamisesta

Päivitetty: 8. toukok. 2021

"Sinä hetkenä kun painolasti tuntui kovimmalta, päätinkin tarttua kiinni elämäni ohjaksista"


Moi!

Mie oon Heljä-Tuulia. Tuttavallisemmin Helkky, nimi jonka sain aikoinaan entisellä työpaikalla hersyvän luonteeni takia. Anyway, hauska tutustua!

Oon Pohjois-Karjalan kasvatti ja asuin elämäni ensimmäiset 28 vuotta susirajan suunnalla Joensuussa. Viime vuoden loppupuolella muutin pääkaupunkiseudulle tavoittelemaan unelmiani vaikuttajamarkkinoinnin parissa.

Mie oon mie - vaikka voissa paistais

Juuret kuuluvat kuitenkin nyt ja aina puheessani ja saan täällä välillä hieman katseita osakseni puhetyylini takia. Mut se ei haittaa, mie oon mie - vaikka voissa paistais. Miut tunnetaan somemaailmassa vankoista ja rohkeista mielipiteistä ja siitä et puhun ääneen myös vaikeista asioista, sellaisista joita moni voisi pitää tabuna. Tulipunaisen tukkani lisäksi haluankin tuoda somessa esille tarinaani siitä, että kaikesta voi selvitä ja mahdottomasta voi tehdä mahdollista. Kaikki on kiinni siusta ja siitä mitä sie haluat.


Ihmiset luulevat että oisin aina ollut itsevarma ja rohkea

Ensisilmäyksellä voisi ajatella, että oisin aina ollut itsevarma ja rohkea. Totuus on kuitenkin hyvin toinen. Miun tarina on tähän mennessä inspiroinut jo tuhansia ihmisiä. Toivonkin, että tämä teksti herättelisi myös sinuu siitä, ettei sillä ole mitään väliä mistä lähtee vaan mihin on menossa.

Paluu miun lapsuuteen ja nuoruuteen


Olin pienestä pitäen pienimuotoinen taiteilijasielu - sellainen joka oli helppo ottaa silmätikuksi. Koulukiusaamiseni kesti eskarista ylä-asteelle ja osittain vielä ammattikouluun. Kiusaaminen oli suurimmaksi osaksi henkistä, mutta siihen kuului myös fyysisen koskemattomuuden rikkomista useaan otteeseen. Olin todella yksinäinen. Nuorelle naisen alulle yksinäisyys tuntui aika ajoin siltä, ettei elämällä ollut mitään tarkoitusta. Kiusaaminen musersi miun itseluottamusta pala palalta, askel kerrallaan.


"tapa ittes anorektikko"

Kärsin nuoruudessani alipainosta ja oon kuullut koulun käytävillä kaikuvan "tapa ittes anorektikko" - kaltaisia kommentteja. Oon ollut lauta ja lättäperse. Miusta on kirjoitettu kotikaupunkini ostarin vessan seiniin, että jakelen persettäni ympäri kaupunkia. Tää tapahtui aikaan jolloin olin hädin tuskin pussannut ketään. Ostin paikallisesta kirjakaupasta permanent-tussin ja kävin suttaamassa kirjoitukset. Miltä se tuntui? Musertavalta.


Eroon narsistisesta parisuhteesta


Teini-iässä ajauduin myös lyhyeen jokseenkin narsistiseen parisuhteeseen joka ajoi miut entistä huonompaan jamaan. Lopetin valmiiksi alipainoisena syömisen koska "norsun ei pitäisi syödä enää yhtään enempää". Ihmissuhde jota pidin alkuun voimavaranani näyttäytyi lopulta miulle kiristämisenä ja esineellistämisenä. Annoin asioiden tapahtua koska en kokenut olevani minkään arvoinen.Diagnoosiksi paniikkihäiriö kaiken kuorman jälkeen


Tämän ja pitkään jatkuvan koulukiusaamisen seurauksena aloin aika ajoin saada myös paniikkikohtauksia ja miulla diagnosoitiin aikuisuuden kynnyksellä paniikkihäiriö.

Sanotaan, että ihmiselle annetaan vain sellainen taakka jonka hän jaksaa kantaa. Miun taakka koitui tuossa kohtaa liian kovaksi.


Helkky eli Heljä-Tuulia on instagramvaikuttaja jolla on mielenkiintoinen historia ja tarina jakaa kaikille koulukiusaamisesta kärsineille ja narsistisessa suhteessa olleille tukea.