SYKE Tribe - Matleena Pulkkinen teki suuren painonpudotuksen ja on nyt inspiraattori

Päivitetty: 24. kesäk. 2021


30kg painonpudotus


Matleena Pulkkinen teki elämäntapamuutoksen pudottaen 30 kiloa painoa sekä jakamalla sosiaalisessa mediassa omaa painonpudotusmatkaansa rehellisellä ja aidolla otteella. Matleena on toiminut viimeisen vuoden ajan suurena motivaationlähteenä ja innoittajana painonpudotukseen jo tuhansille naisille. Hän toimii monille myös suurena vertaistukena, sillä pyrkii olemaan avuksi omien kokemuksiensa kautta.


Nyt Matleena haluaa auttaa muita painonpudottajia jakamalla omia vinkkejään terveellä otteella.Matleena Pulkkinen on inspiraattori ja todellinen kevyiden reseptien kuningatar!


Hyvässä kunnossa oleva Matleena haluaa auttaa muita samojen ongelmien kanssa painivia naisia ja kannustaa heitä elämäntapamuutokseen omalla esimerkillään mm. instagramin puolella.


Hän on myös rakentanut painonpudottajille suunnatun verkkovalmennuksen, jossa keskitytään herkullisiin ja painonpudottajalle sopiviin kevyisiin resepteihin. Matleena kokee, että painonpudotus koetaan usein haastavaksi ja suuri osa haasteista liittyy usein tavalla tai toisella ruokavalioon. Matleena itse koki suurimmaksi haasteeksi painonpudotuksessa oikeanlaiset annoskoot.


“Suurin haaste painonpudotuksessa oli löytää oikeanlaiset annoskoot ja opetella säännöllinen ateriarytmi. Olin tottunut syömään päivässä vain pari todella raskasta ateriaa, jonka lisäksi herkuttelin aina iltaisin ja välillä myös napostelin päivän mittaan.”


Lopullinen motivaatio painonpudotukseen löytyi terveydellisistä syistä


Lopullisen motivaation painonpudotukseen Pulkkinen sai omasta terveydentilastaan.


“Ylipaino alkoi pikkuhiljaa näkyä arjessani, esimerkiksi erilaisina kipuina, joista halusin päästä eroon. Kärsin mm. jatkuvista alaselän kivuista, sekä jalkojen ja jalkapohjien kivusta. Viimeisen vuoden aikana minulla alkoi ilmetä myös liikahikoilua. Motivaatiota lisäsivät jo nopeasti olotilassa tapahtuneet muutokset”

Elämäntapamuutos ja iso laihdutus | Matleena tarjoillee ohjeet mm. millainen on laihduttajan aamupala, laihduttajan iltapala ja millaisia ovat laihduttajan reseptit?

Dieettiruokavaliosta loppuelämän ruokavalioksi


Terveellinen ruokavalio on tärkeä osa painonpudotusta. Fiksun painonpudotuksen kannalta yhtä tärkeää on myös se, että dieettiruokavalio on sellainen, jota haluaa noudattaa koko loppuelämänsä. Tämä onkin avainsana siihen, että painonpudotus on pysyvää. Herkutteluun taipuvainen Matleena alkoi korvata sokeripitoisia herkkuja terveellisimmällä vaihtoehdoilla ja muutos olossa oli todella positiivinen.


"Olin ollut koukussa jatkuvaan iltaisin tapahtuvaan herkutteluun ja karkin syöntiin, joten halusin heti alkuun saada sille stopin. Sokerin sijaan aloin valmistamaan herkkuja vähän terveellisemmällä kaavalla ja saatoin esimerkiksi syödä kulhollisen tuoreita marjoja, hedelmäsmoothieta tai banaanilettuja. Sokerin vähentäminen näkyi myös olossa: oloni oli todella hyvä ja raikas näiden kevyempien herkkujen jälkeen, toisin kuin syötyäni kulhollisen karkkia.”

Painonpudotus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikesta pitäisi luopua tai että tavallisella arkiruoalla painonpudotus ei onnistuisi - myös “tavallista” ruokaa on mahdollista valmistaa kevyemmin ja niin, että se on silti maistuvaa.


“Dieetistä huolimatta halusin yhä pitää arjessani mukana erilaiset kastikkeet ja mm. ruokakerman, joten aloin kehittelemään kevyempiä versioita tuiki tavallisesta kotiruoasta. Jotta painonpudotus olisi pysyvää, täytyy omaksua uudet ruokailutottumukset - koinkin näiden tavallisten ja kevyempien arkiruokien olevan sellaista mitä haluan ja aion syödä myös tulevaisuudessa painonpudotuksen jälkeen.”


Miten säilyttää kärsivällisyys, kun tietää matkan olevan pitkä?


Painonpudotusprojektiin tarvitaan myös paljon kärsivällisyyttä, sillä järkevä painonpudotus ei tapahdu viikoissa.


“Jaksoin olla kärsivällinen painonpudotuksessa, sillä asetin itselleni aina eteenpäin vieviä välitavoitteita, joiden saavuttaminen toi lisää puhtia. Lisäksi edistymisen näkeminen ja tunteminen myös tsemppasi kovasti. Maistuvat arkiset reseptit tekivät myös painonpudotuksesta paljon helpompaa, sillä en tuntenut olevani millään dieetillä”, Matleena kertoo.


Tehokas ja suuri painonpudotus | Matleena Pulkkinen ja SYKE Tribe yhdessä - Kokemuksia ja Matleenan opit

Reseptejä painonpudottajalle by Matleena


On kuuden viikon verkkovalmennus, johon on koottu Matleenan suunnittelemia terveellisempään ruokavalioon sopivia reseptejä, rakennettu ravinto-ohjelma yhdessä ammattilaisen kanssa sekä kuvattu motivoivia videoita painonpudotukseen liittyvistä aiheista.


Jatko-osana uusi valmennus, joka sisältää tehokkaat treeniohjelmat naisille niin kotiin kuin salille!


Supersuosituksi muodostunut valmennus sai myös hiljattain jatko-osan, joka kantaa nimeä Reseptejä, rasvanpolttoa ja rautaa ja tämä versio sisältää myös ammattilaisen suunnittelemat saliohjelmat ja tehokkaat kotitreeniohjelmat naisille, joiden tavoitteena on kiinteytyminen, rasvanpoltto ja lihaskuntoharjoittelun aloittaminen.


Katso alta valmennuksen mainosvideo
 

Matleena mukana Polarin ja SYKE Triben luomassa Hyvinvoinnin kutsussa


Matleena on mukana myös Hyvinvoinnin kutsussa, johon voit tutustua TÄSTÄ!


Valmiit treeniohjelmat niin kotiin kuin salille. Mukana myös lääkäri Pippa Laukka ja monia muita asiantuntijoita. Kokonaisuus, joka on suunniteltu heille joilla elämäntapamuutoksen aloittaminen on erityisen hankalaa ja vaikea aloittaa se liikunta ja hyvinvointiin keskittyminen.

Matleena on tämän haasteen reseptikuningatar ja onkin luonut valmennukseen useita terveellisiä, mutta takuulla maistuvia reseptejä, joita haasteeseen mukaan lähtevät pääsevät kokkailemaan!


Tämä on valmennus heille, jotka etsivät isoja tuloksia pienillä muutoksilla.


Lue lisää tästä


HYVINVOINNIN KUTSUN VALMENTAJAT


Aku Virtanen Jari Sorsa Matleena Pulkkinen (reseptit) Pippa Laukka Terhi Immonen (vieraileva valmentaja) Sami Kuronen (haastaja)