SYKE Marketplace hyvinvointi- ja liikunta-alan ammattilaisille

Ilmainen verkkovalmennus- ja verkkokurssialusta


Tässä artikkelissa avaamme enemmän mistä SYKE Marketplacessa on kysymys ja miksi se on toimiva ratkaisu valmentajille sekä asiantuntijoille, jotka haluavat luoda verkkovalmennuksen tai verkkokurssin kuluttajien saataville.


SYKE Marketplace - ilmainen verkkokurssialustaAloitetaan siitä miksi SYKE Marketplace on luotu ja mikä on SYKE Triben tarina


Entiselle valmentajalle ja nykyiselle toimitusjohtajallemme Terhi Immoselle on aina ollut tärkeintä auttaa ihmisiä saavuttamaan elämää parantavia muutoksia. Mutta kuten kaikki valmentajat tietävät, asiakkaiden motivaation säilyttäminen ei ole helppoa. Tavallisesti valmentaja voi vain toivoa, että asiakkaat pitävät kiinni heille laadituista suunnitelmista. Se ei riittänyt Terhille, joka tietää kokemuksesta, että elämää, kuntoa tai kehoa ei muokata toivomalla.


Tästä ajatuksesta syntyi SYKE Tribe. Se on valmentajat ja valmennettavat yhteen tuova valmennusalusta, joka auttaa valmentajaa motivoimaan ja hallitsemaan asiakkaitaan paremmin. Elämäntapamuutosta läpi vievälle se toimii motivaattorina, tukena ja oppaana hänen henkilökohtaisella matkallaan kohti omaa unelmaa ja parempaa elämää - olipa kyseessä sitten painonpudotus, osaamisen kehittäminen tai kunnon kehittäminen. Samalla se auttaa valmentajaa tekemään kannattavampaa liiketoimintaa ja säästää merkittävästi valmentajan aikaa. Verkko- ja etävalmentamisen potentiaali sekä hyödyt on oltava kaikkien valmentajien saatavilla.Verkkovalmentamisen haasteita ja mahdollisuuksia


Rakkaalla lapsella on monta nimeä: verkkovalmennus, nettivalmennus, verkkokurssi, onlinevalmennus... Verkkovalmennukset ovat vallanneet maailman ja tuoneet mukanaan niin hyviä kuin huonoja puolia perinteiseen lähivalmennukseen verrattuna. Verkkovalmennukset sekä etävalmennus itsessään mahdollistavat muutosta haluaville usein edullisemman sekä ajasta tai paikasta riippumattoman vaihtoehdon. Samaan aikaan ne mahdollistavat valmentajalle mahdollisuuden skaalata oman osaamisensa jakamisen yhä useammalle ihmiselle. Haasteitakin tämä uusi maailma on tuonut. Verkkovalmennuksia löytyy nykyään joka nurkalta ja verkkovalmennuksia toteutetaan hyvin laajasti erilaisia työkaluja käyttäen.


Verkkovalmennusta ostaessa asiakas ei kuitenkaan voi olla täysin varma, mitä hän tulee saamaan - varsinkaan tällä hetkellä. Samaan aikaan yhä useammat valmentajat kamppailevat sen kanssa miten heidän kannattaisi tuoda oma osaamisensa digitaaliseen muotoon. Valmennuksia ostaville ja etsiville tämä kaikki näyttäytyy sillisalaattina. Mikä on hyvä valmennus? Mistä sen tunnistaa? Kertovatko sivuilla mainitut referenssit kaiken? Onko lihaton ruokavalio hyvä vai pitäisikö minun noudattaa maidotonta? Kenties molempia? Onko kehonpainoharjoittelu riittävä harjoittelun muoto vai onko minun pakko mennä salille? Pitääkö aerobista harjoittelua tehdä? Jos pitää, niin miten aloitan? Mitä minun pitäisi tehdä, kun olen juuri saanut lapsen ja pitäisi aloittaa taas liikunta? Miten aloitan? Minä haluaisin vain löytää sellaisen valmennuksen, joka auttaa minua tämän spesifin haasteeni kanssa! Miten näistä voi tietää mikä on hyvä? Auttaako tämä minua oikeasti? Valikoimaa ja sivustoja on niin paljon, että asiakkaan on vaikea luottaa. Tämä on yksi syy miksi alustat keräävät suosiota. Yksi luotettava paikka, josta on helppo löytää ratkaisuja.


Miksi asiat ovat kuten ne ovat?

Luonnollisesti valmentajat markkinoivat omia valmennuksiaan eri kanavissa ja he haluavat auttaa mahdollisimman montaa ihmistä. Valmentajat eivät kuitenkaan lähtökohtaisesti ole markkinoinnin ammattilaisia eikä heidän edes kuuluisi olla. Toki tietyjä taitoja tarvitaan koska valmentaja on aina itse oman osaamisensa paras myyjä. Valmentajat ovat ennen kaikkea oman osaamisensa asiantuntijoita ja optimitilanteessa jonkun spesifin asian asiantuntijoita. Liian monet valmentajat kamppailevat sen kanssa, että miten he saisivat tämän oman spesifin osaamisensa tuotua esille niin, että juuri sitä tietoa ja osaamista etsivä hänet löytäisi. Samaan aikaan ihmiset etsivät muutosta ja ratkaisuja tarpeisiinsa - jopa valmentajat.
Sopiva ratkaisu muuttuvien trendien ja villitysten joukosta?

Meillä ihmisillä on halu löytää itsellemme sopivin ratkaisu muuttuvien trendien ja villitysten joukosta. Ongelma ei ole se, etteikö meillä olisi riittävästi asiantuntijoita ja ihmisiä, jotka näiden asiantuntijoiden osaamista haluaisivat saada. Ongelma on se, että he eivät millään tahdo löytää toisiaan.

Me haluamme myös kokeilla. Ongelmat, mihin etsimme vaihtoehtoja ja neuvoja, muuttuvat pitkin elämäämme. Me haluamme apua siihen, mikä meitä milloinkin kiinnostaa. Kuitenkin, kun tarjonta on hajallaan ja vaihtoehtojen määrä hyvinvoinnin maailmassa on niin suurta, on myös selvää, että on entistä vaikeampaa löytää oikeaa ratkaisua juuri sinulle: mitä sinä sillä hetkellä haluatkaan - oli se sitten liikkuvuuden lisäämistä, painonpudotusta, kuntosaliharjoittelun aloittamista, mentaalivalmennusta tai hartiakipujen poistamista.

Pelkästään valmentajan osaaminen yksinään ei riitä hyvän verkkovalmennuksen toteuttamiseen. Verkkovalmennus nimensä mukaisesti tarvitsee digitaalisia työkaluja. Sitä, mitä me olemme Sykkeellä kaikki nämä vuoden tehneet. SYKE -verkkovalmennusalusta on keskittynyt moderniin valmennusfilosofiaan käyttäen hyväkseen mm. mikro-oppimista, mikä on äärimmäisen tärkeä uusia rutiineja ja toimintatapoja opetellessa. SYKE tarjoaa myös spesifejä työkaluja valmennusten ja kurssittamisen tueksi. Näitä ovat mm. voiman kehittymisen seuranta, tehtävät, push-ilmoitukset, erilaiset päiväkirjat, tulosseuranta ja monet muut ominaisuudet.