top of page

SYKE Marketplace hyvinvointi- ja liikunta-alan ammattilaisille

Ilmainen verkkovalmennus- ja verkkokurssialusta


Tässä artikkelissa avaamme enemmän mistä SYKE Marketplacessa on kysymys ja miksi se on toimiva ratkaisu valmentajille sekä asiantuntijoille, jotka haluavat luoda verkkovalmennuksen tai verkkokurssin kuluttajien saataville.


SYKE Marketplace - ilmainen verkkokurssialustaAloitetaan siitä miksi SYKE Marketplace on luotu ja mikä on SYKE Triben tarina


Entiselle valmentajalle ja nykyiselle toimitusjohtajallemme Terhi Immoselle on aina ollut tärkeintä auttaa ihmisiä saavuttamaan elämää parantavia muutoksia. Mutta kuten kaikki valmentajat tietävät, asiakkaiden motivaation säilyttäminen ei ole helppoa. Tavallisesti valmentaja voi vain toivoa, että asiakkaat pitävät kiinni heille laadituista suunnitelmista. Se ei riittänyt Terhille, joka tietää kokemuksesta, että elämää, kuntoa tai kehoa ei muokata toivomalla.


Tästä ajatuksesta syntyi SYKE Tribe. Se on valmentajat ja valmennettavat yhteen tuova valmennusalusta, joka auttaa valmentajaa motivoimaan ja hallitsemaan asiakkaitaan paremmin. Elämäntapamuutosta läpi vievälle se toimii motivaattorina, tukena ja oppaana hänen henkilökohtaisella matkallaan kohti omaa unelmaa ja parempaa elämää - olipa kyseessä sitten painonpudotus, osaamisen kehittäminen tai kunnon kehittäminen. Samalla se auttaa valmentajaa tekemään kannattavampaa liiketoimintaa ja säästää merkittävästi valmentajan aikaa. Verkko- ja etävalmentamisen potentiaali sekä hyödyt on oltava kaikkien valmentajien saatavilla.Verkkovalmentamisen haasteita ja mahdollisuuksia


Rakkaalla lapsella on monta nimeä: verkkovalmennus, nettivalmennus, verkkokurssi, onlinevalmennus... Verkkovalmennukset ovat vallanneet maailman ja tuoneet mukanaan niin hyviä kuin huonoja puolia perinteiseen lähivalmennukseen verrattuna. Verkkovalmennukset sekä etävalmennus itsessään mahdollistavat muutosta haluaville usein edullisemman sekä ajasta tai paikasta riippumattoman vaihtoehdon. Samaan aikaan ne mahdollistavat valmentajalle mahdollisuuden skaalata oman osaamisensa jakamisen yhä useammalle ihmiselle. Haasteitakin tämä uusi maailma on tuonut. Verkkovalmennuksia löytyy nykyään joka nurkalta ja verkkovalmennuksia toteutetaan hyvin laajasti erilaisia työkaluja käyttäen.


Verkkovalmennusta ostaessa asiakas ei kuitenkaan voi olla täysin varma, mitä hän tulee saamaan - varsinkaan tällä hetkellä. Samaan aikaan yhä useammat valmentajat kamppailevat sen kanssa miten heidän kannattaisi tuoda oma osaamisensa digitaaliseen muotoon. Valmennuksia ostaville ja etsiville tämä kaikki näyttäytyy sillisalaattina. Mikä on hyvä valmennus? Mistä sen tunnistaa? Kertovatko sivuilla mainitut referenssit kaiken? Onko lihaton ruokavalio hyvä vai pitäisikö minun noudattaa maidotonta? Kenties molempia? Onko kehonpainoharjoittelu riittävä harjoittelun muoto vai onko minun pakko mennä salille? Pitääkö aerobista harjoittelua tehdä? Jos pitää, niin miten aloitan? Mitä minun pitäisi tehdä, kun olen juuri saanut lapsen ja pitäisi aloittaa taas liikunta? Miten aloitan? Minä haluaisin vain löytää sellaisen valmennuksen, joka auttaa minua tämän spesifin haasteeni kanssa! Miten näistä voi tietää mikä on hyvä? Auttaako tämä minua oikeasti? Valikoimaa ja sivustoja on niin paljon, että asiakkaan on vaikea luottaa. Tämä on yksi syy miksi alustat keräävät suosiota. Yksi luotettava paikka, josta on helppo löytää ratkaisuja.


Miksi asiat ovat kuten ne ovat?

Luonnollisesti valmentajat markkinoivat omia valmennuksiaan eri kanavissa ja he haluavat auttaa mahdollisimman montaa ihmistä. Valmentajat eivät kuitenkaan lähtökohtaisesti ole markkinoinnin ammattilaisia eikä heidän edes kuuluisi olla. Toki tietyjä taitoja tarvitaan koska valmentaja on aina itse oman osaamisensa paras myyjä. Valmentajat ovat ennen kaikkea oman osaamisensa asiantuntijoita ja optimitilanteessa jonkun spesifin asian asiantuntijoita. Liian monet valmentajat kamppailevat sen kanssa, että miten he saisivat tämän oman spesifin osaamisensa tuotua esille niin, että juuri sitä tietoa ja osaamista etsivä hänet löytäisi. Samaan aikaan ihmiset etsivät muutosta ja ratkaisuja tarpeisiinsa - jopa valmentajat.
Sopiva ratkaisu muuttuvien trendien ja villitysten joukosta?

Meillä ihmisillä on halu löytää itsellemme sopivin ratkaisu muuttuvien trendien ja villitysten joukosta. Ongelma ei ole se, etteikö meillä olisi riittävästi asiantuntijoita ja ihmisiä, jotka näiden asiantuntijoiden osaamista haluaisivat saada. Ongelma on se, että he eivät millään tahdo löytää toisiaan.

Me haluamme myös kokeilla. Ongelmat, mihin etsimme vaihtoehtoja ja neuvoja, muuttuvat pitkin elämäämme. Me haluamme apua siihen, mikä meitä milloinkin kiinnostaa. Kuitenkin, kun tarjonta on hajallaan ja vaihtoehtojen määrä hyvinvoinnin maailmassa on niin suurta, on myös selvää, että on entistä vaikeampaa löytää oikeaa ratkaisua juuri sinulle: mitä sinä sillä hetkellä haluatkaan - oli se sitten liikkuvuuden lisäämistä, painonpudotusta, kuntosaliharjoittelun aloittamista, mentaalivalmennusta tai hartiakipujen poistamista.

Pelkästään valmentajan osaaminen yksinään ei riitä hyvän verkkovalmennuksen toteuttamiseen. Verkkovalmennus nimensä mukaisesti tarvitsee digitaalisia työkaluja. Sitä, mitä me olemme Sykkeellä kaikki nämä vuoden tehneet. SYKE -verkkovalmennusalusta on keskittynyt moderniin valmennusfilosofiaan käyttäen hyväkseen mm. mikro-oppimista, mikä on äärimmäisen tärkeä uusia rutiineja ja toimintatapoja opetellessa. SYKE tarjoaa myös spesifejä työkaluja valmennusten ja kurssittamisen tueksi. Näitä ovat mm. voiman kehittymisen seuranta, tehtävät, push-ilmoitukset, erilaiset päiväkirjat, tulosseuranta ja monet muut ominaisuudet.


SYKE-valmennusalusta yhdistyy SYKE Marketplaceen

Vuosi 2019 oli Sykkeelle muutosten ja uudistusten vuosi. Vuosia kentässä valmentajia ja heidän asiakkaitaan palvelleena olemme todenneet, että asioiden pitää muuttua. Näemme liian usein valmentajien lopettavan uransa, koska he eivät löydä asiakkaita. Olemme kyllästyneet näkemään, kuinka ihmiset ostavat vaihtoehtoja, mitkä eivät ole heille optimeja - vain koska ne markkinointiin heille niin hyvin tai muuta ei sillä hetkellä löytynyt/tarjottu. Haluamme nousta tietynlaiseen kapinaan nykyisiä toimintatapoja vastaan ja tarjota puitteet valmentajille tuoda heidän osaamisensa saataville sekä auttaa muutosta etsiviä löytämään heille sopivin ratkaisu. Haluamme myös helpottaa kuluttajien työtä sopivan ratkaisun etsimiseen.


Tästä tahdosta syntyi SYKE Marketplace: markkinapaikka, missä valmentajan ammattitaito kohtaa juuri sitä tietotaitoa etsivät ihmiset.
Me uskomme että jokainen ihminen on ainutlaatuinen

Me uskomme, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen, jonka vuoksi haluamme auttaa ihmisiä löytämään oikeat valmentajat ja valmennukset muuttuvien trendien ja villitysten joukosta. Me uskomme, että on olemassa sopiva valmentaja sekä valmennustyyli jokaiselle, joka haluaa voida paremmin ja me haluamme auttaa heitä löytämään toisensa.

Me olemme se taho, joka uskoo tunteisiin, kehittymiseen, vastoinkäymiseen ja lupaan myös epäonnistua. On vain löydettävä oma tapa kulkea omaa matkaa.

Me olemme se taho, joka auttaa valmentajia tuomaan heidän osaamisensa ihmisten saataville. Me uskomme valmentajien ammattitaitoon ja haluamme auttaa heitä menestymään tässä digitaalisessa maailmassa. Me uskomme, että ryhmässä, rehellisyydessä, vaihtoehdoissa ja yksilöllisyydessä on.


VISIOMME


SYKE Tribe Marketplace edustaa modernia alustatalouden mallia, missä valmennuskokemuksista tehdään mielenkiintoisia ja missä valmentajat eivät joudu taistelemaan yksin ja tekemään yksin kaikkea. Missä yhdessä tekemisen voima, verkostojen voima ja yhteisön voima korostuvat.


SYKE Triben visio on olla alusta mikä on keskittynyt tarjoamaan online- ja hybridivalmennusratkaisuja, mitkä ovat aina ensijaisesti aikaan ja paikkaan sitomattomia. Coressa meillä on itsensä kehittämisen valmennukset (mm. hyvinvointi, mentaali ja harrastukset) ja ennenkaikkea täsmävalmennukset. Meidän tehtävä ei ole kouluttaa, vaan valmentaa. Edustamme vanhan ajan kirjojen tehtäväosioita, joita on täydennetty tiedolla ja interaktiivisella sisällöllä (videot, kyselyt, tehtävät, teksti, audiot ja kuvat).


Me toimimme väylänä, joka tutustuttaa aiheisiin ja auttaa ihmisiä oppimaan uusia tapoja ja sisäistämään uusia asioita step by step -tyyppisillä moderneilla sisällöillä. Tehdään oppimisesta hauskaa ja tarjotaan monipuolisia sisältöjä.


Tarjoamme työkalut ja valmiin tiimin

Me emme kuitenkaan ole sisällöntuottaja, vaan sisällöstä vastaa aina valmentajat. Me tarjoamme työkalut ja markkinapaikan niiden jakelulle.


Me mahdollistamme kuluttajalle kokemuksia ja oppeja erilaisten asiantuntijoiden voimalla. Taustalla tässä on ihmisten muuttuvat tarpeet ja kiinnostuksen kohteet. Talvella kiinnostaa kokeilla joogaa ja ehkä oppia virkkaamaan. Kesällä saattaa taas kiinnostaa oppia tekemään smoothieita sekä treenata ulkona.


Kyseessä on tiedon, pelillisyyden, ansainnan ja oppimisen alusta, mikä mahdollistaa hauskan tavan kehittää itseään ja samalla tarjoaa tiedon tarjoajille eli valmentajille väylän tienata sekä jakaa omaa osaamistaan helposti.


Taustalla on myös valmentajien oman kilpailuaseman vahvistaminen. Kun maailma digitalisoituu niin yksittäisten valmentajien ja asiantuntijoiden on vaikea kaupallistaa itseään - ainakaan yksin. Toisaalta maailman muuttuessa syntyy ns. mikrotöitä eli voit olla esimerkiksi oman intohimosi tai mielenkiinnon kohteesti asiantuntija joka työskentelee arkisin vaikkapa lastentarhaopettajana tai siivoojana, mutta voi rakentaa itselleen ansaintakeinon omasta mielenkiinnon kohteestaan. Tässä logiikka on täysin sama kuin vaikkapa Tori.fi -palvelussa, AirBnb:ssä tai vaikkapa hotels.comissa. Yhdistämme ja jaamme.


SYKE Triben tärkein tehtävä on olla loistava markkinoija sekä tarjota loistava alusta, jossa jokainen käyttäjä hyötyy - Terhi Immonen

Maailma on täynnä osaamista ja maailma on täynnä sen osaamisen etsijoitä. Me autamme heitä löytämään toisensa ja teemme auttamisesta myös auttajalle kannattavaa. WE DO THE WORK - YOU ENJOY THE RIDE!
 

MIKSI MARKETPLACE?


1. Saat maksutta huippulaadukkaan ohjelmiston verkkovalmennuksesi / verkkokurssisi rakentamiseen (maksuton ohjelmisto). Sinulle ei synny taloudellisia riskejä sillä et joudu maksamaan ohjelmistosta. Ohjelmisto on äärimmäisen helppo käyttää sekä valmentajalle että hänen asiakkaalleen. Helppokäyttöisyys on yksi merkittävimpiä asiakasyytyväisyyteen vaikuttavia tekijöitä. Materiaalin tulee olla helposti saatavilla.


Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Mobiilissa ja tietokoneella toimiva ohjelmisto ja sovellus, jolla erittäin korkea asiakastyytyväisyys (mm. käytettävyys)

 • Helppokäyttöinen työkalu, johon on helppo rakentaa sekä syöttää tehtäviä, jotka voivat olla toistuvia tai kerran tapahtuvia.

 • Tehtäville ja sisällöille saadaan muistutuksia kuten push-ilmoituksia suoraan puhelimeen haluttuun aikaan sekä päivittäiset sähköpostimuistutukset

 • Voit luoda asiakkaillesi LIVE-lähetyksiä hyödyntäen meidän Youtube- ja Vimeo-integraatiota

 • Tehtäviin ja sisältöihin voit kytkeä monenlaisia sisältöjä kuten videoita, audioita, pdf-tiedostoja, tekstiä, kuvia sekä hyödyntää myös sovelluksen omia työkaluja kuten erilaisia graafisia seurantatyökaluja, päiväkirjoja, asiakkaan omia muistiinpanoja, treeniohjelmia ja ruokavaliotyökalua, tavoitteiden seurantaa jne.

 • Voit myös viestitellä asiakkaiden kanssa joko yksilö- tai ryhmächatin avulla

 • Mediakirjasto, jonka avulla voit toimittaa myös oheismateriaalina esim. PDF-tiedostoja ja videoita


2. Saat oman tiimin käyttöösi täysin maksutta ja ilman minkäänlaisia riskejä. SYKE Triben tiimi auttaa sinua mm. seuraavissa asioissa:

 • Hyvän ja toimivan nimen valinta sekä hyvien myyntitekstien valinta.

 • Visuaalisen ilmeen määrittely ja valmiit mainosmateriaalit.

 • Konsultointia miten luoda vaikuttava valmennus ja aidosti keskittyä niihin asioihin mitkä ovat valmennuksen kannalta relevantteja.

 • Markkinointitiimi, joka auttaa sinua tekemään hyvää markkinointia ja saamaan valmennuksellesi jakelua sekä antaa konkreettisia vinkkejä.

 • Asiakaspalvelu, joka huolehtii teknisestä tuesta sekä auttaa asiakkaita esimerkiksi maksuihin liittyvissä asioissa (esim. liikuntaeduilla maksaminen).


3. Saat nopeasti kasvavan ja innovatiivisen yrityksen valmennuksesi taakse. Tämä taas mahdollistaa sinulle monia etuja mitä et yksin saisi valjastettua käyttöösi.

 • Valmis jakelukanava (n. 100 000 asiakasta)

 • Tuotesivusi SEO-optimointi, joka on merkittävässä roolissa valmennuksen myynnin ja löydettävyyden kannalta.

 • Ristiinmarkkinointiedut

 • Tunnettu brändi valmennuksesi taustalla

 • Nopeasti kehittyvä ohjelmisto ja merkittävä määrä osaamista sekä dataa käytettävissäsi.
 

SYKE MARKETPLACE VALMENTAJAN SILMIN:


Aku Virtanen on yksi SYKE Marketplacen valmentajista ja tätä nykyä myös yksi SYKE Marketplacen managereista. Aku avasi omin sanoin miksi hänen mielestään Marketplace toimii.SÄÄSTÄ AIKAA JA TEE ASIOISTA HELPOMPAA


Jo useamman marketplace -valmennuksen tehneenä voin ainoastaan suositella marketplace valmentajuutta. Sykkeen apu ja tuki marketplace -valmennuksen tuottamisessa on ehdottomasti vaikuttavin asia, miksi olen kokenut mp -valmennusten tekemisen mielekkäämmäksi verrattuna yksityisesti tekemiini valmennuksiin. Henkilökohtaisesti olen siis kokeillut molempia keinoja toteuttaa verkkovalmennuksia, sekä omalla alustallani Syke GO -tilillä sekä marketplacessa. Syke on kuitenkin yksi verkkovalmentamisen aallonharjalla kulkevista alustoista, jonka vuoksi valmennus- ja myyntiosaamista tuolla saralla ei voi vähätellä. Sykkeen tiimin antama tuki verkkovalmennusten vaikuttavuuden ja parhaan mahdollisen myynnin tuottamiseksi oikeasti näkyy ja ainakin minulla valmentajana on tullut fiilis siitä, että minusta ja valmennuksestani välitetään. Allaolevat lyhyet bulletit tiivistävät kaikki marketplace -valmentajuuden positiiviset puolet mielestäni yhteen pakettiin:


1. SYKE Triben tiimin antama tuki ja sparraus valmennuksen vaikuttavuuden ja myynnin osalta


Verkkovalmennus, jonka olet itse suunnitellut, voi olla maailman paras valmennus mielestäsi, mutta ellei sinulla ole aikaisempaa kokemusta verkkovalmentamisesta, niin valmennuksissa on AINA jotain, jota et ole osannut ottaa huomioon ja joka mahdollisesti vaikuttaa valmennuksen vaikuttavuuteen, käyttäjäystävällisyyteen ja tai myyntiin. Esimerkkinä tästä vaikkapa valmennuksen nimi (hieno englanninkielinen omaan henkilöbrändiisi nivoutuva nimi voi olla myyvä juuri oman seuraajakuntasi osalta, mutta nimi ei toimi, jos valmennusta halutaan markkinoida myös muille potentiaalisille asiakkaille, jotka eivät välttämättä entuudestaan tunne kuka olet). Tässä tapauksessa Sykkeen tiimin antama tuki ja yhteiset sparraukset valmennuksesta tuottavat takuulla toimivan valmennuksen, sillä tiimillä on takanaan jo yli 8 vuoden kokemus verkkovalmentamisesta ja takana myös tuhottomasti dataa valmennuksista, jotka ovat myyntimenestyksiä ja myös valmennuksista, jotka eivät välttämättä toimi.


2. Myyntisivun optimointi ja google -näkyvyys


Syke marketplacen tulossa edelleen tunnetummaksi ja tunnetummaksi alustaksi, näen että markkinapaikkana tämä on jo nyt ja tulee vielä tulevaisuudessa olemaan hyvä ja näkyvä alusta. Myyntisivun optimoinnin ja Google -näkyvyyden osalta tullaan jälleen tuohon edelliseen, eli Sykkeen tiimin antamaan tukeen ja panokseen valmennuksen eteen. Voi olla, että saat myös omalla markkinoinnillasi hyvin myyntiä seuraajakunnastasi, mutta siihen se sitten yleensä jääkin. Googlesta valmennus ei kuitenkaan välttämättä löydy, ellet ole Google -markkinoinnin ammattilainen. Itse en ainakaan ole ja kun omat valmennukseni itsekseni toteutin, niin sain valmennukseen kokonaismäärällisesti 16 henkilöä valmennettavia omasta 6000 seuraajan seuraajakunnastani Instagramista. Valmennus oli myynnissä 4 viikkoa ja tämän aikana mainostin sitä joka toinen päivä Instagramin kautta. Nyt viimeisin valmennukseni on myynyt jo ensimmäisen viikon aikana 25 paikkaa, vaikka olen markkinoinut tätä tasan kahdesti Instagramissa, mutta myyntisivu on optimoitu ja Sykkeen Google -markkinoinnin tiimi on optimoinut myös valmennuksen Google -näkyvyyden. Onko tällä sitten merkitystä, en tiedä, mutta ainakin olen todella paljon tyytyväisempi jo ensimmäisen viikon myyntiin marketplacen kautta, mitä aiempaan, kun toteutin valmennukset itse.


3. Myynti ja tuotto on yhtä tärkeää Sykkeelle kuin myös valmentajalle


Valmennuksen myynnin jakautuessa 70/30 jaolla täytyy muistaa, että sekä Syke marketplace & sykkeen tiimi ja SINÄ itse olette täsmälleen samassa veneessä. Ja tämä näkyy. Sykkeelle on ihan yhtä tärkeää saada jatkuvaa ja hyvää myyntiä sekä positiivista palautetta valmennuksesta, mitä sinulle valmentajana. Itse valmentajana olen saanut tuhottomasti vinkkejä valmennuksen myyntiin mm. ihan konkreettisilla ohjeilla: mitä ja miten sinne someen kannattaa valmennuksesta postata. Tässä olen itse huomannut ehkä konkreettisimmin seikan siitä, että Sykkeen porukka välittää minusta ja valmennuksestani.


4. Helppous


Yhteistyössä ja osaavien ammattilaisten avulla kaikki on helpompaa. Helposti 8h työpäivä kääntyykin 2 - 3h nopeaksi hommaksi, kun saat osaavaa apua silloin kun sitä tarvitset. Ja tätä olen mielestäni Sykkeen tiimiltä saanut. Helppoa on myös kuukausittaiset tilitysten hoitamiset ja mm. kaikki liikuntaetujen käsittelyt ym. asiakaspalvelu valmennukseen osallistumisten tai ostojen osalta. Se, että joutuisin itse näihin aikaani käyttämään, veisi uskomattoman paljon aikaa valmennustyöltä, jonka vuoksi mielelläni lahjoitan tämän homman Sykkeen tiimille

Näistä syistä ainakin itse koen, että 30% siivu kaikesta myynnistä ei ole paljon tämän kaiken saadakseni.


- Aku Virtanen


SYKE Marketplace:

コメント


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page