top of page

Onko työmatkaliikunta sittenkään ihan hanurista?


Mitäpä, jos valitsisit työmatkan taittamiseen auton sijasta pyörän, kävelyn tai julkisen liikenteen? Työmatkaliikunta on oiva keino lisätä terveyttä ja hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Mikäli työmatkan taittaminen pyöräillen tai kävellen tuntuu ylivoimaiselta, voit tehdä ainakin ekoteon käyttämällä oman auton sijaan julkista liikennettä ja jäädä vaikka aiemmalla pysäkillä pois bussista!Liikkujan viikolla kannustetaan taloudelliseen liikkumiseen!


Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä kiinnittämään huomiota omiin arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön, yhteiskuntaan sekä omaan terveyteensä ja talouteensa. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät pysyvillä toimilla fiksua liikkumista. Teemaviikko huipentuu maailmanlaajuiseen Auton vapaapäivään 22.9.
Miksi kannattaa taittaa työmatkat liikkuen?


  • Arkinen hyötyliikunta on erittäin tärkeää liikuntaa. Mikäli kävelet 15 minuuttia töihin ja toiset 15 minuuttia takaisin viitenä päivänä viikossa, olet jo saavuttanut kestävyyskuntoa kehittävän liikunnan suositusajan (2,5h viikossa)!

  • Jo pienikin lisäannos liikuntaa arkeen parantaa oloasi ja terveyttäsi!

  • Arkiliikunnalla säästät rahaa!

  • Säästät mahdollisesti aikaa. Mikäli työmatkasi on alle 7km kaupunkiympäristössä, taitat matkan todennäköisesti nopeammin pyöräillen kuin autolla.

  • Sinun ei tarvitse enää välttämättä lähteä salille tai harrastamaan muuta liikuntaa työpäivän jälkeen.

  • Vähennät päästöjä ja teet ympäristölle ekoteon!


 
TIESITKÖ ETTÄ SYKE TRIBE TARJOAA YRITYKSILLE YKSINKERTAISIA JA HELPOSTI KÄYTTÖÖN OTETTAVIA TYÖHYVINVOINTIRATKAISUJA?

 


Liikkujan viikko kehottaa tänä vuonna miettimään liikkumisvalintojen vaikutuksia omaan talouteen ja energiankäyttöön. Teemaviikolla keskitytään erityisesti kestävän liikkumisen taloudellisiin hyötyihin, jotka koskettavat yksilön lisäksi yksityisiä ja julkisia toimijoita sekä koko yhteiskuntaa.

Viikon varsinaisia viettäjiä ovat kunnat ja kaupungit, mutta tapahtumia voivat järjestää kaikki innokkaat.


Liikkujan viikolla kannustetaan kaikkia liikkumaan kestävästi ja taloudellisesti. Esimerkiksi kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja kimppakyydit ovat yleensä kustannus- ja energiatehokkaampia vaihtoehtoja kuin yksin omalla autolla liikkuminen.


Vinkkejä työmatkaliikuntaan!


Työmatkojen hyödyntäminen liikkumiseen on järkevää, mutta valitettavasti moni kokee asian ylitsepääsemättömän vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi. On helpompaa hypätä auton rattiin ja hurauttaa töihin siistinä ja kuivana. Tässä muutamia hyödyllisiä vinkkejä työmatkaliikuntaan:

  • Hikoilu: Ota töihin mukaan vaihtovaatteet, dödö ja mahdollisesti myös kosteuspyyhkeitä (mikäli työpaikallasi ei ole suihkumahdollisuutta).

  • Liian pitkä työmatka: Mikäli vaan mahdollista, niin kulje osa matkasta kävellen tai pyöräillen. Voit myös jäädä aiemmalla pysäkillä bussista pois, jolloin saat pienen kävelylenkin työmatkan ohessa.

  • Huono sää: Valitse säähän sopivat, hengittävät vaatteet. Työmatkaliikunnan ei tarvitse olla myöskään jokapäiväistä, joten huonolla säällä voit valita myös bussin kävelyn tai pyöräilyn sijaan.


 

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TAITTAMAAN TYÖMATKASI JUOSTEN, KURKKAA NÄMÄ JUOKSUVALMENNUKSET!

 


________________________________________________________________________


SYKE Tribe valmentajille


SYKE Tribe on skaalautuva valmennusalusta, joka auttaa valmentajia tuottamaan tehokkaita, laadukkaita ja monipuolisia valmennussisältöjä, oli sitten kysymys yksittäisistä harjoitusohjelmista tai moniulotteisista verkkovalmennuksista.SYKE Tribe kuluttajille


SYKE Tribe on markkinapaikka, valmennusohjelmisto sekä verkkovalmennusalusta, joka yhdistää kuluttajat ja valmentajat uudella tavalla - etsi sinulle sopiva valmis verkkovalmennus tai hanki henkilökohtainen valmentaja ja löydä oma polkusi. Me haluamme auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan henkilökohtaisen valmentajan tai valmiin valmennuskokonaisuuden muuttuvien trendien ja villitysten joukosta. Käytä valmentajahakuamme tai etsi sopiva valmennus SYKE Marketplacesta - matkasi kohti tavoitteitasi on juuri alkanut!
Comments


OTA YHTEYTTÄ

Kiitos! Palaamme pian!

SYKE Tribe - Terhi Immonen

RATKAISUT KULUTTAJILLE

Shape with Nana - Nana Heikkilä.png
bottom of page